Pénteki tutitár

Egy vendég, egy hazai

Ma egy ír és egy svéd bajnokinak jártunk utána...
 
 

Pénteki tutitár

Egy vendég, egy hazai

Ma egy ír és egy svéd bajnokinak jártunk utána...
 
 
 

Pénteki tutitár

Egy vendég, egy hazai

Ma egy ír és egy svéd bajnokinak jártunk utána...

Limerick-St. Patricks 2!

A bajnok némiképp beragadt a rajtnál, és bizony a hazaiak sem remekelnek. Jön a papírforma, nyernek a piros-fehérek!

A 14. fordulót rendezik az ír élvonalban. A Limerick tavaly újoncként remekül helyt állt, a középmezőnyben végzett, nem volt kiesési gondja. Az idén melegebb lehet a pite, legalább is ha nem kapják össze magukat Ryanék. Jelenleg ugyanis 11 ponttal a 11., osztályozós pozícióban állomásoznak... Otthon, a Jackman Parkban is kimondottan gyengén muzsikálnak a srácok, 1-1-4-es gólarányukhoz 4-9-es találati mutató párosul. Legutóbb öt bajnokijukból négyet bebuktak - bár a sorsolásuk sem volt egyszerű.

A bajnok 26 pontig jutott, így most a 4., ám szomorkodásra semmi ok, hiszen a listavezetőtől csak három egység a lemaradása. A formája nem rossz, mindössze egyszer kapott ki eddig a pontvadászatban, bár azért a múlt héten illett volna nyerni az UCD vendégeként... Egyébként is, idegenben hajlamos az ikszre (2-4-0), eddig a Brayt és a Droghedát verte. A keretben egy középpályás még biztosan nem tudja vállalni a játékot.

Bizalmat szavazunk a St. Patricks-nak! Meggyőződésünk, hogy a vendégek győznek, és felkapaszkodnak a dobogóra!

Östers-Sirius 1!

Noha a topbajnokságok már befejeződtek, és a futballdrukkerek zöme már a világbajnokságra hegyez, nem mehetünk el szó nélkül a Sirius Östers elleni vendégjátéka mellett! Nagyon hazai-gyanús e történet...

Tavaly még két osztály választotta el egymást a két alakulatot: a hazaiak az élvonalban, a vendégek a harmadik liga északi szekciójában küzdöttek. Az Östers győzelemmel nyitott, majd gyorsan összeszedett három vereséget. Ezt követően rendezték soraikat Velicék, és ráálltak az otthon nyerő, idegenben ikszelő sormintára. A múlt héten pontot veszítettek a Varberg stadionjában: hiába vezettek már 2-0-ra, egy hajrában kapott találattal 2-2 lett a vége. 8 meccset követően 11 ponttal a 7. a társulat - az élmezőny kissé meglógott, meg kell kezdeni a felzárkózást. A keretben nincs sérült és eltiltott a hivatalos honlap tájékoztatása szerint.

A Sirius tavaly teljesen simán megnyerte a harmadik liga északi osztályát, a cél az idei évre a bennmaradás kivívása. A kék-feketék az első négy meccsükből kettőt behúztak, kettőt elbuktak, viszont a legutóbbi három ütközetükön már nem jött a siker: két sitt mellett egy iksz. És a támadósor mondott betlit, a GAIS-nak és a Jönköpingnek sem találtak be Silváék. A gárda 7 ponttal a 14., igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Sérültről és eltiltottról csütörtökön este nem volt híradás.

Az az érzésünk, hogy a hazai együttes ma érvényesíti a pályaelőnyt, és behúzza a három pontot, és csakúgy, mint tavasszal a kupában, megint elveri a lelkes Siriust! Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.