Pénteki tutitár

Szegény Augsburg és Hartberg...

Ma egy német és egy osztrák meccsnek jártunk utána...
 
 

Pénteki tutitár

Szegény Augsburg és Hartberg...

Ma egy német és egy osztrák meccsnek jártunk utána...
 
 
 

Pénteki tutitár

Szegény Augsburg és Hartberg...

Ma egy német és egy osztrák meccsnek jártunk utána...

Augsburg-Borussia Dortmund 2!

Noha a rajtot elrontotta a sárga-fekete együttes, ma behúzhatja mindhárom pontot az SGL arena-ban!

Az Augsburg némiképp meggyengült a nyáron, ám ezt időben észlelte a klubvezetés, és azért el is költött több mint 10 millió eurót a játékospiacon. Érkezett - többek között - Matavz a PSV-ből, Feulner a Nürnbergtől, Djurdjic a Fürthtől, Parker pedig a Mainzból. Elsősorban a támadószekcióba érkeztek új arcok, Markus Weinzierl vezetőedző be is vetette őket kezdőként és csereként a Hoffenheim elleni rajton, ám segíteni ők sem tudtak a gárdán: 2-0-ra kikapott az Augsburg, amely egy héttel korábban szégyen szemre elbúcsúzott a Magdeburggal szemben.

Tavaly a középmezőnyben zártak Altintopék, az idén ez azért bravúr lenne a részükről. A germán futball szakavatott ismerői a tabella utolsó harmadába várják a fehér-pirosakat. A keretben két támadó és egy középpályás sérült.

A Dortmund elvesztette gólzsákját, ám pótlására érkeztek remek csatárok. Immobile és Ramos egyaránt tud gólt rúgni, a középpályára szerződött Sahin is erősítést jelent majd, ám utóbbi kettő egyelőre sérült. Mint ahogyan Blaszczykowski, Gündogan és Schmelzer sem bevethető. Ám ez sem teszi indokolttá és elfogadhatóvá a nyitófordulóban elszenvedett hazai vereséget (Leverkusen 0-2), hiszen azért a Aubameyang, Reus, Immobile, Jojic, Mkhitaryan ötös azért ütősen hangzik, ha az előrejátékról van szó. Persze, gyorsan borult Klopp mester taktikája, hiszen 9 másodperc után már vezettek a gyógyszergyáriak.

A két keret között minőségbeli különbség mutatkozik, és szerintünk a gyatra rajtot gyorsan kijavítják Reus-szék. Az előző két szezonban egyaránt győztek a sárga-feketék - a sorozat pedig ma sem szakad meg. Nálunk sima 2-es e történet...

FAC Team Für Wien-Hartberg 1!

Lassan lefő a kávé a vendégeknek: a keleti kiscsapat egy rúgott góllal és egy ponttal tök utolsó a ligában. Az ugyancsak kieső helyen lévő házigazda ma javíthat!

A második liga újonca nem kezdte rosszul a pontvadászatot, az első négy játéknapon veretlenek maradtak, utána viszont Kleer Johann legénysége három vereségbe szaladt bele. Igaz, kapták is a ívet rendesen a fiúk, hiszen a Wacker, a Mattresburg és a St. Pölten várt rájuk. A brigád le is csúszott 6 egységével a 9., azaz kieső pozícióba - mellette szól, hogy saját stadionjában eddig csak egyszer kapitulált (1-1-1). Minden pontra szüksége van a társulatnak, és ma jó esélyük is van a sikerre. Egy középpályás nem bevethető.

Nagyobb bajban van a keleti alakulat, a Hartberg. A klubnál áll a bál: kirúgták a cserekapust, igazoltak viszont egy rutinos hálóőrt a helyére. Egy kezdő csatár és egy kezdő védő eltiltott, egy másik bekk és egy másik támadó pedig sérült. Ez már négy alapember, köztük a csapatkapitány...

És eddig, komplett csapattal sem remekeltek a kékek: 7 fellépésen 0-1-6-os sor, 1-21-es gólaránnyal, 0-1-2-es vendégsorral (csak a LASK Linznél remiztek, még júliusban). Közben új ügyvezető érkezett két és fél hete, de a megváltás elmaradt. AZ első gólját a múlt pénteken szerezték meg a hartbergiek - igaz, akkor is kikaptak a Kapfenbergtől.

A két kiesőjelölt ütközetétől kemény csatát várunk, és elnézve a vendégeknél lévő problémákat, a hazaiaknak szavazunk bizalmat. Az amúgy sem parádés keretből négyen kiestek - ezt pedig megérzik a harbergiek. Szerintünk a fővárosi újonc ma visszatér a helyes útra, és három ponttal gazdagodik. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.