Karrier

Poór is örülne, ha Dárdai maradna

Az MTK fiatal védője elmondta, hogy bár vesztes meccsen mutatkozott be, szép születésnapja volt.
 
 

Karrier

Poór is örülne, ha Dárdai maradna

Az MTK fiatal védője elmondta, hogy bár vesztes meccsen mutatkozott be, szép születésnapja volt.
 
 
 

Karrier

Poór is örülne, ha Dárdai maradna

Az MTK fiatal védője elmondta, hogy bár vesztes meccsen mutatkozott be, szép születésnapja volt.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár kedden 2-1-es vereséget szenvedett a magyar válogatott Oroszországtól, az utolsó négy mérkőzés miatt mégis jó szájízzel búcsúztattuk a 2014-es évet. Dárdai Pál ősszel több újoncot is avatott, a finnek elleni Forró Gyula jól szállt be, az oroszok ellen Simon Ádám és Poór Patrik is meggyőzően játszott.

Az MTK fiatal védője a 21. születésnapja után három nappal mutatkozhatott be a válogatottban. Poór alapembere az idén nagyon jó formában lévő MTK-nak, ezért talán nem is meglepetés, hogy meghívót kapott, bár ő volt az utolsó játékos, akit Dárdai behívott a keretbe. A keddi barátságos mérkőzés után már a szombat délutáni, Diósgyőr elleni rangadóra kell koncentrálnia Poór Patriknak, aki a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a bemutatkozásáról, és elmondta, örülne, ha Dárdai Pál maradna a szövetségi kapitány.

– Nyertek a finnek ellen, kedden pedig bemutatkozhatott a válogatottban az oroszok ellen. Soha rosszabb születésnapot?!

– Igen, nagy öröm volt számomra, hogy bemutatkozhattam a válogatottban, persze, jobb lett volna, ha ezt egy győztes mérkőzésen teszem, de amelyik fontos meccs volt, a finnek elleni, ott sikerült nyernünk, úgyhogy igen, jó szülinap volt – mondta Poór Patrik.

– Hogyan látta az oroszok elleni mérkőzést kívülről, illetve azután, hogy beállt?

– Az orosz válogatott nagyon jó erőkből áll, de szerintem végig méltó partnerei voltunk. Sajnos kaptunk egy kivédekezhető gólt. A második orosz találat után sem estünk szét és végül sikerült szépítenünk. Ez is azt mutatja, hogy jó mentalitású, nagyon egységes csapat vagyunk.

– Ellátták valamilyen jó tanáccsal a csapattársai, vagy esetleg Garami József?

– Először is mindenki gratulált a meghívóhoz. Mondták, hogy nem érdemtelenül kaptam. Szinte mindenki ugyanazt a jó tanácsot adta, hogy azt játsszam, amit szoktam, persze ha tudok jobbat, akkor azt.

– Mennyire volt elégedett a saját teljesítményével? Dárdai Pál mondott-e valamit a mérkőzés előtt vagy után?

– Úgy gondolom, sikerült jól beszállnom és nem vétettem védekezési hibát. A szövetségi kapitány is gratulált. Még mielőtt beálltam, mondta, hogy készüljek fejben és végig kövessem a mérkőzést. Ezzel nem volt gond, hiszen az egész csapat fejben végig rajta volt a meccsen, mint ahogy a finnek elleni találkozón is.

– A válogatottnál mennyire került szóba Dárdai Pál esetleges távozása?

– Erről nagyon nem beszéltünk, mindenki próbált a meccsre figyelni. Dárdai Pál is mondta, hogy az előttünk álló feladatra koncentráljunk. Ez szerintem is így van, ez nem a játékosok reszortja. Ettől függetlenül persze van véleményem, és örülnék neki, ha Dárdai Pál maradna szövetségi kapitány. Ezeket a sikereket együtt értük el, az egész stáb.

– Szombaton már az MTK-ban bizonyíthat. A komoly erőkből álló Diósgyőr lesz az ellenfél. Milyen mérkőzésre számít?

– Jó formában lévő két csapat fogja összemérni az erejét. Fontos, hogy tudjuk játszani a játékunkat és továbbra is higgadtak legyünk, nem kell plusz terhet felvenni, amiért a Diósgyőr lesz az ellenfél. Szerintem jó mérkőzés lesz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.