Pénteki tutitár

Felcsúti gólok és Final Four!

Egy magyar focimeccs mellett megkezdődik az Euroliga négyes döntője Milánóban. Ninno mesternek vannak megérzései...
 
 

Pénteki tutitár

Felcsúti gólok és Final Four!

Egy magyar focimeccs mellett megkezdődik az Euroliga négyes döntője Milánóban. Ninno mesternek vannak megérzései...
 
 
 

Pénteki tutitár

Felcsúti gólok és Final Four!

Egy magyar focimeccs mellett megkezdődik az Euroliga négyes döntője Milánóban. Ninno mesternek vannak megérzései...

Puskás Akadémia-Debrecen +2,5!

Gólgazdag meccset játszik ma az újonc a bajnokjelölttel!

Akár bajnok is lehet a Debrecen ma este a felcsúti stadionban, ám ehhez azért lesz egy-két szava a hazai alakulatnak is. Mert bizony a Vidi II. még nem biztosította be bennmaradását az élvonalban... Lencséék a 14. helyen állnak 28 ponttal, a Mezőkövesd 23-nál jár. Persze, minden esélyük megvan Benczés Miklós fiainak az élvonalbeli tagság meghosszabbítására, ám egyelőre rezeg a léc. Odahaza 5-3-6-os a Puskás mérlege, ám arról nem szabad megfeledkezni, hogy a kékek csak kétszer játszottak igazán hazai környezetben - bár ne tették volna, ugyanis a Vidi és a Győr is nyert nála. A formájuk katasztrofális, hat bajnokiból ötöt elbuktak, legutóbb az MTK-nál égtek meg Tischlerék. A felcsútiak támadószekciójával nincs különösebb gond, nem úgy a védekezéssel: gólarányuk 34-49 - a legtöbb gólt Vaszicskuék hozták össze a mezőnyben...

A Loki a bajnoki cím kötvetlen közelébe került az Újpest múlt heti legyűrésével: két fordulóval a vége előtt 3 pontos előnyből várhatják Bódiék a folytatást. Jelenleg 59 egység áll a nevük mellett, és ha ma nyernek, akkor... Bizony, akkor az utolsó fordulótól függetlenül bajnok a Debrecen - ha csak nem kap ki otthon 17 góllal jövő hétvégén a Kispesttől...

Megérdemelt a hajdúságiak elsősége, ugyanis kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak egész évben. Kondás Elemér fiai az elmúlt hetekben magabiztosan futballoznak, három győzelemből érkeznek Felcsútra. Idegenben eleinte ugyan döcögött a szekér, de összességében most már egészen elfogadható a statisztikájuk: 6-5-3.

A hazaiaknak 18/10, a vendégeknek 20/8 az over-under mérlegük - ősszel Debrecenben 2-1-re nyertek a piros-fehérek. Szerintünk ma is eljutnak három találatig a felek, és azért jó eséllyel ünnepelni látjuk majd Szakályékat...

CSZKA Moszkva-Maccabi Tel Aviv

Két, nagy múltú csapat csap össze ma, a győztes pedig Európa legjobb klubcsapatainak döntőjében bizonyíthatja rátermettségét! Ha nem is a látványos NBA, de ez a játék a mienk!

A mi európai elitligánk, amiben kedvenc csapataink játszanak, ahol a csapatjáték az egyének fölé van rendelve, ahol sok nemzetiség hozza tudásának legjavát, ahol a legfélelmetesebb hangulatot teremtik a szurkolók, ahol kötelező meghalni a pályán, mert ez az elvárás a szurkolóktól, ahol nincs alibimeccs - Na ez a Mi Euroligánk!

A CSZKA a Panathinaikost legyőzve jutott a négyesdöntőbe, egy kicsit megszenvedve ugyan - kétszer kikaptak Athénban -, de megérdemelten továbbjutva. A Maccabi Tel Aviv Giorgio Armani Milanóját ütötte ki 3-1-es összesítéssel, most pedig náluk - Milánóban - rendezik a négyes döntőt!

Egymás elleni eredményeiket gyorsan felejtsük el. Ez a meccs most teljesen más lesz, mint az eddigiek! A CSZKA játékstílusában nagyon hasonlít az 2-3 évvel ezelőtti gyilkos iramú meccseket produkáló önmagához. Jó védekezésből gyors kontrák. Felállt támadásnál sok futással, elzárással helyteremtés, és dobnak is! A Maccabi fuss és dobj elvét vallja! Nem sokat tökölnek, és nem lelkiznek szemernyit sem ha nem megy be!

Első látásra zavaróak kicsit a szorzók. Ez a mostani Maccabi egy meccsen bárkit képes megverni, akár a Real Madridot vagy a Barcát is, a CSZKA-t pedig miért ne! Statisztikákat teljesen felesleges néznünk, hiszen a csapatok már napok óta egymás ellen készülnek és igyekeznek fogyatékosságaikat kijavítani.

