Felkészülési mérkőzés

Lilák nyertek lilák ellen

A házigazda Kecskemét 2-0-ra győzött a másodosztályú Békéscsaba elleni edzőmeccsen.
 
 

Felkészülési mérkőzés

Lilák nyertek lilák ellen

A házigazda Kecskemét 2-0-ra győzött a másodosztályú Békéscsaba elleni edzőmeccsen.
 
 
 

Felkészülési mérkőzés

Lilák nyertek lilák ellen

A házigazda Kecskemét 2-0-ra győzött a másodosztályú Békéscsaba elleni edzőmeccsen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Utolsó hazai felkészülési meccsét játszotta szombaton a Kecskemét, amelynek ellenfele az NB II-es Békéscsaba volt. A KTE U21-es és U18-as korosztálya délután egymás ellen lépett pályára, több fiatal ezen a mérkőzésen kapott lehetőséget. A kezdőben debütált az új kapus, Tomás Tujvel, a csapatkapitány, Vladan Szavics viszont kisebb sérülés miatt pihenőt kapott.

Jól kezdte az első negyedórát a KTE: Balázs Zsolt többször is meg tudta keverni a védőket a jobboldalon. Az első helyzet ennek ellenére a vendégek előtt adódott, Vólent lépett ki a jobboldalon, ám ziccerben az oldalhálóba lőtt Tujvel mellett. Ez volt az egyetlen csabai helyzet, a folytatásban csak kecskeméti lehetőségeket láthattak a nézők. Gréczi, Novák és Balázs Zsolt többször is szépen forgatta meg a védőket. Novák még néhány centivel lemaradt az ötösön Gréczi beadásáról, ám később Tölgyesi passzából már kapura tudott pörgetni, ez azonban elkerülte a hosszút. A hajrában még Polyák próbálta meglepni Czuczi Mártont, aki kicsit kijjebb helyezkedett, de kitűnő emelését még kiütötte a visszalépő kapus.

Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt is a Kecskemét, amely előtt több cserét is végrehajtott Bekő Balázs, az egyikük rögtön gólt is szerezhetett volna: Pavicsevics emelkedett jól Balázs Zsolt beadására, de fejesét nagy bravúrral tolta ki a felső sarokból Póser. A lehetőségek továbbra is megvoltak, de a befejezésekbe hiba csúszott, N'Diaye pörgetése mellé szállt, Balázs Zsolt lövése az oldalhálóban kötött ki, nem sokkal ezt követően pedig blokkolni tudták a védők átlövését.

A 67. percben aztán a KTE keretének legfiatalabb tagja gondolt egyet, és megszerezte a vezetést: a 17 éves Kitl szánta el magát lövésre 22 méterről, Póser rosszul kapott bele a labdába, így a hálóba pattogott (1-0). Az alföldiek ezután sem hagyták reménykedni a vendégeket, ugyanis a 75. percben Pavicsevics fejelt egy szögletet a jobb alsóba (2-0). A hajrában Németh Viktornak ugyan még be kellett mutatnia egy bravúrt, ám a vezetés nem forgott veszélyben, győzelemmel zárt a KTE – tudósít a klub honlapja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.