Győr

Stresszmentes hozzáállás szükséges

Dudás Ádám szerint Pápán higgadtabban kell viselkedniük ellenfelük kapuja előtt, mint eddig.
 
 

Győr

Stresszmentes hozzáállás szükséges

Dudás Ádám szerint Pápán higgadtabban kell viselkedniük ellenfelük kapuja előtt, mint eddig.
 
 
 

Győr

Stresszmentes hozzáállás szükséges

Dudás Ádám szerint Pápán higgadtabban kell viselkedniük ellenfelük kapuja előtt, mint eddig.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha valaki azt mondja másfél hónappal ezelőtt, hogy az élvonal negyedik fordulója után a Lombard Pápa négy ponttal és öt hellyel megelőzi majd a Győri ETO-t, bizonyára senki nem hitt volna neki, márpedig a tabella most pontosan így fest. A kiesőjelöltnek titulált pápaiak bravúrosan jól, a bajnokesélyesnek tartott győriek viszont meglepően gyengén kezdték a szezont. Szombat este, a Lombard otthonában találkozik a két csapat, és ha tuti tippet kellene mondanunk, sokkal bizonytalanabbak lennénk, mint másfél hónappal ezelőtt...

Dudás Ádám eddig nem kapott valaki sok lehetőséget a bajnokságban, hiszen a Honvéd ellen csak az utolsó percekre küldte pályára Horváth Ferenc vezetőedző, a Ferencváros ellen pedig bő húsz perc jutott neki – jobbhátvédként. A győriek 25 éves középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy helyzetkihasználásuk javítása érdekében próbálnak meccsszituációkhoz hasonló helyzeteket gyakorolni az edzéseken, de a legfontosabb, hogy a kapu előtt higgadtabban viselkedjenek, mint eddig.

– Milyen a hangulat Győrben a szombati, Lombard elleni meccs előtt?

– Olyan, mint általában. Nem érzem, hogy lenne okunk pánikra vagy elkeseredésre. Lement négy forduló, becsúsznak néha rossz meccsek, velünk is ez történt – kezdte Dudás Ádám.

– Mitől remélnek változást?

– A helyzetkihasználással hadilábon állunk, remélem, ezt sikerül kiküszöbölnünk, és megmutatni, hol is van a helyünk igazából. Meccsszituációkhoz hasonló helyzeteket kell gyakorolni edzésen, illetve egy kicsit higgadtabbnak lenni, nem kapkodni, és nem engedni, hogy a stressz eluralkodjon rajtunk.

– Csak a helyzetkihasználásukon kell javítani, vagy más is szükséges, hogy egyenesbe kerüljenek?

– Egy győzelem! Teljesen mindegy, hogyan, de nyernünk kell!

– Talán senki nem gondolta a bajnokság előtt, hogy négy forduló után a Pápa jobban áll majd a tabellán, mint a Győr. Hogy készülnek a jól rajtoló ellenfelükre.

– Ugyanúgy foglalkozunk velük, mint bármely más csapattal. Mindenkit egyenrangúan kezelünk, senkit nem nézünk le, és nem is szabad. Százszázalékosan próbálunk felkészülni a pápaiakból, akárcsak a közelmúltban a Fradiból vagy a Videotonból.

– Hosszú idő után ismét jobbhátvédként szerepelt, várható, hogy a közeljövőben ismét felbukkan azon a poszton?

– A szükség nagy úr, és mivel a Fradi ellen támadnunk kellett, az edzőnk megpróbált minél több támadót beküldeni, akik hátulról is képesek előremenni. A pápai összeállítás még a jövő zenéje, mi is csak a meccs előtti taktikai megbeszélésen tudjuk meg.

– Két válogatott összetartás is volt mostanság. Nem érzik meg a Telkiben tréningező csapattársaik hiányát?

– Megoldjuk, úgy gondolom... Ők ott vannak, ott edzenek, mi itt vagyunk, és itt edzünk. Két napokról beszélünk, ezeket nem lehet nagy kiesésnek tekinteni. Ráadásul a válogatott játékosainknak nem kell bemutatni, hogy mit kell csinálni nálunk, tehát nem hiszen, hogy lemaradnának emiatt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.