A Rangadó.hu szakértője

Gyors gólokkal nyert az újonc

A Nyíregyháza hazai pályán 3-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen az élvonal hatodik fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Gyors gólokkal nyert az újonc

A Nyíregyháza hazai pályán 3-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen az élvonal hatodik fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Gyors gólokkal nyert az újonc

A Nyíregyháza hazai pályán 3-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen az élvonal hatodik fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A komoly térdműtét után lábadozó Rezes Lászlót, valamint Póti Krisztiánt és Lázár Bencét nélkülöző újonc Nyíregyháza győzelmi reményekkel várta a jól rajtoló Lombard Pápa elleni mérkőzést.

A találkozó elején mezőnyjáték folyt, de nem sokáig mert a nyolcadik percben máris megszerezte a vezetést a Spartacus: Törtei Tamás szöglete után Abdouraman emelkedett a legmagasabbra és a léc alá fejelt (1-0). Négy perccel később kettőre nőtt a különbség: Pákolicz Dávid pontosan ívelt a 275. NB I-es meccsét játszó Bajzát Péter elé, aki kapásból lőtt, a labda pedig a kapufáról pattant a hálóba (2-0).

A 23. percben egy újabb hazai szöglet után Gengeliczki szerzett gólt, de a játékvezető nem adta meg – hogy valójában miért, az nem derült ki, de vélhetően azért, mert nyíregyházi szabálytalanságot látott. A folytatásban a pápaiak is próbálkoztak, előbb Popin fejese, majd Csizmadia szabadrúgása érdemelt említést, a nem jött össze a pápai szépítés.

A szünet után Pákolicz szerezhetett volna gólt, de a játékvezető közbefújt, mert Bajzát lesen volt... Ezt követően nagyon sok szabálytalanság következett, ezért rendkívül töredezetté, élvezhetetlenné vált a játék. A 62. percben Koller Krisztián lövése után a gólvonalról tisztáztak a pápaiak. A 73. percben egy szöglet után Szűcs Lajos vetődve védett, majd a labda Sándor István elé került, de az ő kísérletét is kiütötte a vendégek tapasztalt kapusa. A nyolcvanadik percben Sluka távoli bombáját Balogh János kiütötte, majd Popin kísérletét is hatástalanította. A hosszabbítás pillanataiban Balogh János fogta Csizmadia Csaba fejesét.

A 92. percben Pekár László gólja volt a slusszpoén, a Nyíregyháza teljesen megérdemelten nyert, és ezzel megtörte a Lombard Pápa eddigi remeklését.

– Gyenge színvonalú meccset láttunk, amelyen a győztes csapat sem nyújtott túlságosan jó teljesítményt. A Pápa elvesztette azt az extra motivációját és szervezettségét, amely eddig segítette őt. A Nyíregyháza a maximumot játszotta, ez előrevetíti, hogy a folytatásban nem lesz könnyű dolga. Nem volt könnyű helyzetben a Lombard, amely a Győr ellen pontot szerzett, pedig nem volt esélyes, aztán majdhogynem esélyesként elutazott Nyíregyházára. A második félidő már előremutató volt, de gólt szerezni nem sikerült. Hosszú távon kevés, hogy egy magas játékosra előreívelgetik a labdát a tizenhatoson belülre – mondta a Rangadó.hu szakértője, Lengyel Ferenc, a Pápai ELC szakmai igazgatója.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.