Pécs

Nem kell mindenáron támadni

Balogh Béla pozitív személynek embernek meg Véber Györgyöt, aki jó hangulatú edzéseket vezényel.
 
 

Pécs

Nem kell mindenáron támadni

Balogh Béla pozitív személynek embernek meg Véber Györgyöt, aki jó hangulatú edzéseket vezényel.
 
 
 

Pécs

Nem kell mindenáron támadni

Balogh Béla pozitív személynek embernek meg Véber Györgyöt, aki jó hangulatú edzéseket vezényel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három héttel ezelőtt kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a PMFC együttese, amelynek irányítását a leköszönő Márton Gábor, Lőrincz Emil páros után Véber György vette át. A pécsiektől rengeteg játékos távozott, akiknek a pótlását egyelőre nem oldotta meg a klub, így több érkező is várható még az átigazolási időszak végéig. A baranyaiak számos felkészülési mérkőzésen és egy ausztriai edzőtáborozáson vannak túl. A rutinos középhátvéd, Balogh Béla a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt az elmúlt hetek eseményeiről.

– Úgy gondolom, kellőképpen fel fogunk készülni a bajnokságra. Összességében elégedett vagyok eddig az alapozással, mert szerintem megfelelő munkát végeztünk ahhoz, hogy jól szerepeljünk a szezon során – kezdte Balogh Béla.

– A felkészülési mérkőzésekkel mennyire elégedett?

– Természetesen voltak pozitív és negatív dolgok is az edzőmeccseken. Sajnos az a probléma, hogy a felkészülés alatt nem nyertünk mérkőzést. Azonban szerintem ez nem mérvadó, mert láttunk már olyan csapatokat, akik folyamatosan megnyerték az alapozás alatt az összes meccsüket, a bajnokság pedig nem jól sikerült számukra. Van persze ellenpélda is, és reméljük, hogy mi ebbe a csoportba fogunk tartozni.

– Az eredményektől függetlenül a mutatott játék azért biztató?

– Voltak olyan dolgok, amelyeket megfelelően végrehajtottunk, és tényleg pozitívak. Lehet azt mondani, hogy helyenként jól játszottunk, de sajnos még benne voltak a hibák. Ezeket arra fogom, hogy eléggé fáradt volt csapat.

– Mennyiben kér más dolgokat Véber György, mint a korábbi trénerpáros?

– Annyi a történet, hogy nem kell mindenáron támadni. Nem kell folyamatosan előre menni, hanem ha az egyik oldalon beszorul a támadás, akkor szépen vissza lehet forgatni, és megy át a másik oldalra a labda. A labdatartásra helyezzük a fő hangsúlyt.

– Milyen a munka az új vezetőedzővel? Milyen szakembernek ismerte meg Véber Györgyöt?

– Abszolút pozitív személy, és az edzések is nagyon jó kedélyűen telnek.

– Egy hét múlva elrajtol a bajnokság. Milyen szezont vár a PMFC-től?

– Bízom benne, hogy ugyanúgy tudunk szerepelni és teljesíteni, mint az előző idényben. Szerintem azzal kiegyezne mindenki.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.