Szombati tutitár

Nem hibáznak az esélyesek!

Ma a Vidinek és a Manchester Unitednek szavazunk bizalmat...
 
 

Szombati tutitár

Nem hibáznak az esélyesek!

Ma a Vidinek és a Manchester Unitednek szavazunk bizalmat...
 
 
 

Szombati tutitár

Nem hibáznak az esélyesek!

Ma a Vidinek és a Manchester Unitednek szavazunk bizalmat...

Nyíregyháza-Videoton 2!

Az újonc szeszélyesen teljesít eddig, a fehérváriak magabiztosan menetelnek - a vendégeknek szavazunk bizalmat!

Három forduló telt el a bajnokságból, és a keleti újonc egyelőre 4 pontot szerzett. A piros-kékek a nyitófordulóban remiztek a bajnokkal, majd a Paks csúnyán kirabolta őket (0-3). Aztán Bajzáték magukra találtak, és három ponttal távoztak Kispestről. Fodort kiállították a fővárosban, így ő nem lesz bevethető. A hétközi kupafordulóban a nyírségiek a Kalocsát végezték ki idegenben (0-8) - két siker után, optimista hangulatban várja a bajnokesélyest a szabolcsi társulat.

A Vidi eddig nem hibázott, háromból hármat nyert meg a bajnokságban - az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy mindháromszor a Sóstói Stadionban meccseltek Sándorék. A Lombardot és a Dunaújvárost kiütötték a piros-kékek, a Győr elleni rangadón pedig hátrányból fordítva arattak győzelmet (3-2). Joan Milan Carillo alakulata a kupában sem botlott, sima 7-0-ra verte a Testvériséget. Jó hír a drukkereknek, hogy az első játéknapon kiállított Kovács letöltötte kétmeccses eltiltását, így bevethető az irányító. Nikolics és Juhász bombaformában van, szerintünk még kitart az együttes lendülete.

A két gárda közös múltjának ismeretében még inkább hajlunk a kettesre: 10 meccsből 9-szer a Vidi nyert, egyszer tudott pontot csenni a Nyíregyháza. Ma sem várunk meglepetést, a fehérváriak szerintünk mindhárom pontot elhozzák Szabolcsból. Tippünk: 2-es!

Manchester United-Swansea (0-1) 1!

Luis van Gaal érkezése óta mintha kicserélték volna a vörösöket: látványos, attraktív futballt adtak elő Welbeckék a felkészülési időszakban, és szerintünk ma sem okoznak csalódást az Old Trafford népének. Kivégzik a Hattyúkat...

A Manchester tavaly csalódást keltően szerepelt, mindössze a 7. pozícióban zárt, a nagy reményekkel érkezett David Moyes még a szezon vége előtt távozott. A klubnál a nyáron gyorsan intézkedtek, és a hollandokkal vébé-ezüstig jutó Luis van Gaalt szerződtették a padra.

A sajátos, olykor nyers stílusáról is híres stratéga nagy vehemenciával látott neki a munkának. A keretből távozott Evra, Vidic, Bebé, Büttner és Ferdinand. Az érkezési oldalon ugyan csak úgy röpködtek a nevek az elmúlt hónapokban, végül eddig csak Luke Shaw és Ander Herrera tette át a székhelyét Manchester vörös felébe. A szentektől érkezett balbekk egyelőre sérült, visszatérése után viszont alapember lehet.

A felkészülési időszakban parádéztak Rooney-ék! Igazi nagyágyúkat vertek látványos játékkal Fletcherék. A támadójátékra nem lehetett panasz, a háromvédős szisztémát viszont még gyakorolniuk kell a fiúknak: szinte minden meccsen legalább egyszer kapitulált a hátsó alakzat. Van Persie egyelőre nem lesz ott a kezdőben, így jó eséllyel a Rooney-Welbeck páros rohamozza majd a nyitófordulóban a Hattyúk kapuját.

A walesieknél is volt mozgás a nyáron. Távozott a kapus Michel Vorm a Spurs-höz, őt Lukasz Fabianszki váltja majd a gólvonalon. Michu, Ben Davies és Chico Flores ment, érkezett Monterót, Sigurdssont, valamint a Lyontól Bafetimbi Gomis. Problémát jelent, hogy Jordi Amat, Britton és Emnes sérült, velük nem számolhat a szakmai stáb a bajnoki rajton.

A Hattyúk tavaly a középmezőnyben zártak, 11-9-18-as sorukhoz 54-54-es gólarány párosult. A felkészülési időszakban nagyon szeszélyesen szerepeltek, beleszaladtak meglepő pofonokba. Gary Monk vezetésével vág neki a szezonnak a gárda, szerintünk merészebb álmaik nem lehetnek a biztos bennmaradás kivívásánál.

AZ egymás elleni mérlegük 5-1-1, januárban azonban nyerni tudtak a fehérek az Old Traffordon. Most viszont szerintünk erre szemernyi esélyük sincs Gomiséknak. Sőt, mi legalább kétgőlos hazai sikerrel kalkulálunk. Húzzuk be a hendis H-t!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.