Felkészülési mérkőzés

Ötöt lőtt az MTK a Vasasnak

Az élvonalbeli együttes 5-2-re verte NB II-es ellenfelét, Agárdon.
 
 

Felkészülési mérkőzés

Ötöt lőtt az MTK a Vasasnak

Az élvonalbeli együttes 5-2-re verte NB II-es ellenfelét, Agárdon.
 
 
 

Felkészülési mérkőzés

Ötöt lőtt az MTK a Vasasnak

Az élvonalbeli együttes 5-2-re verte NB II-es ellenfelét, Agárdon.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délelőtt az Agárdon edzőtáborozó MTK a másodosztályú rajtra készülős Vasast fogadta felkészülési mérkőzésen.

A huszadik percig kellett várni az első komolyabb helyzetre, s rögtön gól is született: a Vasas térfelének közepéről végezhetett el szabadrúgást az MTK. A labda mindenki felett átszállt, Kálnoki-Kis Dávid viszont a hosszún jó ütemben érkezett, és a hálóba fejelt (1-0). Alig negyedóra elteltével azonban már a Vasasnál volt az előny: a 29. percben Ferenczi István bólintott a kapuba egy szögletet (1-1), majd a 37. percben egy megcsúsztatott labdát bombázott a léc alá (1-2).

A félidő hajrájára is maradt egy gól: egy jobb oldali szabadrúgást Kálnoki-Kis csúsztatott a jobb alsó sarokba (2-2) – derül ki a Vasas honlapjának tudósításából.

Két gyors MTK-góllal indult a második félidő: az 52. percben Németh Gábor bravúrral védett, de a kipattanó éppen Vass Patrik elé került, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (3-2). Két perccel később a csereként beállt Frank Richárd vezethette senkitől sem zavarva a labdát, majd a hosszú sarokba lőtt (4-2).

A végeredmény a hetvenedik percben alakult ki: egy előrevágott labdát Lékai a tizenhatoson belül próbált magához ölelni. A kapus azonban túl sokat várt, a felé pattogó labdára Hajdú Ádám csapott le, elvitte a hálóőr mellett, majd az üres kapuba helyezett (5-2).

– Az első félidőben mi meglehetősen tartózkodóan játszottunk, a Vasas jól futballozott. Az első negyvenöt perc utáni kettő-kettő megfelelt a játék képének – értékelt az MTK honlapján Garami József vezetőedző. – A második félidőben aztán nagyobb energiákat mozgattunk, és szép akciókból lőttük góljainkat. A felkészülésnek ebben a szakaszában természetes, hogy a csapat nem túl friss, de a teljesítményt és a pályán látottakat elfogadhatónak tartom.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.