Világbajnokság

Hiányzott a holland kapuscsere

Rendkívül taktikus, de kevés helyzet hozó, gól nélküli meccs után Argentína tizenegyesekkel jutott a döntőbe Hollandia ellen.
 
 

Világbajnokság

Hiányzott a holland kapuscsere

Rendkívül taktikus, de kevés helyzet hozó, gól nélküli meccs után Argentína tizenegyesekkel jutott a döntőbe Hollandia ellen.
 
 
 

Világbajnokság

Hiányzott a holland kapuscsere

Rendkívül taktikus, de kevés helyzet hozó, gól nélküli meccs után Argentína tizenegyesekkel jutott a döntőbe Hollandia ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnokság második elődöntőjében a sérült Ángel di María nélkül volt kénytelen játszani Argentína; a hollandok kapuját ismét – a Costa Rica elleni tizenegyes-párbaj előtt lecserélt – Jasper Cillessen védte, előtte újfent három belső védő helyezkedett el.

Intenzív mezőnyjátékkal, enyhe holland labdabirtoklási fölénnyel, de helyzetek nélkül kezdődött a meccs. Az argentinokat gyakran csak szabálytalanul tudták megállítani az európai csapat védői, ez pedig veszélyes szabadrúgásokat eredményezett. A 15. percben Messi remek lövését védte bravúrral Cillessen. Feltűnő volt, hogy a hollandok a folytatásban nem törekedtek a labdabirtoklásra, hagyták az ellenfelet passzolgatni.

Ennek köszönhetően a dél-amerikaiak átvették az irányítást, Hollandia pedig az ellentámadásokban bízott. A 24. percben Garay fejelt fölé közelről egy szöglet után, de ennél több konkrét lehetőséget nem lehetett feljegyezni. Ettől függetlenül persze rendkívül taktikus, ezzel együtt érdekes, mozgalmas volt az első félidő, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

A szünet után sem változott a játék képe, Messi és Robben játékát is hatékonyan semlegesítette az ellenfél. Egyszer-egyszer eljutottak veszélyes beadásokig a csapatok, de komoly helyzet továbbra sem alakult ki. A 71. percben Lavezzi lövését Vlaar blokkolta a tizenhatoson belül. Nem sokkal később Pérez beadását Higuain az oldalhálóba lőtte. A 84. percben Rojo távoli kísérletét védte Cillessen. A 91. percben Robben lőhetett közelről, de Mascherano becsúszva szögletre mentett. Az utolsó percekben a hollandok támadtak, de gólt nem szereztek, így következhetett a hosszabbítás.

Érdekesség, hogy ez mindössze a második olyan világbajnoki elődöntő volt, amely 0-0-val zárult kilencven perc után. Az első a 2006-os olasz-német meccs volt. A 96. percben Robben lőtt éles szögből, de ezt is blokkolták. Két perccel később szintén a Bayern München játékosa lőtt, ezúttal Romero védett. A 105. percben előbb Messi szabadrúgását védte Cillessen, majd Palacio beadásáról középen Agüero lemaradt. Tíz perccel később Palacio közeli fejesét a kapus könnyedén megkaparintotta, majd Maxi Rodriguez lövését is hárította. A 120. percben Kuyt veszélyes kísérletét blokkolták, jöhettek a tizenegyesek.

Mivel a hollandoknak már nem volt több cserelehetőségük, ezúttal Jasper Cillessen maradhatott a gólvonalon, nem állt be Tim Krul.

Az európai válogatott kezdte a párbajt, de Vlaar lövését rögtön megfogta Romero, Messi viszont nem hibázott (0-1).
Robben magabiztosan értékesítette, és Garay is bebombázta (1-2).
Sneijder kísérletét is kivédte az argentin kapus, argentin részről viszont Agüero is belőtte (1-3).
Kuyt jól rúgta, de Maxi Rodriguez is (2-4), ezzel a dél-amerikaiak jutottak a világbajnokság fináléjába!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.