Magyar Kupa

Hosszabbításban nyert a ZTE

Az NB III-as Újbuda kettős emberhátrányban sem adta magát könnyen az első fordulóban.
 
 

Magyar Kupa

Hosszabbításban nyert a ZTE

Az NB III-as Újbuda kettős emberhátrányban sem adta magát könnyen az első fordulóban.
 
 
 

Magyar Kupa

Hosszabbításban nyert a ZTE

Az NB III-as Újbuda kettős emberhátrányban sem adta magát könnyen az első fordulóban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újbudán játszotta első idei tétmérkőzését a másodosztályú rajtra készülő ZTE. Lőrincz Emil tanítványai csütörtökön délután az Újbuda vendégeként léptek pályára a Magyar Kupa első fordulójában.

Rögtön a mérkőzés elején emberelőnybe került a zalai együttes: Khiesz kemény belépőjét díjazta azonnal piros lappal a játékvezető. Hét perccel később gólra váltotta előnyét a magasabb osztályú együttes: egy szöglet után lecsorgó labdát Babati Benjamin vágott a léc alá (0-1).

A 22. percben Czirjék védte Nagy Norbert lövését. Tíz perccel később Bailo fejese csattant a lécen. Az első félidőben nagy fölényben játszott a ZTE, emberelőnyben még könnyebben érvényesítette az osztálykülönbséget az ellenfelével szemben – derül ki a ZTE szurkolói oldalának tudósításából.

Az 53. percben Délczeg került helyzetbe, de nyolc méterről nem találta el a kaput. Az 59. percben Melczer lövését is a kapufa hárította, majd három perccel később Grbics szabadrúgása is a kapufát találta telibe. A 72. percben Kovács Dávid szabadrúgásával közel került az egyenlítéshez az Újbuda, de lövése centikkel elkerülte a kaput.

A hajrában kapuja elé szegezte a ZTE-t az Újbuda, sorra jöttek a hazai helyzetek. Egy elrontott lehetőség után azonban Babati indult meg a labdával: Holczer csak szabálytalanul tudta megállítani a gólhelyzetben kitörő támadót, így a játékvezető azonnal kiállította. Az Újbuda azonban kilenc emberrel sem adta fel: a 91. percben Kovács Dávid szabadrúgásból talált a kapuba (1-1).

A hosszabbítás első 15 percében alig alakult ki lehetőség a kapuk előtt, a kettős emberhátrányban játszó Újbuda jól zárta a területeket, igaz, Délczeg egyszer eltalálta a kapufát. A ráadás második félidejében még jobban megpörgette a játékot a ZTE: a 106. percben Babati kapufát lőtt, majd Délczeg Gergely közvetlen közelről passzolt a kapuba (1-2). A hátralevő időben tartotta előnyét a vendég csapat, így hosszabbításban kiharcolta a továbbjutást.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.