Décima

Megvan a tizedik BL-sikere a Realnak

Hiába volt két percre a BL-győzelemtől az Atléti, a Real felállt és hosszabbításban kiütötte városi riválisát.
 
 

Décima

Megvan a tizedik BL-sikere a Realnak

Hiába volt két percre a BL-győzelemtől az Atléti, a Real felállt és hosszabbításban kiütötte városi riválisát.
 
 
 

Décima

Megvan a tizedik BL-sikere a Realnak

Hiába volt két percre a BL-győzelemtől az Atléti, a Real felállt és hosszabbításban kiütötte városi riválisát.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!


ÉS VÉGE!

122. perc: Simeone a pálya közepén, Varane-nak menne neki, úgy kell lefogni. A francia bekk sárgát kap, az edző mehet a lelátóra.


120. perc: Godin buktatja CR-t a tizenhatoson belül! Büntető! A portugál pedig be is vágja! Courtois jobbra vetődik, míg CR7 a bal sarokba helyezi a labdát, ez a kegyelemdöfés!

A kegyelemdöfés...

118. perc: ELDŐLT! Az előbb még csak kérdeztük, így viszont már biztos! A csereként beállt Marcelo góljával 3-1!

3-1

113. perc: Ott lehetett volna a 2-2! Casillas jött ki borzalmasan a kapujából, a labda Tiago elé került, aki azonban 7 méterről az üres kapu fölé bombázott.


111. perc: ELDŐLT?! Di Maria veri meg az emberét a bal szélen, 10 méterről lő, a labda felperdül Courtois-ról, Bale pedig két méterről az üres kapuba bólintja, 2-1!

Bale eldöntötte?

110. perc: Gabi szabadrúgását követően ismét Godin tud fejelni, Casillas azonban ezúttal marad a helyén és magabiztosan le is húzza a labdát.


108. perc: Modric 24 m-es, megpattanó lövését húzza le Courtois a kapu jobb oldala elől.


106. perc: A labda ismét játékban...


Térfélcsere!


105+1. perc: Di Maria sarokrúgását követően Varane fejel 10 méterről, pontosan a középen álló Courtois kezébe.


101. perc: CR reklamál kezezést a 24 méterről elvégzett szabadrúgását követően. Gabi könyökéről(?) pattant szögletre a labda.


100. perc: Marcelo kerül a földre Gabi ütemtelen belépője után, megvan a meccs 8. sárgája.


99. perc: Marcelo ad be laposan, balról, Miranda ment középen, majd Alderweireld kivágja Di Maria elől.


Ronaldót és Kokét is "nyújtani kell"... hiába, a görcs nagy úr 97. percnyi hajtás után...


95. perc:A realosok egyértelműen jobb állapotban vannak, fizikálisan és lélektanilag is. Magabiztosan passzolgatnak az Atléti térfelén, igaz a rendes játékidő hajrájában mutatott presszingnek egyelőre nyoma sincs. No persze, most nem is kell, hogy sürgős legyen nekik...


És akkor folytatódik a Derbi! A 89. percet ezúttal megúszták, a 93.-at nem a "Matracosok"...


90 perc után újabb adag statisztika...

Labdabirtoklás: 59:41 a Realnak Lövések: 13:7 a Realnak Pontos lövések: 5:4 a Realnak Szögletek: 8:7 az Atléticónak Akcióvezetés: 71:40 a Realnak Pontos passzok: 450:273 a Real javára Szabálytalanságok: 21:14 az Atlétinek Lesek száma: 4:0 a Matracosoknak

A BEK/BL történetének során 16-szor is jöhet a hosszabbítás!


És vége a rendes játékidőnek!


93. perc: RAMOOOOOOOS! Modric szögeltét követően a spanyol középhátvéd bólint 8 méterről a jobb alsóba, Courtois csak beleérni tud, 1-1!
Ramos fejesével 1-1, jöhet a hosszabbítás!

92. perc: Nyom a Real, nyom! A labda szinte végig az Atléti tizenhatosa körül jár, de egy "Matracos" valahogy mindig odaér és blokkol, még ha igazán felszabadítani nem is tud.


Öt perc ráadás következik! Atléti-szurkolóknak egy örökkévalóság, a Real-fanoknak minden reményük...


90. perc: A 89. percet megúszták a "Matracosok", sőt, az utolsó pillanatokra ki is jönnek a Real szorításából. Közben Simeone hergeli a közönséget, hogy buzdítsák az Atlétit!


88. perc: A negyven éve, a Bayern München ellen megismételt meccsen elbukott BEK-döntő első találkozóján a 89. percig vezetett az Atléti. Aztán...


