Pénteki tutitár

Baszk és katalán sikerek!

Ma egy focitipp mellett Ninno mester is kielemzett egy kosármeccset!
 
 

Pénteki tutitár

Baszk és katalán sikerek!

Ma egy focitipp mellett Ninno mester is kielemzett egy kosármeccset!
 
 
 

Pénteki tutitár

Baszk és katalán sikerek!

Ma egy focitipp mellett Ninno mester is kielemzett egy kosármeccset!

Real Sociedad-Elche 1!

David Moyes először ül a padon az Anoetában: szerintünk sikerrel mutatkozik be a baszk publikumnak!

Pocsékul kezdte a szezont a Real Sociedad: a nemzetközi porondtól ideje korán elbúcsúzott a csíkos együttes, és a bajnokságban is sorra jöttek a zakók. Az elnök meg is unta a borzalmas produkciót, és menesztette a trénert. Bátrat húztak azonban a döntéshozók, ugyanis a Manchesterrel beégő David Moyest kérték fel a szakmai munka irányítására.

A sok bukta között a szezon elején épp a Real Madridot verték meg Veláék, az első tíz játéknapon nem is nyertek ezen kívül meccset a baszkok. Egy mérkőzésre Asier Santana Clavo ugrott be, nyertek is Graneroék a bajnok ellen, majd jött Moyes, és pontot hoztak a Deportól. Odahaza eddig 2-1-3-as sort produkáltak De la Belláék, tehát bőven van mit javítani a statisztikán. Jelenleg csak a 16. helyen tanyáznak 10 ponttal - ennyi egysége van már a vonal alatti brigádoknak is.

Ami a hiányzókat illeti: három bekk szereplése is erősen kérdéses, Zaldua és Inigo Martinez ráadásul eddig 11-11 alkalommal szerepelt a gárdában, tehát abszolút alapemberek. A szakvezető egy nappal a találkozó előtt még nem tudta, hogy kik tudják vállalni a játékot.

Az Elche tavaly bennmaradt a ligában, tehát teljesítette a legfontosabb célkitűzést. A gárda az idén sem küzd más célokért, és olybá tűnik, ebben a kiírásban még nehezebb dolguk lesz Jonathaséknak. Az utolsó előtti pozíciót foglalják el 12 fordulót követően, otthon és idegenben egyaránt 1-2-3-as mérleget produkálva. Vendégségben a Rayot verték, a Getafétől és az Almeriától hoztak pontot. A forma biztató, három meccse nem kaptak ki ugyanis Francisco M. Escriba Segura fiai - bár azért legutóbb nagyon fontos lett volna elverni otthon a Cordobát (2-2).

A zöld-fehéreknél egy hiányzó biztosan lesz: Manu, az eddig 5 mérkőzésen szerepelt hálóőr még nem épült fel teljesen, friss sérült nincs a brigádban.

David Moyes csodát tett az Evertonnal, nagyot égett Manchesterben. Szerintünk a baszkokat felrázza a skót szakember, és ennek megfelelően a pontok az Anoétában maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

Barcelona-Armani Milano

A C-jelű csoportot favorithoz méltóan vezetik a katalánok, a divatcézár csapata pedig sürgős gyengélkedésben szenved! Mi lesz ebből?

Egységes, nagyon kreatív és erős kispadú csapat lett ez a Barca! Az új szerzemények valóban minőséget képviselnek, Doellman a pálya minden pontjáról, Pleis Tibi pedig a palánk alól terrorizál! Olyan magas ember sora lett a katalánoknak, hogy bizony fel kell venni őket már a triplavonalnál, mert az elvetemült Lampe is képes bedobni egy-egy triplát!

Az öltönyösöknél a stabil anyagi háttér valahogy nem tudja kompenzálni Langford távozását! Nem megy jól a Milanonak, szélsőségesen teljesítenek. Ha nagyon kell, legyőzik a Bayernt, ráadásul Münchenben, és agyonveretik magukat a Panával.

Egymással való összehasonlításukban nincs olyan aspektus, amelyben eredményesebb lenne Armani csapata. Jobban dobja a triplákat, a középtávolikat, eredményesebb a palánk alatt, több lepattanót szed és sikeresebben is büntetőzik a Barca!

Gentile, az ifjú titán (60 pont), Samardo, akit a vidám Jamaicaiaktól ismerhetünk (79 pont), Hacket (59) és Ragland (59) húzzák a Milano szekerét, olykor bekapcsolódik Linas Kleiza is. A litván arról híres, hogy egyik meccsen viszonylag sokat, a másikon meg nagyon keveset dob!

A Barcánál csak Doellman emelkedik ki a 73 eddig megtermelt pontjával, a többiek pedig nagyon szépen megosztják egymás közt a dobott pontokat! Ez a Barca nemcsak annyiban másabb ez előző szezonhoz képest, hogy gyorsabb lett a támadójátékuk, hanem jól is védekeznek! Minden meccs első két negyedét végigkísérletezik az összes zónavariációval, utána elkötelezik magukat a helyes megoldás mellett, és megfojtják az ellenfelet!

Mit várhatunk?

A Barca nem arról híres hogy agyonveri ellenfeleit! Azt viszont elvárhatjuk, hogy ezen a meccsen negyedenként 4-5 pontot ráverjenek a Milanora! Ha egy negyedet képes is hozni a talján gárda, akkor is képesek lesznek Navarroék -12.5 ponttal győzni! 16-20 pont közt lenne valahol a reális különbség (5.5-ös kifizetést ér). -12.5 pontos Katalán győzelmet pedig 1.94 el fizetik!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.