Több szurkolói csoport is magáénak vallja az akciót

Több albán, koszovói és macedón szurkolói csoport is magára vállalta az akciót.
 
 

Több szurkolói csoport is magáénak vallja az akciót

Több albán, koszovói és macedón szurkolói csoport is magára vállalta az akciót.
 
 
 

Több szurkolói csoport is magáénak vallja az akciót

Több albán, koszovói és macedón szurkolói csoport is magára vállalta az akciót.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több albán, koszovói és macedón szurkolói csoport is sajátjának vallotta szerdán annak az akciónak a megszervezését, amely miatt félbeszakadt a Szerbia-Albánia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező kedd este Belgrádban - számolt be a térség médiája szerdán.

Mindegyik csoport azt üzente a különböző tömegtájékoztatási eszközökön keresztül, hogy az ő emberei irányították a pálya fölé egy quadrocopterrel (négyrotoros távirányítható helikopter) a Nagy-Albániát ábrázoló zászlót, amely miatt verekedés tört ki a stadionban. Ezt követően a nézők megdobálták az albán labdarúgókat, akik az öltözőbe menekültek, és a körülmények miatt nem akarták folytatni a játékot. Ezután a mérkőzést végleg lefújták.

A Presevó völgyéből származó Crvena jabuka nevű szurkolócsoport azt üzente a presevói hírügynökségen keresztül, hogy tervük már akkor megszületett, amikor kiderült, hogy az albán válogatott a szerb ellen fog játszani. Indoklásuk szerint: „tisztában vagyunk a szerb állam mentalitásával, valamint a szerbek és az albánok közötti feszültségekkel”, ugyanakkor elégedetlenségüknek adtak hangot a presevói albánok ügye iránt közömbös politikusokkal kapcsolatban.

Mint mondták, előre tudták, hogy nem vehetnek majd részt a meccsen, ezért tervelték ki az utólag sikeresnek bizonyult akciót. A koszovói sajtó még az éjszaka azt írta, hogy információik szerint néhány Svájcban élő albán vagy három macedóniai albán tervelte ki a Nagy-Albániát és két albán nacionalistát - a gerillaharcos Isa Boletinit, valamint a független Albánia első miniszterelnökét, Ismail Qemalit - ábrázoló zászló belógatását a pályára. Az albán média szerint is macedón elkövetőkről lehet szó, a közösségi médián keringő fényképek szerint erős a gyanú, hogy a szkopjei Svercer nevű szurkolócsoport vitte véghez a verekedéshez és a mérkőzés félbeszakításához vezető akciót.

Egy boszniai fiú ugyanakkor a Facebookra feltett egy fotót, amelyen ő látható egy quadrocopterrel, és azt írta mellé, hogy "Mégis inkább Tuzláról indult minden".

A közösségi média adta lehetőségeket kihasználva az északnyugat-macedóniai Tetovóról is felkerült egy videó az internetre, amelyen állítólag a Balista csoport éppen a Nagy-Albániát ábrázoló zászló "fellövésére" készül.

A pristinai Express beszámolója szerint a Belgrádban látott zászlóhoz hasonló a mérkőzés előtt egy nappal Pristinában is megjelent. Arra sem derült fény, hogy azt ki készítette.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.