Pénteki tutitár

Egy hazai, egy vendég

Ma egy belga és egy magyar bajnoki került terítékre...
 
 

Pénteki tutitár

Egy hazai, egy vendég

Ma egy belga és egy magyar bajnoki került terítékre...
 
 
 

Pénteki tutitár

Egy hazai, egy vendég

Ma egy belga és egy magyar bajnoki került terítékre...

Puskás Akadémia-Pécs 1!

Az első fordulóban mindkét alakulat vereséget szenvedett. Szerintünk ma a hazaiak javíthatnak...

A tavalyi szezon egyik újonca kivívta a bennmaradást az élvonalban. Végül csak a 14. pozícióban zárt Benczés Miklós legénysége, ugyanakkor ahhoz tényleg erős volt a keret, hogy kiesési gondja legyen a felcsúti együttesnek. A nyári szünetben tovább izmosodott a gárda, lássuk, hogy kikkel: Baracskai Roland (Videoton II – kölcsönből vissza), Braniszlav Danilovics (szerb, Rad Beograd – Szerbia), Gohér Gergő (DVTK), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd-Zsóry – kölcsönbe), Hudák Martin (Videoton – kölcsönből vissza), Károly Bálint (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Lencse László (Videoton, kölcsön után végleg), Renato Kelic (horvát, Padova – Olaszország), Papp Máté (Videoton – kölcsönből vissza), Tar Zsolt (Videoton – kölcsönből vissza), Tóth II Balázs (Videoton – ismét kölcsönbe), Vachtler Csaba (Balmazújváros – kölcsönből vissza). Ha ehhez hozzávesszük, hogy Farkas, Bertus, Gallardo és Szekeres távozott, akkor megállapíthatjuk, hogy jól jött ki az átigazolási szezonból a társulat.

A nyitófordulóban Diósgyőrbe látogattak Lencséék, és bizony az első játékrészben jobban is futballoztak ellenfelüknél a vendégek. A fordulást követően viszont hátrányba kerültek Hajduchék, és a kinyíló felcsúti együttest lekontrázta a DVTK. A hajrában sikerült a szépítés, de a pontszerzés elmaradt. Összességében nem mentek rosszul Denkovicsék, voltak biztató jelek a játékukban.

A Pécs gyengült a nyáron, és Véber György személyében új szakvezető vette át az irányítást a gárdánál. A távozók között szerepel a tavalyi házi gólkirály Koller, de Fodor, Zsdrál, Városi és Perics is új munkaadó után nézett. Az érkezési oldalon eddig a legnagyobb bemondás Pölöskey végleges megszerzése szerepel, rajta kívül Heffler jött. A baranyaiak tárgyalnak még Lázokkal, ám egyelőre nincs megállapodás.

A tavalyi kiírás egyik meglepetéscsapata volt a piros-fekete alakulat. A megfiatalított brigád a 7. helyre futott be, ám a remek szereplést beárnyékolta a pénzügyi probléma... A tulajdonos bejelentette távozását, aztán a szakmai stábbal és néhány futballistával is megromlott a tulaj viszonya.

A nyitányon a Pécs az MTK fogadta, és bizony a fővárosiak okos játékkal verték a piros-feketéket. Kantáék 4-0-ra tömték ki Gőczééket... Nem igazán jó előjel a mai ütközet előtt...

Azt gondoljuk, hogy jelenlegi formájában a Puskás jobb csapat ellenfelénél. A felcsútiak kerete erős, és hazai pályán ezt érvényre is juttatják. A pécsiekre nehéz szezon vár - ma pont nélkül maradnak. Tippünk: 1-es!

Oostende - Anderlecht 2

A bajnoki címvédő ezúttal az Oostende otthonába látogat a belga pontvadászat 2. fordulójában. Az Oostende tavaly az alapszakaszt a 9. helyen zárta, otthoni 6-4-5 mérlege közepesnek mondható. Az El-rájátszásban végül a Kortrijk csapatát büntetőkkel győzték le, ez újoncként mindenképp megsüvegelendő. Három védő, két középpályás és egy 7 gólos csatár távozott a nyáron. Az első fordulóban sima 0-2-es vereséget szenvedtek el a Lierse otthonában. Az Anderlecht tavaly nagyot hajrázott, hiszen a 3. helyről indulva szerezte meg a bajnoki címet a rájátszásban. A tavaly keretből 2 védő, 3 középpályás és egy 10 gólos támadó távozott. Az első fordulóban simán nyert 3-1-re otthon a Muscron ellen, illetve a Szuperkupát is bezsebelte a Lokeren ellen. Az Anderlecht idén is erős csapat, tavaly az alapszakaszban sebezhető volt, de még úgy is oda-vissza (3-0 4-0) verte mai ellenfelét, ezúttal is győzhet!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.