Törökországból jelentjük

Felnégyelték a Győri ETO-t

Az FK Partizan kétszer tizenegyesből, egyszer pedig szabadrúgásból volt eredményes.
 
 

Törökországból jelentjük

Felnégyelték a Győri ETO-t

Az FK Partizan kétszer tizenegyesből, egyszer pedig szabadrúgásból volt eredményes.
 
 
 

Törökországból jelentjük

Felnégyelték a Győri ETO-t

Az FK Partizan kétszer tizenegyesből, egyszer pedig szabadrúgásból volt eredményes.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szerb élvonalban listavezető FK Partizan ellen játszott felkészülési mérkőzést péntek délután a Törökországban edzőtáborozó Győri ETO.

Az első néhány percben kóstolgatták egymást a csapatok, a belgrádiak megpróbálták ráerőltetni akaratukat a győriekre. Nem kellett hozzá sok, hogy kiderüljön, a Partizan egy rendkívül jó, szervezett csapat, amelynek középpályáját technikás, gyors játékosok alkotják. A 14. percben szabadrúgásból veszélyeztettek a szerbek, de Pogacsics magabiztosan hárított.

Az első 15 perc egyértelműen az ellenfélről szólt, a győrieknek főleg a védekezésre kellett koncentrálniuk. A 19. percben ismét jó szögből jutottak szabadrúgáshoz a szerbek, de a lövés ezúttal kaput sem talált. Az ETO szinte levegőhöz sem jutott, a Partizan a labdavesztések után egyből visszatámadott, és szemre is látványosan, dinamikusan focizott. Ettől függetlenül az első 25 percben nem jutottak nagy helyzetig.

A 27. percben óriási lehetőséget úszott meg az ETO: egy baloldali beadás után a hórihorgas szerb csatár üresen fejelhetett, de csak a kapufát találta el. A 32. percben Nagy Ádám elkésett egy szereléssel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt a szerbek csapatkapitánya, Babovics magabiztosan lőtte a kapuba. Élmény volt nézni a Partizan játékát, persze, nagyobb élmény lett volna, ha nem egy magyar csapat ellen remekelnek.

Az ETO-nak az első félidőben momentuma sem volt, nagyon pontatlanul, sok hibával játszott. A 42. percben ordító szerb ziccer maradt ki – szerencséje volt a Győrnek.

Nagyon jól kezdte a második játékrészt az ETO, előbb Ibanez beadása volt veszélyes, egy perccel később a ziccerben kilépő Priskin centikkel lőtt a kapu mellé. Ibanez rendkívül agilis játékkal rukkolt elő, Lang Ádámnak viszont két piros lapot érő belépője is volt. Bajnoki meccsen már nem lett volna a pályán, de ezúttal elnézőbb volt a magyar játékvezető. A második félidőben sokkal jobb volt a Győr, az 57. percben mégis növelték előnyüket a szerbek: Drincsics távoli szabadrúgás landolt Pogacsics kapujában – talán fogható volt...

Kár a kapott gólért, hiszen teljesen más Győr jött kis a második félidőre, Priskin lábában az egyenlítés is ott volt, ehelyett szinte a semmiből lett 2-0. Sőt három, mert a 62. percben ismét felrúgtak egy szerbet a büntetőterületen belül, a csapatkapitány pedig ismét magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A 65. percben Rudolf Gergely kapott jó labdát Ibaneztől, a kapunak háttal próbált emelni, de a labda fölé szállt. A találkozót egyébként sok szabálytalanság tarkította, köztük több durva belépővel. A 75. percben Strestík lőtt húsz méterről, fél méterrel mellé.

Próbálkozott a Győr, labdabirtoklásban nem is vallott szégyent, de nem ment vele sokra. A 77. percben Rudolf Gergely tekerése elkerülte a kaput. A második félidő már kiegyenlített játékot hozott, a 88. percben mégis megszületett a negyedik szerb gól: az ETO szögletéből indítottak kontrát, a szerbek támadója lefutott két győri védőt is, és Pogacsics felett a kapu közepébe lőtt (0-4).

A második félidő kiegyenlített volt, de ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Partizan.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.