A Rangadó.hu szakértője

A Haladás két öngólt lőtt Diósgyőrben

A házigazda DVTK 3-0-ra győzött a szombathelyiek ellen az élvonal harmadik fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Haladás két öngólt lőtt Diósgyőrben

A házigazda DVTK 3-0-ra győzött a szombathelyiek ellen az élvonal harmadik fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Haladás két öngólt lőtt Diósgyőrben

A házigazda DVTK 3-0-ra győzött a szombathelyiek ellen az élvonal harmadik fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Barczi Dávid, Antal Botond és Elek Ákos sérülés, Egerszegi Tamás és Debreceni András eltiltás miatt hiányzott, Georges Griffiths nemzetközi játékengedélye még mindig nem érkezett meg Ausztriából. A vendégek Radó András és Iszlai Bence játékára nem számíthattak.

A 12. percben Nikházi nagy lövését Rózsa kiütötte, Grumics nem tudott ismételni, Bognár Istvánt pedig a kapu közvetlen közelében szerelték a vendégek. A várakozásnak megfelelően a diósgyőriek domináltak, szinte kizárólag a Haladás térfelén zajlott a játék. Huszics remek beadását Nikházi a kapu mellé lőtte, három perccel később a túloldalon Halmosi szabadrúgását Rados kiütötte. A 31. percben Nagy Olivér egyéni akciója lövéssel zárult, a labda a kapufán csattant. Tíz perccel később Grumics lőhetett volna gólt, de a kelleténél hosszabban tette maga elé a labdát, így a kivetődő kapus menteni tudott.

Az 56. percben Halmosi Péter lövését fogta Rados. A szünet után kiegyenlített volt a játék, az első félidő első felében látott hazai rohamoknak már nyomuk sem volt. A hatvanadik perc tájékán a DVTK játéka felpörgött, majd a 68. percben Gosztonyi beadását Jagodics Márk a saját kapujába juttatta (1-0). A túloldalon Halmosi nagy helyzetbe került, de lövés helyett passzolt, ám Nagy Olivér nem találta el jól a labdát, amit így a kapus kivédett. A 74. percben egy gyors miskolci kontra végén Marjanovics lövését védte Rózsa.

A 82. percben egy újabb ellenakció végén Bacsa Patrik passzolt Gosztonyi elé, aki nagyjából 16 méterről lőtt, de Rózsa Dániel védett, azonban a kipattanót Németh Milán a kapuba lőtte. A hálóőr ebbe is beleért, de csak a gólvonal mögött (2-0). Két perccel később Gosztonyi életerős lövése nem sokkal kerülte el a hosszú sarkot. A végére jutott még egy öngól: Huszics lapos beadását Fehér Zoltán saját kapujába lőtte (3-0).

– Az első félidőben nem gondoltam, hogy ilyen sima mérkőzés kerekedik belőle, de az első diósgyőri cserék megváltoztatták a meccs képét. Gosztonyi András behozatala fordulópontot jelentett, mert addig szinte csak mezőnyjáték zajlott a pályán, komoly helyzet csak egy volt: a szombathelyi kapufa. Csordogált a mérkőzés, a játék ritmusa nem volt meg, de amikor ő beállt, a friss ember lendületével egy kicsi lökést adott a csapatnak. Nagy érdemei vannak abban, hogy ilyen megnyugtató eredmény született – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.