Magyar Kupa

Egygólos meccsen jutott tovább a Győr

Az ETO 1-0-ra győzött a másodosztályú Sopron otthonában az MK első fordulójában.
 
 

Magyar Kupa

Egygólos meccsen jutott tovább a Győr

Az ETO 1-0-ra győzött a másodosztályú Sopron otthonában az MK első fordulójában.
 
 
 

Magyar Kupa

Egygólos meccsen jutott tovább a Győr

Az ETO 1-0-ra győzött a másodosztályú Sopron otthonában az MK első fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Kupa második fordulójának mezőnyéből már csak a Putnok vár ellenfélre. Az biztos, hogy az NB III-as borsodiak nyugat-magyarországi ellenfelet kapnak. A Sopron és a Győri ETO megyei rangadójára bő 1500 néző látogatott ki, és a két szurkolótábor remek hangulatot teremtett. Persze előfordult, hogy egymással voltak elfoglalva, igaz, ez a magyar futball velejárója...

A lelátói jó hang átragadt a pályán lévőkre, igazi kupameccset láthattunk az első félidőben, időnként lüktető játékkal. Az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott: Horváth András centerezésére Kovács Ádám érkezett, de Pogacsics hárítani tudott, ráadásul az esetnél a soproni csatár megsérült, úgy tűnt, meghúzódott. Az ETO szép lassan átvette a játék irányítását, a 25. percben Priskin Tamás kapufája jelentette az első nagyobb lehetőséget. Strestík megmutatta, hogy nem csak favágó, hanem kapufavágó is: a tizenhatosról leadott lövése a jobb, majd a bal kapufára vágódott, de Varga Roland érkezett, és másfél lépéstől a kapuba lőtt (0-1). Ezek után is a győriek voltak fölényben, Priskin lépett ki ziccerben, de Halai óriási bravúrral védett.

A második játékrészben kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, ám mivel a Győr nem döntötte el a továbbjutás kérdését, végig izgalmas volt a meccs. Igazi nagy lehetősége nem volt az SVSE-nek, de az átlövési kísérleteiben és az ívelésekben is mindig benne volt a veszély, a Lipták, Lang páros azonban áthatolhatatlannak bizonyult. Kettejük közül is Lipták „forgott többször veszélyben”, de remekül oldotta meg a feladatát. A Győr sem mondott le a támadásokról, Halasinak egyszer nagy bravúrral kellett védenie. A találkozó nyolc sárga lapot hozott, de ez nem jelenti azt, hogy durva lett volna, inkább azt, hogy éles csatát vívtak a megyei riválisok.

A meccs összképét tekintve megérdemelten jutott tovább az ETO, ám a Sopron is emelt fővel jöhetett le a pályáról, és megköszönhette közönségének a biztatást. Két hét múlva putnoki kirándulás vár Horváth Ferenc csapatára, bár az kérdés, hogy ott lehet-e a kispadon, ugyanis Szilasi játékvezető a hajrában a lelátóra parancsolta a poénos trénert.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.