Az otthontalanság otthona

Sokat utaztak az FC Ajka játékosai, szinte minden nap máshol volt az edzés.
 
 

Az otthontalanság otthona

Sokat utaztak az FC Ajka játékosai, szinte minden nap máshol volt az edzés.
 
 
 

Az otthontalanság otthona

Sokat utaztak az FC Ajka játékosai, szinte minden nap máshol volt az edzés.

A Haladáshoz távozó vezetőedző, Artner Tamás helyét december végén Jákli Péter vette át az NB II Nyugati-csoportjában szereplő FC Ajka csapatánál. Karácsony előtt a Rangadó.hu érdeklődésére úgy nyilatkozott, nem tervez jelentős változtatást az együttesnél, és a téli játékosmozgás alapján úgy tűnik, tartja is a szavát.

Pothárn Szabolcs és Horváth Ádám Ausztriában folytatja pályafutását, valamint a nyáron kölcsönvett Vittman Ádám visszatér az élvonalbeli Zalaegerszeghez. Pados József kölcsönjátékosként tavasszal a Répcelak NB III-as csapatában szerepel. Az Ajka eddig három fiatal futballistát szerződtetett: Domján Roland a Lombard Pápa NB III-as csapatából, Kovács Milán Mosonmagyaróvárról, Horváth Attila pedig Siófokról került a klubhoz.

Az együttes egyik legbiztosabb pontja, a házi góllövőlista vezetője, Mihalecz Péter a Rangadó érdeklődésére elmondta, szerinte az edzések is hasonlóak, mint korábban, de a csapat téli felkészülését sok külső körülmény hátráltatta.

– Még nem tudom, milyen változások lesznek a játékban, azt biztos, hogy az edzések nagyjából hetven százaléka hasonló, mint Artner Tamás idejében. Persze, Jákli Péter beleviszi az egyéni elképzeléseit az edzésanyagba. A játékunk várhatóan nem fog változni, ugyanazt gyakoroltuk, hasonló taktikai felállásban fogunk szerepelni.

– Hogyan teltek a felkészülés hetei?

– Mi vagyunk talán az egyetlen NB II-es csapat, amelyiknek nincs műfüves pályája. De ha nem az egyetlen, akkor mondjuk a háromban benne vagyunk... Majdnem csak teremben tudtunk gyakorolni, és jártuk a környéket. Sokat utazott a csapat, minden nap máshol volt az edzés. Ez nehéz dolog, hiszen sehol nem volt otthonunk, nem volt egy stabil pont, ahova kötődtünk.

– Ilyen körülmények között a tervezett munkát el tudták végezni?

– Ha el is végeztük, igen nehezen. Sok edzőmeccsünk elmaradt, és nem is tudtuk pótolni, ez is nagy gondja volt a felkészülésnek. Az elején nem működött a csapatszerkezet, megéreztük Pothárn Szabolcs hiányát, és akkor még nem is igazoltunk, illetve nálunk jobb csapatokkal játszottunk, a Siófokkal, a Haladással. A végére, úgy gondolom, az új igazolásokkal összeállt a csapat játéka. Horváth Attila hasznos tagja lehet együttesünknek, hiszen NB I-es tapasztalata van.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.