A Rangadó.hu szakértője

Kulcsár góljával nyert a bajnok

A házigazda Debrecen 1-0-ra győzött a Haladás ellen az élvonal ötödik fordulójának zárómeccsén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kulcsár góljával nyert a bajnok

A házigazda Debrecen 1-0-ra győzött a Haladás ellen az élvonal ötödik fordulójának zárómeccsén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kulcsár góljával nyert a bajnok

A házigazda Debrecen 1-0-ra győzött a Haladás ellen az élvonal ötödik fordulójának zárómeccsén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Radó András, Fehér Zoltán és Gyurján Bence nélkül, bántóan kevés néző előtt lépett pályára a Haladás a Debrecen otthonában az ötödik forduló zárómeccsén. A hazaiak közül az eltiltott Jovanovics és a sérült Mihelics hiányzott.

Az első negyedórában semmi említésre méltó nem történt a pályán. A 15. percben Nagy Olivér szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. A 21. percben Szakály Attila lőtt a kapu mellé egy szabadrúgás utáni kipattanó labdát. A debreceni szurkolók ezután kivonultak a szektorukból, így tiltakoztak a kártyarendszer bevezetése ellen. A 22. percben egy pontos beadást Gaál Bálint öt méterről a kapu mellé fejelt. Meglepően gyenge félidő volt, kevés eseménnyel...

A második felvonás elején Bódi Ádám keresztbe ívelt labdáját Brkovics visszapasszolta Kulcsár Tamásnak, aki a hálóba lőtt (1-0). A 61. percben Lázár Pál beadása után Vadnai fejelt a keresztléc fölé. A 83. percben Lázár újabb kiváló beadását követően Sidibe közeli fejese elkerülte a kaput. A hajrában mindkét próbálkozott a gólszerzéssel, de egyikük sem járt sikerrel.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás korábbi válogatott védője értékelte:

Az első félidő számomra nehezen értékelhető. Egy százszázalékos helyzete volt a Haladásnak, de azt Gaál Bálintnak sikerült kihagynia. Ezen kívül nagyon sok ütemtelen, csúnya szerelést láttam. A második felvonás jobb volt, a Debrecen egy visszajátszott labda után szerzett szép és okos góllal vezetéshez jutott. Egyébként ikszes meccs volt, amelyen egyik csapat sem tetszett, mert nyögvenyelős volt a játékuk. Megjegyezném, hogy nézők nélkül lehet mérkőzőst játszani, de jó mérkőzést nem.

Kondás Elemér rotálni akarja a csapatát, de a rotáció csak ott működhet hatékonyan – például angol, német élcsapatoknál –, ahol egy posztra közelítőleg azonos képességű játékosok állnak rendelkezésre. Ha egy magyar edző három-négy kezdőjátékosát pihenteti, a másik számú emberei messze nem olyan képességűek, mint akiket kihagy.

A szombathelyiek kényszerpályán mozognak, mert számos alapemberük távozott, ezért elég nehéz a tavalyi Haladáshoz hasonlítani az ideit. Ennek ellenére ezúttal is becsületesen helytálltak, tiszteletre méltó teljesítményt nyújtottak. Nagyon büszke voltam rájuk az előző szezonban, de nagyon sokat kell még fejlődnie ennek a keretnek, hogy úgy dicsérhessem őket, ahogy tavaly. Nem örülök azoknak a híreknek, amelyek a közelmúltban érkeztek a klub háza tájáról. A Haladás évek óta azt hirdeti, hogy náluk csak magyarok szerepelnek, és nem biztos, hogy jó, ha ilyen külföldieket szerződtetnek. Nem tudom, hogy pozitív hatással lesz-e, kivéve, ha kettesével rugdalja a gólokat. Ha nem, akkor gond lesz a megítélésével.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.