Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Portugál Irán(y)

Az argentinokkal azonos világbajnoki csoportban lévő irániak Ausztriában játszottak tesztmeccset. Ott voltunk, képgalériát is készítettünk!
 
 

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Portugál Irán(y)

Az argentinokkal azonos világbajnoki csoportban lévő irániak Ausztriában játszottak tesztmeccset. Ott voltunk, képgalériát is készítettünk!
 
 
 

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Portugál Irán(y)

Az argentinokkal azonos világbajnoki csoportban lévő irániak Ausztriában játszottak tesztmeccset. Ott voltunk, képgalériát is készítettünk!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ázsia legjobb csapata, a FIFA-ranglistán 37. helyezett Irán az 54. Montenegróval játszott előkészületi mérkőzést a stájerországi Hartbergben. Két magyar kötődésű játékos is kerettag volt a dél-szlávoknál: Mladen Bozovics a Videotonban védett, Vukasin Polekszics pedig idén tavasszal a Kecskemétet erősítette.

A balkániak M. Bozsovics – Basa, Balics, Tomasevics, Veszovics – Jovanovics, Zverotics, Boskovics, Vukcsevics – Jovetics, Djordjevics összeállításban kezdtek, azonban a szövetségi kapitány lehetőséget adott V. Bozsovics, Simics, Nikac, Bakics, Jankovics és Polekszics részére is.

A vébé-résztvevő irániak Ahmadi – Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Beikzadeh – Nekounam, Teymourian, Heidari – Dejagah, Shojaei, Ghouchannejad tizeneggyel vágtak neki második kelet-ausztriai meccsüknek. Hát, mit ne mondjunk, nem irigyeltük a hangosbemondót, hiszen legutóbb talán Romhányi József írt a két összeállításhoz hasonló nyelvtörőket. Az irániaknál a legnagyobb név végig a padon ült, hiszen szövetségi kapitányként Carlos Quieroz irányítja az ázsiaiakat. Csereként Pouladi, Beitashour, Hajisafi, Jahanbakhsh, Azmoon és Alemeneh mutathatta meg, mit tud.

Irán válogatottja Kelet-Stájerországban készül a vébére: egy meccset már játszottak Fehéroroszországgal (0-0) és még Angolával is összecsapnak. Két hétig edzőtáboroznak Bad Waltersdorfban, amire szükségük is van, hiszen a brazíliai tornán Argentína, Bosznia-Hercegovina és Nigéria vár rájuk.

A szurkolókat különválasztották: az osztrák olvasztótengelybe mindkét nép fiai bekerültek, van aki vendégmunkásnak érkezett ide néhány évtizede, és van, aki a menekültstátuszát váltotta osztrák állampolgárságra. Úgy tűnt, az irániak vannak többségben, de, hogy ők voltak a táborok közül a hangosabbak, az biztos.

Nagyon jó iramú és magas színvonalú volt az első játékrész: többet birtokolta a labdát az iráni csapat amely veszélyesebb volt. A montenegrói kaput az ex-videotonos Bozsovics védte: magabiztos volt és egyszer Fortuna is támogatta... Az irániakon meglátszott a portugál iskola: pontosan passzoltak és szélről belőtt labdákkal operáltak. Az egyik ilyen akció végén a nagyon agilisan játszó Dejagah fejelt centikkel mellé. Ugyanő szabadrúgásból is veszélyeztetett, de ekkor a helyén volt Bozsovics. A Fulham futógépe a mezőny legjobbja volt. A középpályán nagyon erősek Quieroz fiai, hiszen a montenegróiak alig, hogy átlépték a térfelet, tanácstalanná váltak, úgy tűnt, mintha emberelőnyben lennének az irániak. Ezt azonban gólelőnyre nem sikerült váltaniuk az első félidőben.

A fordulás után sem változott a játék képe. Negyedórára leült a meccs – ekkor volt a cserék kilencven százaléka, ez törte meg a lendületet –, de ezt leszámítva lüktetett a játék. Sportszerű volt a meccs, pedig odatették magukat a fiúk rendesen. Ami miatt fanyaloghatunk, az Jovetics produktuma, ez sajnos értékelhetetlen volt: a Manchester City csatára primadonnáskodott és tulajdonképpen semmit nem tudott hozzátenni a csapata játékához. A másik hiányérzetünk pedig azért volt, mert nem láttunk gólt: ehhez közelebb az irániak álltak (8-0 volt a szögletarányuk), de Bozsovics és Polekszics is jól védett, így nem született találat a mérkőzésen.

Ez a jó kis ütközet a határunktól alig negyven kilométerre volt, mégis úgy tűnt, nagyon messze vagyunk a mi kis futballvalóságunktól...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.