A Rangadó.hu szakértője

Csak a Vidi-siker különbsége volt a kérdés

A házigazda Videoton 5-0-ra nyert az MTK ellen az élvonal ötödik fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Csak a Vidi-siker különbsége volt a kérdés

A házigazda Videoton 5-0-ra nyert az MTK ellen az élvonal ötödik fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Csak a Vidi-siker különbsége volt a kérdés

A házigazda Videoton 5-0-ra nyert az MTK ellen az élvonal ötödik fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második percben rögtön megszerezte a vezetést a Videoton: Gyurcsó Ádám az oldalvonal mellett lefutotta Vukmirt – nem volt nehéz dolga –, a beadását középen ketten is elvétették, de harmadikként érkezett Kovács István, és a hálóba lőtt (1-0). Tovább rohamozott a házigazda: az ötödik percben Oliveira badását Gyurcsó a kapufára lőtte, a kipattanót Sándor György értékesíthette volna, de Hegedüs Lajos ritkán látható nagy bravúrral hárított. A 12. percben Oliveira tökéletes ütemben indította Gyurcsó Ádámot, aki szépen átvette a labdát, majd 14 méterről higgadtan a kapuba lőtt (2-0).

A 27. percben Gyurcsó Ádám távoli lövését Hegedüs kiütötte, e a fehérváriak támadásban maradtak, és miután Sándor György remek passzát Kovács István könnyedén értékesítette, már az első félóra vége előtt eldőlt a meccs (3-0). A 31. percben Pölöskei beadását Sergio lőtte kapura, de Vinícius blokkolni tudott, így elmaradt a szépítés. Négy perccel később Gyurcsó került nagy helyzetbe, de Kálnoki-Kis az utolsó pillanatban menteni tudott. A Vidi ismét kiváló formában futballozott, az első félidőben lehengerlő teljesítményt nyújtott, az MTK-nak nem sok köze volt a játékhoz.

A második félidő is gyors hazai gólt hozott: Gyurcsó szögletét Juhász Roland fejjel megcsúsztatta, majd Nikolics a hálóba továbbította (4-0). A folytatásban egy ideig elmaradtak a helyzetek, de továbbra is a Videoton játszott mezőnyfölényben. A 76. percben Frank Richárd kapott kitűnő kiugratást, de addig várt a lövéssel, amíg Szolnoki Roland utolérte és szerelni tudta. A túloldalon Gyurcsó szabadrúgását Simon Ádám fejjel kapura csúsztatta, Hegedüs Lajos belekapott a labdába, amely így is gól lett volna, ha Nikolics nem akar ebbe is beleérni, ám ezúttal nem befelé, hanem kifelé pattant róla...

A 79. percben Horváth Zsolt találta el a kapufát. A 86. percben Vass Patrik lőtt a keresztléc fölé. Próbálkozott tehát a vendégcsapat, de ezúttal még a szépítés sem jött össze, sőt... A 91. percben Álvarez beadása a kapu előtt mindenki előtt elsuhant, de Gyurcsó lecsapott rá, lapos passzát pedig Feczesin sarokkal továbbította a hálóba (5-0). Meglepő, a vártnál is nagyobb különbség volt ezúttal a két együttes között.

– Az utóbbi egy-másfél évben nem játszott ilyen jól és látványosan a Videoton, amely ma magyar szinten kiemelkedőn teljesített, főleg az első félidőben, amikor a három gól mellett több nagy helyzete is volt – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Csucsánszky Zoltán, a Videoton korábbi válogatott játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője. – Frissen, ötletesen játszottak a hazaiak, sokat futottak, agresszívek voltak, még a második félidőben, biztos vezetésük tudatában is, ezért ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. Az MTK-nak csak az utolsó tíz percben volt két-három lehetősége, egyébként osztálykülönbség mutatkozott a csapatok között. Voltak fordulópontok, hiszen a mérkőzés elején rögtön gólt szerzett a Videoton, ami lelkileg feldobta, az ellenfelet pedig visszavetette. Utána egy nagy helyzet következett, tehát erőt demonstráltak a hazaiak, a labdákat gyorsan visszaszerezték. Az MTK készült a fehérváriak pontrúgásaira, Nikolics gólja mégis ilyen szituáció után született. Óriási szabad területeket hagytak a vendégek, és a Vidi ezt a mélységből indított labdákkal, gyors játékosai jóvoltából ki tudta használni. A fővárosiak becsülettel mentek előre, de hamar eldőlt ez a mérkőzés.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.