Csütörtöki tutitár

Egy kis EL-előjáték...

A DVTK-nak komoly előnyt kellene szereznie az odavágón...
 
 

Csütörtöki tutitár

Egy kis EL-előjáték...

A DVTK-nak komoly előnyt kellene szereznie az odavágón...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Egy kis EL-előjáték...

A DVTK-nak komoly előnyt kellene szereznie az odavágón...

DVTK-Birkirkara (0-1) 1! +2,5!

Nem panaszkodhat a Diósgyőr sem Fortunára az EL-selejtező sorsolásakor: a máltai rivális a "könnyen fogyasztható" kategóriába kell, hogy tartozzon - bár a Fradi azért erről lehet, hogy másként vélekedik. Ma Debrecenben mérik össze tudásukat a felek...

A diósgyőri együttes tavaly az 5. helyen zárta a bajnokságot, ám a begyűjtött kupaezüstje az Újpest kizárása miatt mégis EL-szereplést ért. Szivics mester alakulata az előző kiírásban nem ment rosszul, ám sok meccset adott indokolatlanul ikszre, így végül csak az 5. helyre ért be a piros-fehér sereg (12-11-7 - a legtöbb remi Gohérék nevéhez fűződött). A nyáron nagy volt a jövés-menés Borsodban, és vélhetően még nincs is vége a mozgásnak. A távozási oldalon Futács Márkó neve szerepel az első helyen: a hórihorgas erőcsatár Törökországba igazolt. De távozott Miskolcról Kostic, Batioja, Gohér, Hornyák, Vadász és Abdouraman - azért ez ütős kis névsor. Az érkezési oldalon egyelőre Bori, Antal, Okuka és Németh Milán neve szerepel. Persze, a tréner még bővítené a listát, Grihhith, Balázs, Bognár és Kink érkezését is örömmel fogadná a tréner.

A múlt héten Bükön edzőtáborozott a Diósgyőr, és ott le is játszott két edzőmeccset. A Mattresburg (osztrák II.) és a Nyitra (szlovák I.) egyaránt 2-0-ra kapitulált a piros-fehérekkel szemben. Íme, a Nyitra elleni összeállítás: Radoš (Antal, 56.) - Okuka (Marjanovic, 56.), Alves (Debreceni, 56.), Kádár (Szabó, 76.), Husić (Németh, 56.) - Elek (Egerszegi, 65.), Bori (Nikházi, 45.) - Gosztonyi (Vági, 56.), Barczi (Eperjesi, 65.), Bacsa (Takács, 65.) - Grumić (Csirszki, 76.).

A Birkirkara ellen nagy a készülődés, azzal mindenki tisztában van Diósgyőrben, hogy noha máltai ellenféllel került szembe a csapat, hazai környezetben - amely jelen esetben Debrecent jelenti - azért illik tisztességes előnyt összehozni az odavágón.

Az andorrai játékvezető sípjelére induló meccsen a Brikirkara minden bizonnyal nem ront neki magyar riválisának. Pedig a hazai pontvadászatban vendégségben ez volt rá a jellemző: a legjobb túramutatót hozták össze (15-1-0), ám mivel odahaza botladoztak, így végül csak a 2. helyen zártak. Paul Zammit legénysége utolsó bajnokiját áprilisban játszotta, ám azóta sem tétlenkedtek a sárga-piros-csíkosak: a tréner egy barátságos kupasorozaton tesztelhette csapatát. A Vallettával remiztek, a Silemától és a Hibernians-től kikaptak a fiúk. Noha becsülettel végigböngésztük a máltaiak honlapjá, vad sok információhoz nem jutottunk, már ami a magyar túrát illeti. Ami biztos, válogatott irányítójuk épp Magyarországra igazolt - Rowen Muscat a Dunaújvárost erősíti majd a következő szezontól. Van a keretben több légiós is, Eliandro, a 24 éves brazil csatár például a portugál élvonalbeli Nacionaltól érkezett a honlap tájékoztatása szerint...

A Diósgyőr nagy átalakuláson esett át, ráadásul nem is Miskolcon léphet pályára a csapat. No de legyen ennyi elég a panaszkodásból. Azért hadd szavazzunk bizalmat Grumicséknak, mert szerintünk legalább kettővel azért elkalapálják majd a derék máltai legényeket. Alaptipp a hendis hazai, egy másik szelvényen pedig a +2,5 is behúzható!

Airbus-Haugesund 2! +2,5!

A walesi ezüstérmesnek nem jósolunk nagy jövőt a kupában: az idén csak eső-kelő norvég bronzérmes idegenben előnyt szerezhet a visszavágóra.

A walesi bajnokságot nehéz komolyan venni: a férfitársadalom rugby-hívő, a nagyvárosokban működő futballcsapatok pedig az angol ligákban szerepelnek. A többi alakulat meg otthon gyűri egymást... Egyik közülük az Airport Broughton, amely tavaly a második helyen zárt a The New Saints mögött a bajnokságban. Walesben áprilisban véget ért a pontvadászat, azóta a pihenőt követően barátságos meccseken készülnek az újabb európai kalandra a fiúk. Mert tavaly már megmérettette magát az Airbus, a lettek ellen kétszer is remiztek a kékek, ám idegenben rúgott góllal a Ventspils jutott tovább. Most viszont bravúrra készülnek a fiúk! Erről a klub két középpályása elmélkedett a hivatalos honlapon, aláhúzva azt, hogy egy év alatt lényegesen összeszokottabb lett alakulatuk. Tom Field szerint pedig a tapasztalat döntő tényező lehet. Problémát jelent viszont, hogy nem saját környezetükben, hanem Bangorban kénytelenek fogadni ellenfelüket.

A Haugesund tavaly üde színfoltja volt a norvég élvonalnak, a társulat bronzérmet szerzett, a mostani kiírásban viszont csak szenvednek Jostein Grindhaug fiai. A kiesőzónában tanyáznak, a hazai kupában viszont legalább sikerélmény érte őket: a minap a Tromsdalent verték péppé saját közönségük előtt (5-0). Fevangék összességében is felmenő ágban vannak, hiszen a bajnoki szünet előtt fontos kiesési rangadót húztak be. Egy középpályás és egy támadó nem utazott el a csapattal, előbbi még nem kapott szerepet a bajnokságban, utóbbi sem alapember, mindössze 1 találatnál jár, és már huzamosabb ideje sérült. További problémát jelent, hogy két focistának nem érkezett meg időben a vízuma, így az ő szerepeltetésük is kérdéses. Az ugandai csatár peremember, a nigériai bekk viszont azért gyakran szerepet kap. Egy szerb bekk ugyancsak hasonló problémákkal küzd, ám egy nappal a meccs előtt rendeződni látszott az ügye.

A walesi futball színvonala valljuk be férfiasan, nem verdesi az eget. No, a norvég klubfoci sem, mindazonáltal mégis erősebbnek ítéljük a vendégeket, akik már az odavágón előnyt szerezhetnek. No és a gólok: egyik alakulat sem a sziklaszilárd védelméről híres, így hát három találatig simán eljuthatnak a felek. Mi a 2-esben és a +2.5-ben gondolkodunk!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.