86. perc: Koke kap sárgát. Az Atléti teljesen elkészült az erejével, tíz körömmel védekeznek a "Matracosok", és ha megszerzik a labdát, kontra helyett inkább csak előrevágják, amennyire csak tudják.


85. perc: Mint akik az életükért játszanak, Miranda, majd Godín ment hősiesen, önfeláldozóan az ötös magasságában. Szöglet!


84. perc: MI KELL MÉG? Ramos beadása elsuhan a kivetődő Courtois keze mellett, a hosszúnál érkezik a társ, aki azonban csak visszalöbböli azt a már feltápászkodó belga kapus kezébe...


83. perc: Felipe Luis görcsöt kapott, lejön, helyén Alderweireld az utolsó(?) percekre!


79. perc: Godin ment bevetődve hatalmasat! Carvajal ad zseniális labdát Iscónak, aki hét méterre a kaputól lőhet, ám az uruguayi bekk zseniálisan ment!


78. perc: Morata jön Benzema helyére! Ez az utolsó csere a Real részéről!


77. perc: BENZEMA! A walesi szélső lefutja a védőjét, majd bal külsővel, félig tán spiccel és kissé biztosan a földet is rúgva a rövid alsó mellé küldi a labdát...


75. perc: CR próbálná meg ollózva kapura húzni a visszafejelt labdát, azonban hiába a szép mozdulat, a keresztléc fölött száll el a "bogyó".


74. perc: Juanfran csúszik rá borzalmas ütemben Di Maria lábára, ez a meccs ötödik sárgája.


72. perc: Casillas ezt megúszta! Sosa lapos beadására érkezett nyújtott lábbal, becsúszva David Villa, aki ütközött a kivetődő kapussal, szerencsére mindketten megúszták komolyabb gond nélkül. Casillas pöröl kicsit a csatárral, meg a játékvezetővel, fújtat egy nagyot, és már mehet is tovább a játék!


70. perc: A Real szinte minden mutatóban jobb, mint városi riválisa, eddig mégis kicsúszni látszik kezeik közül az esély a "Décimára"... 438-szor passzoltak, 77 százalékos pontossággal, szemben az Atléti 304 kísérletével és 64 százalékos hatékonyságával. A labdabirtoklási fölényük is hízott, most 57:43. Kilencszer lőttek kapura szemben a "Matracosok" hatjával, az állás mégis 0-1 a rendkívül harcias Atléticóval szemben.

67. perc: Benzema visszatett labdáját Isco küldte laposan, a jobb alsó sarok mellé 20 méterről!


66. perc: Itt van Simeone második cseréje, Raúl García helyén José Ernesto Sosa!


62. perc: Megint megvillannak a "Blancók": Ramos ad be remekül balról, középen döbbenetesen üresen érkezik Ronaldo, azonban nem tudja megcsúsztatni a labdát, ami nem csak neki, de Benzemának is magas úgy fél milliméterrel...


60. perc: A labdabirtoklásban még mindig tartja előnyét a Real, igaz "már csak" 55:45... no persze Guardiola és a Bayern tudna a legtöbben mesélni a "Királyiaknak" arról, hogy mit ér ez, ha egy madridi rivális közben 1-0-ra vezet ellenük.


59. perc: Ancelotti eddig várt! Kettőscsere a "Blancóknál": jön Marcelo és Isco, míg Coentrao és Khedira lebattyog a pályáról.


57. perc: Gabi beadását követően Adrián elé fejelik a labdát a realos védők, aki 12 méterről lő, Khedira lábáról azonban a bal sarok mellé perdül a labda. A szögletben nincs sok veszély.


55. perc: Ismét CR! Ezúttal tőle tán kissé szokatlan módon, fejjel veszélyeztet, azonban a labda jó egy méterrel elkerüli a kapu bal oldalát!


54. perc: Kisebb közjáték után - ahogyan várni lehetett - Ronaldo futott neki a labdának, erős, kellemetlenül vágódó lövését azonban szögletre üti Courtois.


53. perc: Di Maria ismét befűz három Atléti játékost, ezúttal Miranda faultolja le a kaputól jó 23-24 méterre, CR számára ígéretes helyről. Sárga.


Isteni "II" Diego?

Simeone 1965 óta az első olyan BL-győztes edző lehet, aki nem európai származású, ezt előtte csak két honfitársa tudta véghezvinni.


46. perc: Megyünk tovább! Szünetben egyik szakvezető sem cserélt.

Godin találata a hatodik Atléti-fejesgól az idei BL-kiírásban, ami rekord!


Statisztikák az első félidőről...

