A Rangadó.hu szakértője

Tovább menekül a Dunaújváros

Az újonc DPASE hazai pályán 3-2-re győzött a Pécs ellen az élvonal 13. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Tovább menekül a Dunaújváros

Az újonc DPASE hazai pályán 3-2-re győzött a Pécs ellen az élvonal 13. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Tovább menekül a Dunaújváros

Az újonc DPASE hazai pályán 3-2-re győzött a Pécs ellen az élvonal 13. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben a Dunaújváros irányította a mérkőzést, ennek ellenére a vendégek egy pontrúgást követően megszerezték a vezetést. A fordulást követően gyorsan egyenlített a hazai csapat, azonban nem sokkal később Márkvárt szép megmozdulását követően újra rohannia kellett az eredmény után. Néhány perc elteltével kis híján másodszor is egyenlített a Dunaújváros, de Orosz Márk szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. A hazaiak nem álltak le, és a rutinos Böőr révén előbb egyenlítettek, majd a csereként pályára lépő Godslove eldöntötte a három pont sorsát a vendéglátók javára.

A Dunaújváros – amely ezzel ötödik tétmérkőzésén őrizte meg veretlenségét – korábban villanyvilágítás hiánya miatt idegenben, illetve egyszer semleges pályán, Székesfehérváron játszott, utóbbin számított egyedül pályaválasztónak. Stadionjában október 9-én készült el a világítás. A vendégek kispadján első bajnokiján ült a Véber Györgyöt ideiglenesen váltó Kulcsár Árpád, akinek irányításával a gárda kiverte a Debrecent szerdán a Magyar Kupából.

Az újonc DPASE továbbra is kiesőhelyen áll, de már nem sereghajtó, mert a Haladást megelőzte.

– Az első félidő nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, nem volt kellő átütőerő a csapatban, és egy szerencsétlen pontrúgás után gólt is kaptunk – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője. – A második felvonásra úgy mentek ki a játékosok, hogy hazai pályán mindenképp nyerniük kellett, ha valóra akarják váltani az álmaikat, a bennmaradást. Nagyon izgalmas második felvonást láthattunk, mert előbb egyenlítettünk, majd kaptunk egy kontraólt. Koncentráltabban futballoztunk, helyzeteink voltak, és magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A Pécs kétszer jutott el a kapuig, és két gólt lőtt. A játékosaink kezdik elhinni, hogy van keresnivalójuk az NB I-ben, és elhiszik, hogy benn tudunk maradni. Maximális dicséretet érdemelnek, a második félidő alapján megérdemelten szereztünk három pontot. Három meccsen hét pontot szereztünk, erre lehet építeni, ezek után nyugodtan mehetünk Debrecenbe.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.