Keddi tutitár

Cseh és angol csaták

Ma egy cseh bajnokit és egy angol kupameccset igyekeztünk feltérképezni..
 
 

Keddi tutitár

Cseh és angol csaták

Ma egy cseh bajnokit és egy angol kupameccset igyekeztünk feltérképezni..
 
 
 

Keddi tutitár

Cseh és angol csaták

Ma egy cseh bajnokit és egy angol kupameccset igyekeztünk feltérképezni..

Teplice-Ceske Budejovice 1!

Elmaradt meccset pótolnak a cseh élvonalban: noha a hazaiak igei döntetlen-specialistának számítanak, ma azért csak lebirkózzák az újoncot...

A Teplice az előző kiírásban, elsősorban remek hazai teljesítményének köszönhetően, az előkelő 5. helyen zárta a bajnokságot. A sárgák az idei szezont eddig veretlenül tudták le, igaz, sokat remiztek. A pontvadászatban 1-4-0-ás sorukhoz 6-5-ös gólarány társul, hazai környezetben 1-1-0-es a mérlegük, Litsingiék a Slavia Práhát verték még augusztus közepén. A kupában is sikerrel vették az akadályt, igaz, a kiscsapat ellen mondjuk illett is továbblépni. Eltiltott nincs a keretben.

A Ceske Budejovice ingázott az elmúlt esztendőkben az első és a másodosztály között: most éppen az elitliga tagja, és cél nem is lehet más a klubnál, mint a bennmaradás kivívása. A bajnokságot 1-3-1-es mérleggel nyitották, idegenben eddig kétszer remiztek, igaz, nem nagycsapatokhoz látogattak. A fekete-fehérek keretében egy rutinos, kétgólos középpályás megsérült a pénteki bajnokin, így Lubos Orban várhatóan nem kalkulálhat a szervezővel.

A Teplice és a Ceske is hajlamos az ikszre, ám most mi mégis a hazaiaknak szavazunk bizalmat. A vendéglátók kerete erős, és hagyományosan hatékony a gárda saját stadionjában. Mi bizalmat szavazunk a sárgáknak, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Barnsley-York 1!

Az angol Johnstone's Paint Trophy első körében Yorkshire-i derbit rendeznek. Az előjelek egyértelműen a hazaiaknak kedveznek, ugyanis a harmadik ligás alakulat immár négy bajnoki óta veretlen. A gárda tavaly búcsúzott a Championshipből, jelenleg a League I. 8. pozícióját foglalja el 8 egységgel, 9-6-os gólaránnyal. A piros-fehéreket erősíti Leroy Lita, aki korábban élvonalbeli csapatoknál is megfordult. Egy középpályás még pihent a hétvégi bajnokin, vele vélhetően most sem kalkulálhat a vezetőedző. A szakmai stáb várhatóa erős kerettel vág neki a találkozónak, ugyanis a hétvégi bajnokija elmarad, így nem kell tartalékolni a pontvadászatra. A York egy osztállyal mélyebben küzd, célja - csakúgy, mint tavaly - az osztályváltás. Tavaly részese volt a play offnak, ám végül nem sikerült felkerülnie. Az idei évben 5 bajnokin ötször remiztek a piros-kékek, a Ligakupától viszont búcsúzni kényszerültek. A két együttes eddig mindössze egyszer futott össze az elmúlt két évtizedben, ekkor a Barnsley győzött idegenben. Ma megint csak a piros-fehéreknek szavazunk bizalmat, az az érzésünk, hogy a derbin a hazai publikum örülhet majd. Tipünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.