Ribéry utolsó vébéje

Bevallása szerint Brazíliában szerepel utoljára világbajnokságon Franck Ribéry.
 
 

Ribéry utolsó vébéje

Bevallása szerint Brazíliában szerepel utoljára világbajnokságon Franck Ribéry.
 
 
 

Ribéry utolsó vébéje

Bevallása szerint Brazíliában szerepel utoljára világbajnokságon Franck Ribéry.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Ez lesz az utolsó világbajnokságom. Ennélfogva úgy kell odautazni, hogy valami összejöjjön, egyszerűen meg kell próbálni megnyerni a vb-t” – nyilatkozott az RTL Rádiónak.

A franciák támadójátékának szervezője a 2018-as oroszországi világbajnokságon már nem szándékozik részt venni, azt ugyanakkor nem jelentette be, hogy a brazíliai torna után visszavonulna a válogatottságtól, így a 2016-os, számára hazai rendezésű kontinensviadalon még számolhat majd vele a szövetségi kapitány.

A 31 éves futballista, aki az elmúlt években a Bayern Münchennel sikert sikerre halmoz – Bajnokok Ligáját, német bajnokságot és kupát nyert –, a harmadik vb-jére készül. Németországban, 2006-ban – amikor berobbant a nemzetközi élmezőnybe – döntőt játszott, csapata büntetőkkel maradt alul az olasz válogatottal szemben. Négy évvel később viszont, a Dél-afrikai Köztársaságban, nem sikerült maradandót alkotnia társaival, legalábbis a pályán. A francia válogatott csoportutolsóként gyorsan búcsúzott, de az érte szurkolók amiatt is szégyenkezhettek, hogy a játékosok a jó futball helyett sztrájkkal irányították magukra a figyelmet. Nicolas Anelka a mexikóiak ellen vívott csoportmérkőzés szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, ezt követően a játékost hazaküldte a szakvezető, amire válaszul az együttes tagjai nem jelentek meg a következő tréningen. Anelka szerint nélküle is mindenképpen vita robbant volna ki, mert már rendkívül feszült volt a hangulat a játékosok és a szövetségi kapitány között.

Ribéry mostanáig 81 alkalommal szerepelt és 16 gólt szerzett a francia nemzeti csapatban. Őt és 17 további társát szerda estére várják a clairfontaine-i edzőközpontba, ahol velük jelentősen megnő a létszám az első közös vacsora alkalmával. A 27 fős kerethez a szombati BL-döntő után a Real Madrid két játékosa, Karim Benzema és Raphaël Varane csatlakozik majd.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.