Felkészülési mérkőzés

Kispesten vesztett a Honvéd

A Mezőkövesd 2-1-re győzött a Bozsik-stadionban.
 
 

Felkészülési mérkőzés

Kispesten vesztett a Honvéd

A Mezőkövesd 2-1-re győzött a Bozsik-stadionban.
 
 
 

Felkészülési mérkőzés

Kispesten vesztett a Honvéd

A Mezőkövesd 2-1-re győzött a Bozsik-stadionban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jövő hétvégi bajnoki nyitány előtti utolsó felkészülési mérkőzésén az NB I-től tavasszal búcsúzó Mezőkövesdet fogadta a Bp. Honvéd a Bozsik-stadionban. A kispestieknél Nagy Gergő kisebb sérülése miatt kihagyta a találkozót, hogy jövő héten már a szakmai stáb rendelkezésére állhasson, valamint Abdul-Kader Keita is sérüléssel bajlódik.

A negyedik percben Godoy lőtt 22 méterről, középről, de Szántai bravúrral ütötte szögletre a léc alá tartó labdát. A másik oldalon Balajti ügyesen átlépte át a labdát, Máté János pedig a tizenhatos vonaláról a keresztlécre ívelt. A tizedik percben Godoy indítása után Youla csinált egy szép cselt, majd keresztben ellőtte a labdát a kapu előtt. A 15. percben Máté János vezette a labdát a bal oldalon, elindult befelé, és miután senki sem támadta, 18 méterről a hálóba csavart (0-1).

A 18. percben Ihrig-Farkas emelése fél méterrel a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 25. percben Youla visszagurítása után Ihrig-Farkas lőtt tíz méterről, Szántai magabiztosan védett a jobb alsó saroknál. A 33. percben a vendégek két-három passzal szétzilálták a fővárosiak védelmét, a jobb oldalról érkező beadás után pedig Balajti két méterről bombázott a kapuba (0-2).

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a Honvéd, de pontatlanul, és néha figyelmetlenül játszott. A vendégek kontráiban mindig benne volt a gólveszély, és két alkalommal ennél is tovább jutottak.

A fordulás után Youla lőtt hatalmas ziccerben Kunságiba, ráadásul lesről. A hatvanadik percben Godoy elé került a labda a tizenhatoson belül, tolt rajta egyet, majd tíz méterről a kivetődő Kunságiba bombázta a ziccert. Két perc elteltével Youla előtt adódott hatalmas lehetőség, de lövése egy mezőkövesdi védőn felpattanva szögletre vágódott. Ezután Alcibiade fél percen belül két mezőkövesdi lövésbe is beleállt.

A 68. percben Vernes Richárd a tizenhatos sarkának közeléből tökéletesen ívelt be egy szabadrúgást, a berobbanó Youla pedig szépen fejelte a labdát a hosszú sarokba (1-2). A hetvenedik percben pályára lépett egy spanyol próbajátékos a hazaiaknál: a 25 éves Christian Portilla középső középpályás, korábban a Racing Santander, a Sporting Gijon, valamint a görög Arisz és Glyfada csapatait erősítette.

A 73. percben Youla a tizenhatos vonaláról eresztett meg egy hatalmas lövést, a labda néhány centivel kerülte el a bal felső sarkot. Két perc sem telt el, amikor Youla ezúttal Vécseit szolgálta ki, akinek 16 méteres lövése végül szögletre pattant. Tíz perccel a vége előtt Youla megint pontos labdát adott Vécseinek, akivel szemben pontosan a tizenhatos vonalánál szabálytalankodtak. Alcibiade szabadrúgása után a labda egy mezőkövesdi védő lábáról került szögletre.

Több gól nem született, a második félidőben valamivel jobb teljesítményt nyújtott a házigazda, azonban az egyenlítés már nem sikerült, nyert a Mezőkövesd – tudósít a Bp. Honvéd honlapja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.