A Rangadó.hu szakértője

Ha ezt Puskás látta volna...

A házigazda Bp. Honvéd 1-0-ra győzött a felcsútiak ellen az élvonal ötödik fordulójának nyitómeccsén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Ha ezt Puskás látta volna...

A házigazda Bp. Honvéd 1-0-ra győzött a felcsútiak ellen az élvonal ötödik fordulójának nyitómeccsén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Ha ezt Puskás látta volna...

A házigazda Bp. Honvéd 1-0-ra győzött a felcsútiak ellen az élvonal ötödik fordulójának nyitómeccsén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A zsinórban három vereséget szenvedő Bp. Honvéd a szezont két döntetlennel és két kudarccal kezdő Puskás Akadémiát fogadta. A hazaiaknál Keita sérülés, a felcsútiaknál Czvitkovics Péter betegség miatt maradt ki a csapatból, Margitics Andor pedig műtét után lábadozik.

Az első tíz percben nem forogtak veszélyben a kapuk: a Honvéd meddő fölényben játszott, de beadásai rendre elhaltak a védők sűrűjében. A 13. percben Youla verte meg egy az egyben Tamás Márkot, centerezéséről azonban Traoré centikkel lemaradt. A 16. percben Hidi vette célba a kaput mintegy 25 méterről, lövését vetődve védte Danilovics. A 32. percben Hidi Patrik fejelt a kapufára, majd a szünet előtt Portilla beadását Youla a keresztlécre fejelte, a kipattanót pedig Danilovics kezei közé lőtte.

A szünet után Ikenne-King veszélyes lapos beadását fogta Danilovics, más különösebb esemény sokáig nem történt. A 77. percben egy beadás után Godoy fejelhetett volna gólt, de nem tudta megfelelően irányítani a labdát. Ezután Godoy lőtt 17 méterről a keresztléc fölé. A 85. percben Tischler közeli fejesét védte Kemenes, a másik oldalon viszont megszületett a meccs egyetlen gólja: Prosser pontos beadását Alcibiade fejelte a hálóba (1-0). A 89. percben egy felcsúti labdavesztés után Youla pontosan passzolt Prosser elé, a hazaiak fiatal játékosa rávezette a kapusra a labdát, ám Danilovics lábbal védett. A 94. percben Ikenne-King vette célba az üresen maradt vendégkaput, de addig várt, amíg Danilovics visszaért, és védett.

Maradjunk annyiban, hogy a második félidő csak az utolsó öt-tíz perc eseményei miatt nem alulmúlta alul az elsőt. Ha szegény Puskás Ferenc látta volna, hogy ez a két csapat mit művel labdarúgás címén az ő neve alatt...

– Várható volt, hogy ilyen meccs lesz, hiszen egyik csapatnak sem lehetett célja a döntetlen. A Honvéd szinte végig támadott, a felcsúti oldalon viszont csak Tischler fejesére emlékszem – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője. – Majdnem olyan lett ez a találkozó, mint a Nyíregyháza elleni, amikor a kispestiek kihagyták a helyzeteiket, és a vendégek végül nyertek. Persze, a Nyíregyházában ott volt Bajzát, ezúttal viszont Lencse és Tischler kevésnek bizonyult. Ennél sokkal több kell, hogy a Puskás bennmaradjon, nem volt átütőerő a csapatban. Tóth Balázs jól mozgatta a középpályát, de ennyi... Ha a Honvéd előbb rúgja a gólt, több is lehetett volna közte. Mindkét félidőben a hazaiak uralták a játékot, és megérdemelten győztek. Öt meccsből két siker az eddigi mérleg, de ha javulni fog a helyzetek értékesítése, akkor ez mondjuk ötből három lesz, meg egy iksz. A helyzetkihasználást pedig gyakorolni kell, hetente háromszor modellezni a kapu elé érkezést.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.