Összességében Tyus és Sofo partiban lesz Krstic-csel és Kaunnal. Teodosic már sokszor bizonyította, hogy milyen fontos a szervező kézsége és ponterőssége az oroszoknak, ha kikapcsolják a játékból, vagy idő előtt kierőszakolnak rajta pár személyi hibát, akkor bizony bajba is kerülhetnek!

Mit várhatunk?

70 pont feletti ez a két csapat, bárhonnan is nézzük, lehet, hogy a tét kicsit rányomja bélyegét a meccsre, de el kell jussnak 142-145 pontig. Bármennyire is azt tudatosítja a buki, hogy a CSZKA a favorit, ne vegyük készpénznek ezt az opciót. A Maccabi partiban van minden harcban. Nagy finomságokat nem kell várni tőlük, ők inkább harcos csapat. Palánk alatt egyenlő, triplákban inkább orosz fölény, mezőnyben pedig Maccabi fölény várható. +5.5 ponttal jó lehet ez a Maccabi, ami 1.9-et fizet. Aki óvatosabb, annak a +8.5 pontöt javaslom 1.55-ért.

Barcelona-Real Madrid

Remélhetőleg a végső győztes ebből a párharcból kerül majd ki! A mostani Real Madrid Európa szupercsapata. Rutinos, erős, lendületes, agresszív, gyors és csapatszellemében tökéletes ez a Real! Teljesen jogos, hogy őket tartják a végső győzelemre is esélyesnek a bukik már hónapok óta. Ha most nyernek, akkor meglesz a 9. Euroliga győzelem, és ilyen kerettel bizony komoly esély is van a spanyol győzelemre!

A katalánoknál volt nagyobb mozgás, jöttek sikeréhes új arcok, ami nem is csoda, hiszen akárcsak fociban, úgy kosárban is korosodott a társaság! Csakhogy a kosarasok hamarabb kapcsoltak! Jött egy remek center Dorsey személyében, képzett, erős és alázatos. A minden hájjal megkent 125 kilós Bourousis-szal fognak nagy harcot vívni a palánk alatt. Pullent a Bolognából vadászták le, Sergio Rodriguezzel vív majd nagy csatákat a gyors lábú színes bőrű fiatal tehetség. Kostas Pananikolau az Olympiakost hagyta el a katalánok hívására, gyors, erőszakos betörései és távoli dobásai egyaránt veszélyessé teszik.

A teljesség igénye nélkül ők voltak a Barca legnagyobb fogásai!

Múlt héten szombaton iskolajátékkal rukkoltak elő a katalánok. Támadásban tökéletesen húzták szét a Realt, ha bajban voltak, 4-1 ben tömörítették a mezőnyt és egy az egyben a lendületből érkező Barcás már könnyedén tudott érvényesülni.

Sergio Rodriguezt nem lehet tartani! Bár a Realnál ott van Rudy Fernandez, de Ő maga sem érne semmit, ha a szakállas hobó nem futná körbe az egész pályát! Mejri a centerek közt is óriásnak számít, de Tomicot nem tudja tartani, erős és ügyetlen. Tomic védekezésben továbbra is gyenge, Slaughter rendszeresen keresi vele a kontaktot, és a horvát nem tudja miként is kezelje! Alapvonalon még a nagyon jól védekező Panathinaikos sem képes olyan hatékonyan kiszorítani, rossz dobásba hajszolni ellenfelét, mint ahogy a katalánok az utóbbi pár meccsükön!

El Clasico! Ez már mindent elmond, nemcsak sport, hanem politika is. A Barcelona foci, kosár és kézi szakosztálya is nagyban hozzájárult a hétmilliós katalán kisebbség területi autonómiájához! Az ellenségeskedés tehát már eleve adott!

Mit várhatunk?

A Real a csúcsfavorit, a szupercsapat! A Barcelona egyre inkább javuló formájában bízhat! Ez a két csapat támadóalakulat, mindketten képesek 73-75 pontot dobni a másiknak! Szoros meccs várható, és talán pár ponttal meg lehetne támogatni a Barcelonát is! +6.5-tel talán van egy kis esélyük. Amiben azonban nagyobb fantázia van, az a +152.5 pont 1.9-ért.

Lesz olyan negyed, amikor extrém magas pontszámot fognak produkálni, lehet, hogy pont a negyedik lesz az, amikor már büntető büntető után jön, és az óra áll. Remek tripladobók sorakoznak mindkét oldalon, erősek a cseresorok, és szerda este nem találni sérültet sem! Minden adott egy sok pontos szórakoztató, hajtós játékhoz, aztán már csak nyerjen a jobbik!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.