A Rangadó.hu szakértője

Kikapott a PMFC

A székesfehérváriak 2-0-ra győztek a Pécs otthonában az élvonal tizedik fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kikapott a PMFC

A székesfehérváriak 2-0-ra győztek a Pécs otthonában az élvonal tizedik fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kikapott a PMFC

A székesfehérváriak 2-0-ra győztek a Pécs otthonában az élvonal tizedik fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videoton a hazai pályán nyeretlen Pécs ellen folytatta remek szereplését. A PMFC-ből hiányzott az eltiltott Pölöskey Péter és Danijel Romics.

A hetedik percben Gyurcsó Ádám szabadrúgását Nikolics fejelte kapura, de Polekszics szögletre mentett. A várakozásoknak megfelelően támadólag lépett fel a Videoton, de a pécsiek állták a sarat, és olykor még ellenakciókat is vezettek. A 24. percben Gyurcsó szabadrúgását a hazaiak kapusa a levegőben úszva ütötte oldalra. Polekszics a 27. percben Nikolics lövését is védte – közben elkezdett szakadni az eső.

A 36. percben Márkvárt beadását Fröhlich a hálóba, de a játékvezető les miatt nem adta meg – véleményes ítélet... Az ellenakció végén Nemanja Nikolics bő húsz méterről kíméletlenül a hálóba bombázott (0-1). Gyönyörű és védhetetlen gól volt. A hosszabbítás pillanataiban Gyurcsó beadásába a középen érkező, és Nikolicsra vigyázó Csausics úgy pörgetett bele, hogy a labda saját hálóba hullott, Polekszics csak beleütni tudott, hárítani nem (0-2).

A szünetben a hazaiaknak kapust kellett cserélniük, mert Polekszics combizom-húzódást szenvedett.

A második félidőben sokáig semmi említésre méltót nem lehetett feljegyezni, majd a 72. percben Nikolics nagy erővel belőtt labdáját Gyirc középen nem tudta a kapuba fejelni. Próbálkoztak a pécsiek, de nem akart összejönni a szépítés számukra. A 83. percben Wittrédi nagy lövését Calatayud kiütötte, Márkvárt ismétlését pedig blokkolták. Ezután Wittrédi remek szabadrúgását kiütötte a fehérváriak kapusa. A szöglet után Balogh Béla fejese mellé ment. A kilencvenedik perc után Álvarez veszélyes lövését szögletre mentették a hazaiak.

A Videoton megszakítás nélkül immár a tizedik bajnoki meccsét nyerte meg, Nikolics minden alkalommal eredményes volt, immár 12 találatnál jár.

– A Videoton részéről tetszett a határozottság, a magabiztosság, az eredményekből adódó önbizalom. Úgy mentek ki a pályára, hogy a döntetlen is kudarc, és ez látszott a játékukon is. Nincs probléma, ha valami nem sikerül, mennek tovább – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Az első gólig egyenrangú ellenfele volt vendégének a Pécs. A fehérváriak nem vitték le az alapvonalig a labdát, csak ívelgettek, de ezeket hatástalanították a hazaiak. Egysíkú, sablonos volt a Vidi játéka, és csak Nikolics szenzációs góljával vált egyértelművé a siker. A második találat után már nem volt kérdéses, ki nyeri a mérkőzést, hiszen azt történhetett, amit a Videoton szeret játszani: visszahúzódtak, sokérintős, rövid passzos focit játszottak. Időnként unalmassá vált a második félidő, a fehérváriak dekoncentráltak lettek, ezért adódhatott két helyzet a pécsiek előtt. Ha teljes hőfokon focizza végig a meccset a Vidi, helyzetig sem jut el a PMFC. Nikolics remek szereplése kapcsán azt kívánom, hogy minél több Vidi-játékos legyen, aki még életemben megelőz a góllövők örök-ranglistáján, mert az azt jelenti, hogy jó a csapat.

címlapkép: vidi.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.