A Rangadó.hu szakértője

Győzelemmel avatták az új arénát

A listavezető Debrecen 3-1-re nyert az Újpest ellen a Nagyerdei Stadion első tétmérkőzésén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Győzelemmel avatták az új arénát

A listavezető Debrecen 3-1-re nyert az Újpest ellen a Nagyerdei Stadion első tétmérkőzésén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Győzelemmel avatták az új arénát

A listavezető Debrecen 3-1-re nyert az Újpest ellen a Nagyerdei Stadion első tétmérkőzésén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fantasztikus hangulatban, húszezer néző előtt rendezték a Debrecen első bajnoki meccsét a vadonatúj Nagyerdei Stadionban. Az újpestiek közül az eltiltott Heris, illetve Lázár Bence hiányzott. Ami a bajnokságot illeti, a DVSC a pápai 5-1-es sikert, az Újpest viszont az MTK ellen 0-4-et követően érkezett a mostani mérkőzésre, igen ám, de hét közben a debreceniek kiestek a Magyar Kupéból, a lilák viszont bejutottak a döntőbe.

A várakozásoknak megfelelően remek iramban kezdődött a találkozó, mindkét kapu előtt adódtak ígéretes lehetőségek. A kilencedik percben Kabát lövését védte Novakovics. A 21. percben Kulcsár Tamás közeli lövését Dmitrovics kiütötte. Pörögtek az események: a hazaiak kapusának kellett hárítania Tshibuabua lövését. A 27. percben Korhut került helyzetbe, összeütközött az újpesti kapussal, de a labda továbbpattant, az érkező Kulcsár Tamás pedig a hálóba lőtte (1-0).

A 33. percben Mihelic veszélyes szabadrúgását Dmitrovics kiütötte a bevetődő Sidibe elől. A 37. percben Antón beadása Mészáros Norbert lábán enyhén megpattant, a kapu elé érkező Vasziljevics pedig a hálóba passzolta a labdát (1-1).

A második félidő 33. másodpercében elképesztő öngóllal szerzett vezetést a DVSC: Bódi beadását a kivetődő Dmitrovics éppen az érkező Antón fejére ütötte, a labda pedig a hálóba hullott (2-1). A 65. percben Kabát szögletét Litauszki fejelte arasznyival a kapu mellé. A 71. percben Bódi Ádám szabadrúgása nyomán a labda a háló tetején landolt. A 84. percben egy hazai szöglet után Vadnai Dánielhez került a labda, aki 18 méterről a hálóba bombázott (3-1).

A DVSC győzelemmel búcsúztatta Oláh Gábor utcai otthonát, és most szép sikerrel avatta a vadonatúj Nagyerdei Stadiont is, ezzel újabb fontos lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé.

– Minden szempontból örvendetes, csodálatos stadionavató mérkőzés volt hazai sikerrel, de a fantasztikus aréna és a közönség feldobta az Újpestet is. Az első félidőben a DVSC nem játszott kimondottan jól, de a második felvonás legelején Antón öngólja megpecsételte a vendégek sorsát, a Debrecent pedig átsegítette a holtponton. A hazaiak fölénybe kerültek, több helyzetük volt, és megérdemelten nyertek. Az Újpest teljesítménye jobb volt, mint az elmúlt hetekben, még a győztes kupameccsen látottaknál is nagyobb hajtás és küzdelem volt. Az öngól megfogadta őket, összeestek, és nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit az első félidőben. Sose lássunk rosszabb meccset, bár egy kicsivel bátrabb, jobb játék azért jöhet – mondta a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.