Pápa

„Mindenkinek magába kéne néznie”

Kenesei Krisztán szeretne edző lenni, de még legalább egy évet érez magában futballistaként.
 
 

Pápa

„Mindenkinek magába kéne néznie”

Kenesei Krisztán szeretne edző lenni, de még legalább egy évet érez magában futballistaként.
 
 
 

Pápa

„Mindenkinek magába kéne néznie”

Kenesei Krisztán szeretne edző lenni, de még legalább egy évet érez magában futballistaként.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal utolsó fordulójában a Magyar Kupa-győztes Újpest csapatát fogadja a Lombard Pápa. A hazai csapat a 13. helyen áll a tabellán, míg a vendégek a 12. pozíciót foglalják el. Igazi tétje már nincs a találkozónak – bár a kétpontos különbség miatt a helycsere még nem kizárt –, legfeljebb a szép búcsú lehet a motiváció. Ez akár Kenesei Krisztiánra is vonatkozhat, ugyanis a 37 éves támadót továbbra is szívesen látnák a Vasasnál, tehát nem elképzelhetetlen, hogy idén nyáron távozik Pápáról.

A Rangadó.hu megkeresésére a Lombard csatára elmondta, hogy egyelőre semmi sem biztos a jövőjével kapcsolatban, de egy évet még mindenképpen szeretne futballozni.

– Milyen állapotban van?

– Még nem tudom, hogy játszom-e. Sérült is voltam, ráadásul a héten mandulagyulladásom volt, ami még nem múlt el teljesen. De benne leszek a hétvégi keretben – kezdte Kenesei Krisztián.

– Mennyire elégedett az idei teljesítményével?

– Ha a gólokat nézem, akkor nem lehetek elégedett. A játékomat nézve, úgy érzem, voltak jó meccseim, és kevésbé jók. Balszerencsém is volt, mert ősszel megsérültem, meg kell operálni az ujjamat. Voltak magánéleti problémáim, és a család körül sem volt minden rendben. Az ősz végére rendeződött minden, megcsináltam a felkészülést, majd jól is kezdtem a tavaszt. Szűcs Lajos magasan a csapat legjobbja volt, de úgy érzem, tavasszal az első négy-öt meccsen én is kitettem magamért. Majd Diósgyőrben eltört a bordám, ez a legrosszabbkor jött.

– Ősszel a Pápa volt az NB I meglepetéscsapata. Tavasszal azért szerepeltek gyengébben, mert már nem fenyegette a csapatot a kiesés veszélye?

– Ősszel nagyon együtt volt a csapat. Jól játszottunk, és több meglepetést is okoztunk. Tavasszal elment jó néhány játékos. Voltak sérülések, kiállítások. Persze, sokszor szerencsénk is volt. Kaposváron a mérkőzés végén sikerült egyenlítenem, és Szűcs Lajos is nagyon jól védett. A Mezőkövesd ellen szintén a meccs végén egyenlítettünk, és Lajos akkor is parádésan védett. Lehetett volna sokkal jobb is a tavasz, de ezen már nem változtathatunk. Az őszi szezon után nem eresztettünk le, egyszerűen csak nem alakultak jól a dolgok. Annyi pozitívum van, hogy a csapat magabiztosan bennmaradt az első osztályban.

– Télen szárnyra kaptak olyan hírek, hogy szívesen visszacsábítanák Angyalföldre. Még mindig képben van a Vasas?

– A következő napokban sok minden eldőlhet. Egyelőre még nem beszéltem senkivel, majd meglátjuk, hogyan alakul a jövő. Ez most kicsit titokzatosan hangzik. Ami biztos, hogy abbahagyni még nem szeretném. Érzek magamban annyit, hogy legalább még egy évet játsszak. A motivációm megvan. Az alapozást is végigcsináltam. Különedzéseket végezetem egy bokszedzővel. Fizikailag teljesen rendben voltam. Azzal sajnos nem lehet előre kalkulálni, hogy el fog törni a bordám. Szeretnék jobb szezont, mint az idei, ez biztos.

– Tóth Bálint nyilatkozta Szűcs Lajos kapcsán, hogy őt negyven évesen nem lehet úgy meghajtani, mint a fiatalokat. Ön ugyannyit edz, mint a többiek?

– Volt olyan – amikor napi két edzés volt –, hogy csak egyszer kellett edzenem, de igazából nem szeretem kihagyni a gyakorlásokat. Ha egészséges vagyok, akkor mindent teljes intenzitással csinálok. Igaz, hogy harminchét éves vagyok, de nagyon jól érzem magam. Ezért sem szeretném abbahagyni a futballt.

– Gondolt már a futball utáni életre?

– Sok minden átfutott már az agyamon. Vannak megvalósítható terveim. Szívesen lennék edző, de ehhez előbb meg kell szereznem a szükséges licenceket, de más is érdekel a futballon belül.

– Mi a véleménye a magyar fiatalokról? Nem bántásként, de a fociban az a trend, hogy a húszévesek nyugdíjba küldik az idősebb játékosokat. Viszont Magyarországon ön, vagy Kabát Péter még mindig a legjobbak között van. Ez nem kritika a fiatalokra nézve?

– Talán egy hónappal ezelőtt beszélgettem Vladan Filipoviccsal, aki a menedzserem volt, és ő is azt mondta, hogy ez a fiatalokra nézve kritika. Egy barátom mondta a napokban, hogy nézzem meg Bajner Bálint nyilatkozatát. Engem felháborít, hogy egy olyan játékos minősíti a magyar labdarúgást, aki semmit sem ért el itthon. Ráadásul a német harmadosztályban játszik, ahol három gólt rúgott. Az ilyen fiataloknak talán magukba kéne nézniük először. És ez nem megbántás, de így nem lehet nyilatkozni. Ráadásul ő szombathelyi srác, és a Haladásról is nagyon csúnyán nyilatkozott, pedig a szombathelyi csapat nem szerepelt rosszul ebben a szezonban. Nyilván kellenének a jó fiatalok, hogy tovább tudjon fejlődni a sportág. A magyar foci nem a legjobb, de itt élünk. Ez a sportág még mindig érdekli az embereket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.