Labdabirtoklás: 57:43 a Realnak Lövések: 4:3 az Atlétinek Pontos lövések: 2:2 Szögletek: 3:2 az Atléticónak Akcióvezetés: 33:20 a Realnak Pontos passzok: 195:102 a Real javára Megtett távolság: 55 171 méter az Atléti-játékosok által, 53 056 a "Blancók" által. Szabálytalanságok: 10:8 az Atlétinek Lesek száma: 2:0 a Matracosoknak

45+1. perc: Khedira faultolja le a félpályánál meglóduló David Villát, ez is sárga!


45. perc: Egy perc ráadás következik!


41. perc: És már 2-0 is lehetne! Gabi beadását követően Adrian fejel hét méterről a kapu fölé!


36. perc: CASILLAS! Vezet az Atlético Madrid! Casillas elindul kifelé egy visszafejelt labdára, de megtorpan, Godin túlugorja Khedirát, majd a labda mindenki feje fölött átszállva a gólvonal mögé "pottyan"! 0-1!

Vezet az Atléti!

32. perc: Bale szerez labdát az Atléti térfelén, megcsinálja a cselt, betör a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről lő, centikkel a jobb alsó sarok mellé! A meccs eddigi legnagyobb helyzete!


31. perc: Varane blokkolja Koke lövését, de a labda visszapattan a "Matracosok" elé, de nincs lövés, aztán némi esetlenkedés után Varane és Ramos együttes erővel felszabadít.


28. perc: Ronaldo fut neki, fél magasan, pattogósan küldi kapura a labdát jó 23 méterről, kissé balról, Courtois azonban nem jön zavarba és véd.


27. perc: A sarokrúgás után kontrázhat a Real, Di María keresztül cselezi magát a félpályán, amit Raúl Garcia nem nézhetett tétlenül és kegyetlenül hátulról beleszállt az argentinba! Sárga. Ramos is jön kakaskodni, ott is villan a sárga kártya.


26. perc: Adrián beadásába Ramos tette bele a lábát, de ezt aligha így tervezte, szögletre vágódik a labda.


24. perc: A világ legnézettebb cipőkötése... Adrián rúg össze Ramosszal, a narancs csuka meg leugrik a spanyol bekk lábáról. Precíz, mégis gyors mozdulatok a képernyőn, és bő fél perc után már mehetünk is tovább!


23. perc: Modric bal összekötőből elvégzett szabadrúgását húzza le magabiztosan Courtois.


22. perc: A Real eddig inkább beívelésekkel próbál operálni, de ezek hol a "senki földjére" szállnak, hol Thibaut Courtois húzza le rettenet magabiztosan.


A Real és az Atléti idén négyszer csapott össze, a bajnokságban az Atléti idegenben nyert, míg otthon 2-2-es döntetlent játszott, a Király Kupában pedig oda-vissza kikapott a későbbi győztes "Blancóktól".


20. perc: A Real erősen kezdett, de az elmúlt percekre már az Atléti is felvette a ritmust. A labdabirtoklás 63:37 a "Királyiaknak", kaput eltaláló lövés még mindig nem akadt, viszont mindkét csapat játékosai megtettek nagyjából 20-20 kilométert a pályán.


16. perc: Coentrao és Gabi keménykedik egymással a félpályánál. Hiába, egy BL-döntő aligha lehet mentes az indulatoktól, érzelmektől.


13. perc: Raúl Garcia próbálkozik jó 30 méterről, de csak a lelátón ülő fanatikusokra veszélyes a lövése...


10. perc: Máris cserélni kényszerül az Atléti! Diego Costa nem bírja tovább, kockáztattak vele, de ez így aligha érte meg... helyén Adrián.


5. perc: Az első öt perc komoly helyzet nélkül telt el, de a "Királyiak" fölénye így is egyértelmű, 82 százalékban birtokolták eddig a labdát.


1. perc: Útjára indult a labda!


Libabőr...

Nincs olyan futball fanatikus, akit ne rázná ki a hideg a BL-himnuszt hallva. Hát még ebben a verzióban!


Vigyázz, kész, rajt!

Jöhet a Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásának döntője...

Jegy 8000 euróért

A Bild beszámolója szerint az eredetileg 90 és 380 euró közti áron értékesített belépőket brutális pénzért, esetenként akár 8000 euróért lehetett beszerezni a lisszaboni stadion környékén a jegyüzérektől...


A kapusokon nem múlhat?

Az egyik oldalon a 33 éves Iker Casillas, a másikon a 22 éves Thibaut Courtois. És hogy mi a közös? A két kapus védési hatékonysága, ugyanis az idei BL-szezonban mindketten 84 százalékban hárították a kapujukra tartó lövéseket.

