A Rangadó.hu szakértője

Honvéd-veréssel javított a Győr

A házigazda ETO a második félidőben emberelőnybe került, majd eldöntötte a kispestiek elleni meccset.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Honvéd-veréssel javított a Győr

A házigazda ETO a második félidőben emberelőnybe került, majd eldöntötte a kispestiek elleni meccset.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Honvéd-veréssel javított a Győr

A házigazda ETO a második félidőben emberelőnybe került, majd eldöntötte a kispestiek elleni meccset.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győriek közül Takács Ákos, Stieber András, Martínez, Trajkovics és Strestík hiányzott, kispesti oldalon pedig ezúttal is mindössze három magyar kapott helyet a kezdőcsapatban.

A nyolcadik percben Vécsei passza után Holender lőtt, Wolfe beleért, majd Kocics védett. A másik oldalon Varga Roland bombáját Kemenes Szabolcsnak kellett kiütnie. A 12. percben nagy tömörülés alakult ki a tizenhatoson belül, Vécsei mégis négy méterről lőhetett, ám Kocics lábáról szögletre pattant a labda. Ezután Koltai tökéletes indítása után Rudolf Gergely óriási ziccerbe került, de az oldalhálóba lőtt.

Folytatódott a remek iramú, eseménydús játék, és a 18. percben Völgyi pontos beívelését középen Priskin Tamás szép mozdulattal fejelte a kapuba (1-0). A Honvéd persze nem hagyta annyiban: a 26. percben egy szöglet után Alcibiade beadását Youla fejelte a hálóba (1-1). Ezután némileg alábbhagyott a csapatok lendülete, a következő számottevő helyzetre a 41. percig kellett várni, akkor Rudolf Gergely lőtt a kapu fölé.

A fordulás után az 58. percben alakult ki az első veszélyhelyzet: Priskin közvetlen közelről Kemenes kezei közé fejelt. Az iramra ebben a félidőben sem lehetett panasz, de sokkal kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt. A hetvenedik percben egy győri szabadrúgást Priskin két méterről a kapu mellé fejelt, fél perccel később pedig Pátkai fejese a keresztlécen landolt. A 73. percben Alcibiade megkapta második sárga lapját, tehát a kispestiek emberhátrányba kerültek.

Egy perccel később Rudolf Gergely eljátszotta, hogy Navarro a tizenhatoson belül földre küldte, a játékvezető megette, és büntetőt ítélt. A labda mögé a „sértett” állt, és higgadtan a hálóba lőtt (2-1). A 79. percben Varga Roland remek beadását Pátkai lőtte a kapuba (3-1). Négy perccel később Kronaveter lőtt a kapu mellé. A győrieknek sikerült javítaniuk az első forduló veresége után, a kispestiek viszont a remek rajtot követően kudarccal folytatták szereplésüket.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa értékelte:

Az első félidőben mindkét csapat vállalta a nyílt támadófocit, ami a jó, nézhető meccshez kell. Nagyon jó helyeken szereztek labdákat a győriek, de a Honvéd sem állt be védekezni, és nem csak a kontrákra apellált, hanem szintén megpróbálkozott a támadójátékkal. Ehhez az kellett, hogy az ETO játékába sok egyéni hiba, labdaeladás becsúszott. Olyan helyeken szereztek labdát a kispestiek, ahol ők sem számítottak rá. Két szép fejes gólt láthattunk, emellett rengeteg helyzet maradt ki.

A második felvonásban lehetett látni, az ETO-nál jobban odafigyelnek, hogy ne adják el a labdákat, ne kövessenek el több helyezkedési hibát. A szünetben erre Horváth Ferenc bizonyára felhívta a figyelmet. A Honvéd visszaesett vagy visszaállt, mindenesetre nem rúgtak kapura. A kiállításig is így volt, aztán jött a nagy fegyelmezetlenség, felelőtlenség. Szerintem a tizenegyes is jogos volt, ezután lehetett látni, hogy nagyobb lett a magabiztosság, a pontosság, az önbizalom, mert ezekkel voltak problémák előtte. A győriek addig nyomtak, amíg hibára kényszerítették ellenfelüket, győzelmük megérdemelt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.