Szolnok

Aki hátradől, az hanyatt is eshet...

Kis Károly szerint játékosai az utóbbi hetek jó eredményei ellenére sem válnak elbizakodottá.
 
 

Szolnok

Aki hátradől, az hanyatt is eshet...

Kis Károly szerint játékosai az utóbbi hetek jó eredményei ellenére sem válnak elbizakodottá.
 
 
 

Szolnok

Aki hátradől, az hanyatt is eshet...

Kis Károly szerint játékosai az utóbbi hetek jó eredményei ellenére sem válnak elbizakodottá.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Cegléd elleni, hazai döntetlen és a zalaegerszegi háromgólos vereség után bizonyára többen is attól tartottak Szolnokon, hogy az NB II-es csapat az előzőhöz hasonlóan a mostani szezonban is a mezőny második feléhez tartozik majd. Azóta viszont nem kapott ki a MÁV FC, sőt több dobogós, vagy dobogóra pályázó riválisa – például Vasas, Mezőkövesd, Gyirmót – ellen szerzett értékes pontokat, és immár a negyedik helyen áll, szinte holtversenyben a második angyalföldiekkel.

A kilencedik fordulóban esedékes, vasárnapi, FC Ajka elleni mérkőzés előtt Kis Károly vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyjából minden meccs előtt ötven-ötven százalék az esélyük a csapatoknak a másodosztály rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyében.

– Milyen játékkal érték el ezeket a jó eredményeket, mennyire elégedett?

– Nagyon örülök, hogy így tudtunk kijönni ezekből a mérkőzésekből, mert nagyon jó csapatokkal játszottunk. Külön örülök annak, hogy főleg hazai pályán – de az utóbbi időben idegenben is – a közönség is élvezte a találkozókat. Tényleg nehéz sorozaton vagyunk túl, és a folytatásban sem lesz könnyű mérkőzésünk. Régebben is hangsúlyoztam, hogy az NB II-ben mindenki megverhet mindenit, nagyon óvatosnak kell lenni, minden ellenfélből alaposan fel kell készülni. Semmi okunk, hogy elbízzuk magunkat – kezdte Kis Károly.

– Milyen a játékosok hozzáállása, mentalitás? Hajlamosak elégedetté válni, vagy két lábbal a földön járnak?

– Abszolút nincs ilyen jellegű problémánk. Mindenki tudja, hogy egy-egy győzelem vagy vereség apróságokon múlik, és aki kienged, hátradől, az hanyatt is eshet. Nincs elbizakodottság a csapaton belül. Szoktunk beszélni erről, de a srácok maguktól is tudják. Még csak nyolc forduló telt el, örülni kell, mert butaság lenne nem örülni a jó eredményeknek, de kevés mérkőzést játszottunk ahhoz, hogy ezekből messzemenő következtetéseket lehessen levonni.

– A szezon előtt megfogalmaztak számszerű célokat, vagy majd az eredmények mutatják meg, hogy tavasszal milyen helyezésekért lehetnek harcban?

– A vezetők által megfogalmazott cél, hogy tartozzunk a mezőny első felébe, tehát a nyolc közé szeretnénk kerülni. A tulajdonosok és a vezetőink is látják, hogy rendkívül kiegyensúlyozott a bajnokság, egy jó sorozat vagy egy sérüléshullám nagyon meghatározó lehet, nagyon gyorsan előre lehet lépni, de vissza is lehet esni. Persze, megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak.

– Lassan két éve, még a kétcsoportos NB II-ben vette át a szolnoki csapat irányítását. Tapasztalhatóak a bajnoki reform pozitívumai?

– Egyértelmű, és a saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy színvonalasabb lett a bajnokság, az ellenfeleket is gyakran megnézem, tehát sok találkozót láttam élőben vagy felvételről, és bizony egyre több jó mérkőzés van. Mindenhol az a cél, hogy még jobbak legyenek a csapatok. Az egycsoportos NB II erős, és tényleg elérheti azt a célt, hogy a fiatal játékosok nevelkedjenek, jó előszobája legyen az első osztálynak, illetve ki lehessen szolgálni a nézőket. A Vasas ellen például nagyon hangulatos meccset tudtunk játszani, amihez persze az is kellett, hogy egy ilyen patinás klubot elkísérjenek a szurkolói. Egyre többször van futballhangulat a pályákon, még akkor is, ha esetleg nincs magas színvonal. Mindenki azon van, hogy a másodosztályú tagságát mindenképpen megőrizze, tavassal is nagy csaták voltak, és a feljutás is több csapat fantáziáját megmozgatta.

– Idegenben legyőzték a kiesőhelyen álló Balmazújvárost, vasárnap pedig az szintén kiesőhelyen tartózkodó Ajka látogat Szolnokra. Milyen mérkőzésre számít?

– Alaposan elemeztük az Ajka játékát, mert rendkívül nehéz meccsre számítok. Tavaly Ajkán vereséget szenvedtünk, itthon tudtunk nyerni, de nagy csatában. Aki a játékosállományukat ismeri, egyáltalán nem várhat könnyű találkozót, mert biztosan javítani akarnak az eddigi szereplésükön. Olyan mérkőzéseket is elbuktak, amelyeket akár meg is nyerhettek volna. Vannak rutinos, NB I-et is megjárt játékosaik, elég csak Lattenstein Norbertet, Sowunmit vagy Varga Gábort említeni, de sorolhatnám még a neveket, tehát rutinos, jó csapatról van szó. Minden meccs rangadó, Balmazújvárosban a három-nulla ellenére meg kellett szenvednünk a három pontért. Szinte minden meccs előtt ötven-ötven százalék a két csapat esélye...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.