Casillas 41-szer védett és nyolc gólt kapott, Courtois 30-szor mentette meg csapatát a találattól, míg hatszor kényszerült kapitulálni.


Schuster a Real sikerére fogadna...

"A Realnál 2002 óta várnak a tizedik BL-győzelemre, de ha valamikor, akkor idén eljött az ő pillanatuk. Elképesztő nyomás van rajtuk, de ha megküzdenek vele, azzal évekre előre megalapozhatják a jövőjüket a BL favoritjai közt" - nyilatkozta a Real korábbi trénere, akit épp a napokban menesztettek a szezont 11. helyen záró Málaga kispadjáról.


521 millió euró vs 79 millió...

A goal.com kiszámolta, a két csapat mennyit költött a jelenlegi keretét alkotó játékosok megszerzésére. Íme!


Az Atlético Madrid első BL-győzelmére készül. A "Matracosok" 40 év után először jutottak be a fináléba. Érdekesség, hogy akkor meg kellett ismételni a döntőt, a Bayern München a hajrában egyenlített az első meccsen, majd két nappal később 4-0-ra kikaptak a bajoroktól.


Vihar előtti csend

Így fest az Atlético öltözője szűk egy órával a kezdés előtt...


A döntőkben az Atlético a jobb

A két csapat örök mérlege egyértelműen a Real Madrid felé billen, azonban a formaidőzítésben, a kupa-döntőkre való felkészülésben határozottan jobb az Atlético Madrid. Hogy ez mit jelenthet ma? Klikk!


A szezon számokban II.

A csoportmeccsekkel együtt lejátszott 124 találkozón az idei szezonban összesen...

1242 szögletet végeztek el a csapatok (10.02/meccs) 543-szor akadtak meg az akciók les miatt (4,38/meccs) 513 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők (4,14/meccs) 27-szer állítottak ki játékost (0,22/meccs) Összesen 3402 alkalommal szabálytalankodtak a játékosok (27,44/meccs) 143 554 alkalommal próbáltak passzolni egymáshoz (1157,69/meccs) És ebből 108 166-szor sikerül pontosan passzolniuk (872,31/meccs)

Itt vannak a kezdők!

Real: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao – Modric, Khedira, Di María – C. Ronaldo, Benzema, Bale

Atlético: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís – Gabi, Raúl García, Tiago, Koke – Villa, Diego Costa


Casillas Courtois-ról

"Nem számít nagy ígéretnek, már nem a jövő nagy kapusa - többé nincs értelme ilyen jelzőkkel illetni. Courtois a jelen egyik legjobb hálóőre" - dicsérte riválisát, az Atlético Madrid kapusát Iker Casillas, a Real Madrid 33 éves hálóőre.Simeonén nincs "nyomás"...

"Nyomást a munkásemberek éreznek, ha este nincs mit az asztalra tenniük a gyerekeik számára. Számunkra BL-döntőt játszani nem nyomás, hanem egy kiváltság és egy különleges kihívás" - nyilatkozta a finálét megelőzően az argentin mester.


Courtois készen áll!

Kezdés előtt bő két órával a Facebookon posztolta az alábbi képet az Atlético Madrid 21 éves kapusa. A jelek szerint ő is, és a felszerelése is készen áll a mai csörtére.


A szezon számokban!

A csoportkörökkel együtt 124 meccset rendeztek idén a Bajnokok Ligájában, ezeken eddig...

357 gól esett, ami meccsenként 2,88-as átlagot jelent. 3113 alkalommal próbálkoztak gólszerzéssel a csapatok, ez 25,1 kísérlet meccsenként. 1843 kaput eltaláló lövést láthatott a publikum, ami 18,86 lövés/meccs átlagnak felel meg. 1269 lövés és/vagy fejes kerülte el a kaput, ez 10,23 pontatlan kísérlet mérkőzésenként. 644 labdát blokkoltak a kapusok helyett a mezőnyjátékosok, ez meccsenként 5,19 sikeres játékba avatkozás a védők részéről. A maradék 84 kísérletnél a kapufák mentették meg a hálóőröket a kapitulálástól, ez 0,68 lécen csattanó labdát jelent összecsapásonként.

A Real-drukkerek már a 10. BL-győzelmükre készülnek


Történelmi meccs

A Bajnokok Ligája (BEK) történelme során az idei az ötödik, hogy egy nemzet két csapata vívja a finálét, azonban az még egyszer sem fordult elő, hogy ugyanazon városból érkezzen a két döntős.

Alábbi összeállításunkban a BL eddigi négy házidöntőjére pillanthattok velünk vissza, KLIKK!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.