A Rangadó.hu szakértője

Imponáló mezőkövesdi siker

A házigazda borsodiak 4-0-ra győztek a Békéscsaba ellen az NB II negyedik fordulójának nyitómeccsén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Imponáló mezőkövesdi siker

A házigazda borsodiak 4-0-ra győztek a Békéscsaba ellen az NB II negyedik fordulójának nyitómeccsén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Imponáló mezőkövesdi siker

A házigazda borsodiak 4-0-ra győztek a Békéscsaba ellen az NB II negyedik fordulójának nyitómeccsén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A remekül rajtoló Mezőkövesd, valamint a Békéscsaba meccsével péntek délután kezdetét vette a másodosztály negyedik fordulója. A hazaiaktól Izing Martin és Nánási Balázs, a vendégektől Soós János és Koszó Balázs hiányzott.

A negyedik percben egy hazai szabadrúgás után a csabaiak két játékost a földre vittek a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A labda Balajti Ádámhoz került, a beadását Molnár Gábor kapura fejelte, Takács Péter pedig a hálóba pofozta (1-0). A másik oldalon Szilágyi Péter lőtt nagy helyzetben a kapufa mellé. A nyolcadik percben Máté János került ígéretes helyzetbe, de lövés helyett passzolni akart, ám Balajti elől felkapta a labdát Póser kapus.

A folytatásban is veszélyesen támadtak a csapatok, majd némileg türelmesebbé vált, visszavett a lendületből a borsodi együttes. A 24. percben Lőrinczy Attila szabadrúgását fogta Kunsági. A harmincadik percben Molnár Gábor beadását Balajti továbbította Kulcsár Kornél elé, aki technikás megoldással elpörgette a labdát a kapus mellett (2-0). A 42. percben Máté János szabadrúgása pattogott el a kapu mellett.

Remekül kezdte a második félidőt a házigazda, amely több helyzetet is kidolgozott, majd a 61. percben büntetőhöz jutott, miután Balázs Richárd szabálytalankodott Molnár Gáborral szemben. A labda mögé Balajti állt, és magabiztosan a hálóba lőtt (3-0). A 65. percben Balajti lőtt a kapu fölé. Kisvártatva a csabaiak is tizenegyeshez juthattak volna, de Tölgyesi Viktor ellökését nem látta szabálytalannak a bíró. A 73. percben Balajti újabb remek beívelése után Takács Péter egy pattanás után, szép mozdulattal bombázott a hálóba (4-0).

A meccs hajrája Solymosi játékvezetőről szólt: előbb feltűnési viszketegségét csillapítandó a békéscsabai kispadon ülőkkel veszekedett, majd nem adott sárga lapot a komoly szabálytalanságot elkövető Hegedűsnek, pedig ez lett volna neki a második... A 89. percben Menougong kiugratta Kulcsárt, de a visszakapott labdát egy méterről a kapusba lőtte. A lefújás előtt Molnár Gábor beszélyes, lapos beadását a vendégkapus kiütötte. A mérkőzést ennek ellenére meglepően simán, imponáló magabiztossággal nyerték a hazaiak.

– Kövesdi szempontból jó meccs volt, a csabaiak számára már nem annyira. Nagyon sima mérkőzés volt, komolyabbat vártam, de a Békéscsaba taktikailag és fizikálisan most nem ütötte meg az NB II-es színvonalat, nagyon gyenge csapat benyomását keltette. Nem értettem, mit akarnak játszani, milyen játékrendszerben, illetve ki szervezi a játékot. A Mezőkövesd viszont taktikusan, jól játszott. Voltak kitűnő egyéni teljesítmények, gondolok itt Kulcsár Kornélra, Molnár Gáborra, Takács Péterre, Balajti Ádámra. Megvan az egyik esélyese a bajnoki címnek! Most láttam őket először élőben játszani tétmeccsen, és pozitív értelemben meglepett a teljesítményük. Egységesek, tudják, mit akarnak játszani, és minőségben is jók. Motiváltak, lelkesek, és rövid passzos, szép támadásokat vezetnek. Ha kicsit még jobban összpontosítanak három-nullnál, kivégezhették volna a vendégeket. Hazai szempontból jó volt, hogy hamar eldőlt a meccs. Azt hittem, kell egy kis idő, mire összeszoknak, de nem, mert mindenki tudja, mi a dolga – mondta a Rangadó.hu szakértője, Sivák Sándor, a Mezőkövesd korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője.

A forduló további programja

Aqvital FC Csákvár – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-1 (1-1)
Csákvár, játékvezető: Veizer
Csákvár: Gelei V. – Ambrus, Kocsis G., Dulló, Köntös – Domján – Molnár Cs., Bakos, Varga Z. (Barcsay, 74.) – Molnár T. (Domokos, 55.), Gajdos Zs. (Mihály D., a szünetben). Edző: Bognár György
SzTK: Horváth L. (Sánta, 43.) – Osváth, Tóth F., Vágó L., Pollák – Kállai N. – Jasarevics (Kollega, 56.), Hevesi-Tóth, Szepessy (Fekete Á., 90.), Kvekveskiri – Szabó B. Edző: Vágó Attila

Gólszerzők: Molnár Cs. (35.), illetve Kállai (19.)

Szeptember 6. szombat
16.30: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – FGSZ Siófok
16.30: Ceglédi VSE – Soroksár SC
17 óra: Gyirmót FC – Kaposvári Rákóczi
18 óra: Soproni VSE-GYSEV – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC
18 óra: Zalaegerszegi TE FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia
19.30: Vasas FC – FC Ajka

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.