Utánpótlás

Minimális vereség a spanyoloktól

A magyar U21-válogatott 1-0-ra kapott ki a csoportelsőtől Európa-bajnoki selejtezőn.
 
 

Utánpótlás

Minimális vereség a spanyoloktól

A magyar U21-válogatott 1-0-ra kapott ki a csoportelsőtől Európa-bajnoki selejtezőn.
 
 
 

Utánpótlás

Minimális vereség a spanyoloktól

A magyar U21-válogatott 1-0-ra kapott ki a csoportelsőtől Európa-bajnoki selejtezőn.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hat forduló után még hibátlan spanyolokat fogadta a magyar U21-válogatott az Európa-bajnoki selejtezők negyedik csoportjának hetedik fordulójában. A mieinket Dajka László megbízott szövetségi edzőként irányította a tét nélküli találkozón – az már korábban eldőlt, hogy az utolsó két forduló eredményétől függetlenül nem jutunk ki a kontinensviadalra.

Alig kezdődött el a találkozó, máris a magyarok veszélyeztettek: Vécsei lövése nem sokkal ment mellé. A harmadik percben Tamás Márk fogta meg ellenfele mezét a tizenhatoson belül; Deulofeu azonnal elesett, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Muniain mellé lőtte. Tíz perccel később egy spanyol szabadrúgás kerülte el nem sokkal a kaput. A huszadik percben El-Haddadi lőtt távolról, de Jova Levente magabiztosan védett.

Főként beívelésekkel, pontrúgásokkal próbált veszélyt okozni a magyar kapu előtt a meddő fölényben játszó ellenfél, ám a jól záró védelemnek a magas labdák sem okoztak gondot, nem alakult ki komoly helyzet a magyar kapu előtt. A 34. percben Jováról pattant ki a labda egy bravúros védés után, El-Haddadi a kapuba fejelte azt, de les miatt – tévesen – nem adták meg a spanyol találatot. Egy perccel később Saúl Niguez pontatlan kísérlete kerülte el a magyar kaput, majd Suárez fejelt fölé alig öt méterről.

A második félidő elején egy spanyol szögletnél aludtak el kissé a védőink, de Niguez fölé fejelt. Öt perccel később megismétlődött az iménti helyzet: újfent Niguez fejese lett magas egy szöglet után. Jól zárt a magyar védelem, ám a 66. percben megtörte a gólcsendet a vendég együttes: Deulofeu centerezését Saúl Niguez lőtte a hálóba – a labda még egy védőn is megpattant, esélye sem volt Jovának (0-1). Öt perccel később közel kerültünk az egyenlítéshez: Ugrai kísérletét védte Pacheco. A 73. percben Suárez lövésénél Jova mentett.

A mérkőzés hajrájában mindent megtett az egyenlítésért a magyar válogatott, de nem sikerült hibára késztetni a spanyolokat, sőt egy vendégziccer után még Márkvártnak kellett nagyot mentenie, így együttesünk elszenvedte ötödik vereségét a csoportban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.