Jól fizet a FIFA

Rengeteg pénz kerül kiosztásra a vébén.
 
 

Jól fizet a FIFA

Rengeteg pénz kerül kiosztásra a vébén.
 
 
 

Jól fizet a FIFA

Rengeteg pénz kerül kiosztásra a vébén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 106 milliárd forintnak megfelelő összeget (476 millió dollár) oszt ki a brazíliai világbajnokság alatt, ebből 358 millió dollár jutalmat.

A világbajnok nem csupán dicsőséget nyer, hanem 35 millió dollárt is, a második helyezett 25 millióval lesz gazdagabb, a harmadik 22, a negyedik 20 milliót vihet haza.

2010-ben összesen 456 millió dollár került kiosztásra, a győztesnek 30 millió járt. Csak az utóbbi időben üti a résztvevők markát ennyi pénz, 1982-ben például összesen 20 milliót osztottak szét, de hogy ne menjünk túl messzire, 2006-ban az összköltségvetés 266 millió dollár volt.

A résztvevő 32 ország szövetsége 1,5-1,5 millió dollárt vehet át a felkészülési költségek fedezésére. Néhány helyen ezt szinte észre sem veszik a számlájukon, azonban a szegényebb országoknak ez nagy segítség.

Az érintett klubcsapatok 70 millión osztoznak, a FIFA így kompenzálja az esetleges sérüléseket és a játékosok világbajnokság miatti késlekedését a klubcsapatokból.

Természetesen azok a válogatottak sem mennek haza üres kézzel, amelyek korábban búcsúznak, nekik 8-14 millió dollár közötti pénzek jutnak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.