Videoton

Pozitív átalakítás lesz

Burcsa Győző elmondta, hogy nem akar sétálgató, arrogáns futballistákat látni Székesfehérváron.
 
 

Videoton

Pozitív átalakítás lesz

Burcsa Győző elmondta, hogy nem akar sétálgató, arrogáns futballistákat látni Székesfehérváron.
 
 
 

Videoton

Pozitív átalakítás lesz

Burcsa Győző elmondta, hogy nem akar sétálgató, arrogáns futballistákat látni Székesfehérváron.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint beszámoltunk róla, a Videoton FC klubigazgatójaként tevékenykedik a továbbiakban Burcsa Győző, a klub korábbi, legendás játékosa. A székesfehérvári klub honlapján olvasható interjúban elmondta, hogy komoly átalakítások lesznek a nyáron a csapatnál.

– Mi lesz a pontos feladata?

– A szakmai munka, az igazolások felelőse leszek a klubnál. A keret kialakítása, az edzők, játékosok kiválasztása és szerződtetése, az első csapat rendbetétele, az edzői stáb felügyelete, számonkérése lesznek a feladataim. Azt viszont szeretném nyomatékosítani, hogy az az edzői stáb, amit végül kiválasztok, bizalmat fog kapni. A munkájukba nem szólok bele addig, amíg úgy látom, hogy az olyan, amilyet előre megbeszéltünk.

– A csapatot és stábot hogyan képzeli el?

– A vezetőedző külföldi lesz, de lesz egy magyar edző is a stábban, akit még nem akarok megnevezni. Ő figyel majd arra, hogy a keretben lévő magyar játékosoknak elmagyarázza a taktikai utasításokat és a lelkivilágukkal is foglalkozzon, a klubnak ugyanis fontos, hogy ezekből a játékosokból példaképek váljanak az utánpótlásban nevelődők számára, érezzék a gyerekek, hogy érdemes jól dolgozni. Ez ugyanis egyfajta életfelfogás, életpálya, ahol elszántnak, akaratosnak, küzdőnek és mentálisan nagyon erősnek kell lenni.

– A keret mennyiben változik majd?

– Egyelőre tanulmányozom a mérkőzéseket. Vannak kiszemeltek, akiket szeretnénk leigazolni, de konkrétumokat még nem tudok mondani. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik nagy valószínűséggel nem a Vidiben folytatják pályafutásukat. Változni fog a magyar és külföldi játékosok aránya is az öltözőben.

– Milyen céllal vág neki a jövőnek?

– Az első számú feladat, hogy fegyelmezettebb, odaadóbb csapatjátékot, jóval nagyobb akarással küzdő játékosokat láthassanak a szurkolók. Az öltözőben európai stílusú, normájú edzők és játékosok kell, hogy legyenek. Ehhez sokat kell dolgozni, hogy ne csak a stílusunk, a megjelenésünk és a hozzáállásunk legyen európai, hanem a pályán belüli viselkedésünk, reakcióink is. Olyan alapot szeretnék csinálni, amire lehet építkezni. Minden eredmény alapja a fegyelem és rend, természetesen a fociban hozzá kell tenni a technikai, taktikai utasítások betartatását, ami viszont már a vezetőedző feladata lesz, akinek minden segítséget meg fogok adni.

– Eredményszinten mik a célkitűzések?

– Az európai kupaporondra szeretnénk mindenképp kijutni. Komoly, pozitív irányba vivő átalakítás lesz. Azt akarom, hogy aki kilátogat a meccsre, ne lásson sétálgató, arrogáns játékost. Lehet rosszul játszani, de, hogy valaki ne tegye meg a feladatát a csapatért, az elképzelhetetlen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.