A Rangadó.hu szakértője

Két góllal megúszta a Zete

A Zalaegerszeg 2-0-ra kikapott a Vasas otthonában az NB II 12. fordulójának nyitómeccsén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Két góllal megúszta a Zete

A Zalaegerszeg 2-0-ra kikapott a Vasas otthonában az NB II 12. fordulójának nyitómeccsén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Két góllal megúszta a Zete

A Zalaegerszeg 2-0-ra kikapott a Vasas otthonában az NB II 12. fordulójának nyitómeccsén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A feljutásra pályázó, de közelmúltbeli gyengélkedése miatt a dobogó harmadik fokára csúszó Vasas az NB II 12. fordulójának péntek délutáni nyitómeccsén a Zalaegerszeg ellen javíthatott. A ZTE-nél mostanság nem kerülhet szóba az élvonal, hiszen a meccs előtt csak a tizedik helyen állt a tabellán. Idegenben nyeretlenek voltak a zalaiak, ráadásul múlt hétvégén elvesztették a hazai veretlenségüket. Vittman, Melczer és Forgács hiányzott a vendégektől sérülés, illetve eltiltás miatt.

A meccset a helyszínen tekintette meg Véber György, a Pécs menesztett edzője, és korábbi mezőkövesdi segítője, Szlezák Zoltán, de itt volt a Vasas két egykori trénere, Gellei Imre és Tóth Bálint is, Kocsárdi Gergely pedig hivatalból nézte a találkozót, hiszen a ZTE klubigazgatójaként tevékenykedik. A borús, ködös, hűvös idő napsütésesre váltott délutánra, úgyhogy semmi akadálya nem volt, hogy remek rangadót játsszanak a csapatok.

Az első percek a remek rangadótól meglehetősen távol álltak... Az angyalföldi szurkolók eleinte elégedetlenkedtek, majd csendben figyelték a játékot, ami leginkább kétségkívül a ZTE kapuja előtt zajlott, Szappanos Péternek kétszer is védenie kellett. Miután szűk félórás késéssel megérkeztek a zalaegerszegi drukkerek is, jobb lett a lelátói hangulat, és egy fokkal a játék is. A 21. percben Remili centikkel fejelt a kapufa mellé.

A 37. percben egy egerszegi szabadrúgás okozott nyugtalanságot a hazaiak soraiban, de a labda végül elsuhant a kapufa mellett. Ez volt a vendégek első lehetősége, eddig kizárólag a védekezéssel törődtek. Végig meddő fölényben voltak a fővárosiak, és az első félidő ráadásában a vezetést is megszerezték: Ferenczi István fejesébe Szappanos beleütött, de a labda bepördült a hálóba (1-0).

Nagyon merésznek bizonyultak a zalaegerszegi szurkolók, hiszen a második félidő elején félmeztelenre vetkőztek, még az idősebb hazai drukkerek is féltették őket a megfázástól a fagypont-körülire süllyedő hőmérsékletben. Egyébként nagyon jól elszórakoztatták magukat különféle dalokkal, de már örömük nem nagyon volt, mert a játék képe nem változott.

A hatvanadik percben Lázok János éles szögből elvégzett, gyönyörű szabadrúgása a hálóba vágódott, de a játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg a hazaiak második gólját. Két perc múlva sakk-matt helyzetet teremtett ellenfele kapuja előtt a Vasas, de Remili fejese elkerülte a kapufát. A hetvenedik percben Preklet Csaba távoli átlövése zúgott el a kapufa mellett. Öt perccel később a Lázok János elleni szabálytalanság miatt jogos büntetőhöz jutott a házigazda. Ferenczi István magabiztosan a hálóba bombázott, de a bíró ezt sem adta meg, újralövette! A csatár másodjára sem hibázott, bár a labda az ezúttal már jó irányba vetődő Szappanos karját súrolva, az alatt vánszorgott a hálóba (2-0).

A Zalaegerszeg ritka „bravúrt” vitt véghez, hiszen egyetlen számottevő gólhelyzettel lehozták a meccset, amely a Vasas számára arra mindenképpen jó volt, hogy begyűjtse a három pontot, és a ceglédi vereség után visszataláljon a siker útjára. A házigazdák egyébként a hajrában is támadtak, de újabb gólt nem értek el.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője így értékelte a mérkőzést:

– Teljesen egyértelmű hazai győzelem született. Ritkán lehet elmondani egy találkozó után, hogy az egyik kapusnak egyáltalán nem volt dolga, most ez történt. A ZTE teljesen hitehagyott társaságnak tűnt, a Vasas a meccs összképe alapján nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Ugyanakkor az első félidőben tőlük is hiányoltam az improvizatív játékot, kiszámíthatóak voltak a támadásaik. Sajnos nagyon kevés néző volt, emiatt is olyan érzésem volt, mintha edzőmeccset néznék. A Zete csak a védekezésre koncentrált, mindenféle spiritusz nélkül, agresszivitás nélkül futballoztak. Mintha eldöntötték volna, hogy ez a meccs a Vasasé. Ez a mentalitás számomra csalódás, a ZTE hagyományaihoz pedig méltatlan – mondta Kereki Zoltán.

Edzői értékelések

Szanyó Károly, Vasas: – Úgy gondolom, abszolút megérdemelt a győzelem, mert végig domináltunk, duplán rúgtuk a tizenegyest, mindkettőből gól lett. Nem emlékszem, hogy a Zalaegerszegnek lett volna komoly kidolgozott helyzete, nekünk viszont volt. A kapusuk még így is bravúrral hárított jó néhány esetben. Úgy gondolom, a fiúk megdolgoztak ezért a győzelemért. Megyünk tovább, dolgozunk tovább, mert szeretnénk ott lenni az élbolyban a végelszámolásnál. A srácok már tudják, hogy minden mérkőzés után van bennem hiányérzet, most is, egy kicsit a tempót hiányoltam, hogy nem volt gyorsabb a játékunk. Amiből az első gólt is szereztük, azt, hogy mögéjük tudtunk kerülni és rá tudtunk gyorsítani a védekezésükre, ha kilépett egy ember, kitettük a szélére. Úgy gondolom, a futball nagyon egyszerű játék, bár igaz, hogy ezt kívülről mindig könnyű mondani, de belül, ha ezeket a mozgásokat megcsinálják, akkor úgy érzem, sűrűn a védelem mögé lehet kerülni. Nem az én kompetenciám megítélni, hogy lesz-e prémium. Négy mérkőzésre szólt ez az indítvány, de bízom benne, hogy ha a fiúk odateszik magukat, akkor a végén lesz prémium.

Lőrincz Emil, ZTE: – Meghatározó játékosaink hiányoztak a támadórészben és ez látszott is a mérkőzésen. Tehát támadásban nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna. A védekezés részét hellyel-közzel megoldottuk, hiszen a Vasasnak kidolgozottabb helyzete különösebben nem volt, tehát az a része rendben volt. Előrefelé meg hiányoztak a támadók. A fiúk megtettek mindent, de a Vasas a mai napon jobb volt és gratulálok nekik.

A 12. forduló további programja

November 1. szombat
13.30: FC Ajka – Soroksár SC
13.30: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Békéscsaba 1912 Előre FC
15 óra: Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – FGSZ Siófok
16 óra: Kaposvári Rákóczi FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia
November 2. vasárnap
13.30: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Ceglédi VSE
16 óra: Mezőkövesd-Zsóry FC – Soproni VSE-GYSEV
16 óra: Gyirmót FC – Aqvital FC Csákvár

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.