A Rangadó.hu szakértője

Kettős emberelőnyben sem nyert az Újpest

A házigazda lilák nem tudták kihasználni a komoly létszámfölényt, 1-1-re végeztek a Diósgyőr ellen.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kettős emberelőnyben sem nyert az Újpest

A házigazda lilák nem tudták kihasználni a komoly létszámfölényt, 1-1-re végeztek a Diósgyőr ellen.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kettős emberelőnyben sem nyert az Újpest

A házigazda lilák nem tudták kihasználni a komoly létszámfölényt, 1-1-re végeztek a Diósgyőr ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újpestiek közül Kabát Péter, valamint a Diósgyőrből érkezett Vadász Viktor hiányzott a DVTK ellen. A két csapat most találkozott egymással ismét a tavaszi Magyar Kupa-döntőt követően, amelyet tizenegyesekkel a fővárosiak nyertek. A vendégeknél a sérült Antal Botond és Barczi Dávid nem játszhatott, a legújabb igazolás, Griffiths pedig még nem volt bevethető.

A 18. percig semmi említésre érdemes nem történt a pályán, a két csapat taktikusan, jó iramban, de helyzetek nélkül focizott, akkor viszont Nagy Gábor ígéretes lövése ment mellé. A 23. percben Grumics tíz méterről, kapásból lőtt, de Balajcza a keresztlécre tolta a labdát. A 41. percben Simon Krisztián sarkazása után Rados védett.

A szünet után Okuka távoli bombáját védte Balajcza, majd Grumics találta el a kapufát. Az 53. percben Takács Tamás fejelt mellé. Ezt követően Takács remek beadását Grumics a földön állva, két újpesti közül fejelte a hálóba (0-1). Érdekes módon a gól után is a diósgyőriek maradtak támadásban, de egy akció elég volt a hazaiaknak az egyenlítéshez: a 61. percben Nagy Gábor mértani pontosságú beívelését Szuljics fejelte a hálóba (1-1). Négy perccel később Nagy Gábor újabb kiváló beadása középen három csapattárs lábai előtt is elsuhant.

Ugyancsak a 67. percben történt, hogy Egerszegi Tamás megkapta második sárga lapját, így a DVTK emberhátrányba került. A 72. percben Grumics veszélyeztetett, de célt tévesztett, majd öt perccel később még egy diósgyőrinek el kellett hagynia a pályát: a játékvezető azért adott piros lapot Debreceni Andrásnak, mert Mboma eljátszotta, hogy a védő a tizenhatos vonala előtt lerántotta. A 79. percben Balogh Balázs távoli bombáját Rados kiütötte, a másik oldalon Takács kerülhetett volna nagy helyzetbe, ha eltalálja a labdát...

A hajrában Koszovics fejelt Rados kezei közé, majd Nagy Gábor lőtt fölé, de több gól nem született, így az Újpest a 15 perces kettős emberelőny ellenére sem tudta megnyerni a meccset.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Volt egy kis szópárbaj a lelátón, ettől eltekintve nagyon lelkesen szurkolt a két tábor. Ennek ellenére az első félidő gyengécskére sikeredett. Két említésre méltó esemény volt: Grumics kapáslövését Balajcza bravúrosan védte, Nagy Gábor pedig veszélyesen célozta meg a hosszú sarkot. Ezen kívül csak mezőnyjátékot és taktikai harcot láthattunk.

A két együttes ugyanabban a hadrendben állt fel, de a második félidőben a DVTK négy-négy-kettőre váltott, és a harmadik-negyedik helyzetét már kihasználta. Szép támadás végén egyenlített az Újpest, a második felvonás már sokkal jobb volt. Nagyon jól küzdött a Diósgyőr, a két jogos kiállítás fantasztikus nagy lelkierőt mozgatott meg náluk, emberfeletti teljesítménnyel tudták kiharcolni a döntetlent, amely a játék képe alapján reális. A küzdelem megvolt, de a nagyon gyors futások nem. Kocogósra vették a figurát a játékosok, márpedig ez a közönség jobb játékot érdemelt volna. Újpesti részről kimondott csatár nélkül nehéz veszélyes támadójátékot produkálni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.