Világbajnokság

Schweinsteiger beérte Kohlert az örökranglistán

 
 

Világbajnokság

Schweinsteiger beérte Kohlert az örökranglistán

 
 
 

Világbajnokság

Schweinsteiger beérte Kohlert az örökranglistán

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnokság negyeddöntőjében Franciaország–Németország mérkőzést játszanak. Ez a meccs már önmagában is pikáns, hiszen Európa két kiváló válogatottja találkozik, azonban egyéb érdekességeket is tartogat.

Bastian Schweinsteiger hétfőn, Algéria ellen játszotta 105. mérkőzését a német válogatottban. Ezzel fellépett az örökranglista hatodik helyére, Jürgen Kohler mellé. Valószínűleg pályára lép a franciák ellen is, és akkor értelemszerűen lehagyja a volt hátvédet. Ha csapata eljut a döntőig a vébén – amire lássuk be, megvan az esélye – akkor Schweinsteiger utolérheti Jürgen Klinsmannt, aki 108 alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét.

Franciaország ellen nem csak a Bayern München középpályása kerülhet előkelőbb helyre az örökranglistán, hanem a csapat középhátvédje, Per Mertesacker is. Az Arsenal labdarúgója 103-szoros válogatott lesz, így Franz Beckenbauer kényszerül megosztani vele a ranglista nyolcadik pozícióját.

Lothar Matthäus játszotta a legtöbb mérkőzést a német válogatottban, (150). Érdekesség hogy mögötte három, még aktív labdarúgó szerepel a listán, akik jelenleg is ott vannak Brazíliában a világbajnokságon (Klose, Podolski, Lahm).

A német válogatott örökranglistája:

1. Lothar Matthäus 150 mérkőzés
2. Miroslav Klose 134
3. Lukas Podolski 116
4. Philipp Lahm 110
5. Jürgen Klinsmann 108
6. Jürgen Kohler 105, Bastian Schweinsteiger 105
8. Franz Beckenbauer 103
9. Per Mertesacker 102, Joachim Streich 102
11. Thomas Häßler 101
12. Hans-Jürgen Dörner 100, Ulf Kirsten 100
14. Michael Ballack 98
15. Berti Vogts 96[/p]
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.