Előzetes

Ha nyer, gyakorlatilag bajnok a Debrecen

A Lokinak győznie kell Felcsúton, hogy az utolsó fordulóban, hazai pályán már ne legyen izgulni valója.
 
 

Előzetes

Ha nyer, gyakorlatilag bajnok a Debrecen

A Lokinak győznie kell Felcsúton, hogy az utolsó fordulóban, hazai pályán már ne legyen izgulni valója.
 
 
 

Előzetes

Ha nyer, gyakorlatilag bajnok a Debrecen

A Lokinak győznie kell Felcsúton, hogy az utolsó fordulóban, hazai pályán már ne legyen izgulni valója.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyakorlatilag biztosítja története hetedik bajnoki címét a listavezető Debrecen, amennyiben nyer a bennmaradásért küzdő Puskás Akadémia vendégeként az OTP Bank Liga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Sikerükkel a hajdúságiak mindenképpen megőriznék hárompontos előnyüket a címvédő Győrrel szemben, azaz az utolsó fordulóban riválisuk legfeljebb csak utolérhetné őket pontszámban. Azonos pontszám esetén viszont előbb a győzelmek száma, majd a gólkülönbség rangsorol, s előbbit tekintve legfeljebb egyezhet a szám, míg utóbbi mutatóban behozhatatlannak tűnő, 18 gólos az előnye a Debrecennek.

Kondás Elemér csapata matematikailag akkor lesz bajnok a hétvégén, ha több pontot szerez Felcsúton, mint üldözője szombat este a sereghajtó és már kiesett Kaposvár vendégeként. A papírforma mindenesetre azt ígéri, hogy nem változik majd a különbség, már csak azért sem, mert a Debrecen három-, míg a Győr ötmeccses győzelmi sorozatban van.

Az Európa Liga-indulásért küzdő két együttes közül a harmadik helyezett Videotonra papíron könnyebbnek tűnő feladat vár, mivel az utolsó előtti Mezőkövesd vendége lesz, amely legutóbbi négy bajnoki találkozóján kikapott, illetve hat mérkőzés óta nyeretlen. Ezzel együtt a hazai csapat nyilván mindent elkövet majd a győzelemért, amivel az eredmények kedvező alakulása esetén lehet még esélye a bennmaradásra. Ugyanakkor ez is kevés lesz az élvonalbeli tagsága megőrzéséhez, ha az Újpest pontot szerez a vendég Kecskemét ellen, míg a Puskás Akadémia legyőzi a Debrecent. Amennyiben mindkét eredmény megvalósul, a Mezőkövesd már biztos kiesőként lép pályára vasárnap.

A Videoton közvetlen riválisa, a rosszabb gólkülönbsége miatt negyedik Ferencváros erősebb ellenféllel találkozik, az ötödik helyezett Haladáshoz látogat, amely az ősszel 3-0-ra győzött ellene vendégként. A fővárosiak mellett szól ugyanakkor, hogy a legutóbbi hét összecsapásukat megnyerték.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Május 16. péntek
19 óra: Puskás Akadémia – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Bognár (TV: Duna)
Május 17. szombat
14 óra: Bp. Honvéd – MTK, játékvezető: Erdős (TV: M1)
16 óra: MVM Paks – Lombard Pápa Termál FC, játékvezető: Vad II
16 óra: Diósgyőri VTK – Pécsi MFC-Matias, játékvezető: Becséri (TV: Sport1)
18 óra: Újpest FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano, játékvezető: Kassai (TV: SportM)
20 óra: Kaposvári Rákóczi – Győri ETO FC, játékvezető: Fábián (TV: Sport1)
Május 18. vasárnap
16.30: Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC, játékvezető: Andó-Szabó (TV: M1)
18.30: Mezőkövesd-Zsóry – Videoton FC, játékvezető: Iványi (TV: Sport2)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.