Mezszponzort vált a United!

 
 

Mezszponzort vált a United!

 
 
 

Mezszponzort vált a United!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Manchester United hivatalos honlapján jelentette be, hogy tíz évre szóló szerződést kötött az Adidasszal, így a 2015/16-os szezontól már nem a Nike szereléseit hordják majd a játékosok.

A kontraktus a tíz év alatt összesen 750 millió fontot hoz a Vörös Ördögök konyhájára, ám az Adidas számításai szerint nekik még így is megéri, mert másfél milliárd font körüli összeget remélnek a mezeladásokból.

Az Adidas korábban már volt a United mezszponzora, most a Liverpool-t öltöztető Warriort és a Tottenhamnek szállító Under Armourt előzték meg.

"Izgatottan várjuk a Manchester Uniteddel való munkát, amely az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb klub a világon. Az új együttműködés egyértelműen mutatja, hogy vezető pozícióban vagyunk a futball területén, és a világpiacon is tovább erősít minket. Mérföldkő ez a számunkra. A partnerség ideje alatt másfél milliárd fontos bevételre számítunk a mezeladásokból" - mondta az Adidas csoport vezérigazgatója, Herbert Hainer.

Az Adidas korábban 1980 és 1992 között már volt a Vörös Ördögök mezszponzora, aztán 2002-ig az Umbro, majd az elmúlt 12 évben a Nike szereléseit hordták a játékosok.

A legdrágább mezszponzori szerződések:

Manchester United - Adidas - 75 millió font/év

Real Madrid - Adidas - 31 millió font/év

Chelsea - Adidas - 30 millió font/év

Arsenal - Puma - 30 millió font/év

Barcelona - Nike - 27 millió font/év

Liverpool - Warrior - 25 millió font/év

Manchester City - Nike - 12 millió font/év

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.