A Rangadó.hu szakértője

Láttad ezt, Gattuso?!

A Videoton hazai pályán 2-0-ra győzött a matematikailag is kieső Kaposvári Rákóczi ellen.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Láttad ezt, Gattuso?!

A Videoton hazai pályán 2-0-ra győzött a matematikailag is kieső Kaposvári Rákóczi ellen.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Láttad ezt, Gattuso?!

A Videoton hazai pályán 2-0-ra győzött a matematikailag is kieső Kaposvári Rákóczi ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvár számára az esetleges győzelemnek csak matematikailag volt jelentősége, hiszen tulajdonképpen már kiesett az élvonalból, a Videotonnak viszont gyakorlati értelemben is nagy szüksége volt a pontokra a bronzéremért zajló csatában.

Mindkét csapatban két-két (tehát összesen mindössze négy) magyar játékos volt a pályán a kezdés pillanatában, valószínűleg ilyen még soha nem fordult elő az NB I-ben. Közülük az egyik a hazaiak honosított magyar válogatott csatára, Nemanja Nikolics, a másik pedig a vendégek újonc kapusa, Rusák Edvárd volt.

A hetedik percben Nildo kapott remek kiugratást, de Rusák kivetődve mentett előle. A 24. percig egyáltalán nem látszott, hogy melyik csapat áll a harmadik helyen, és melyik a sereghajtó, aztán Álvarez nagy lövését védte a somogyiak fiatal kapusa. Rusáknak ezután több védeni valója akadt, de bravúrra nem volt szüksége. A csapatokat füttykoncert kísérte az öltözőbe a szünetben a tragikusan gyenge, eseménytelen első játékrész után. A Kaposvár mélyen visszaállt, szinte kizárólag a védekezésre koncentrált, ezzel pedig a fehérváriak képtelek voltak mit kezdeni.

A fordulás után Brachi szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. Az 51. percben Nikolics középre fejelt labdáját Zé Luis lőtte közelről a hálóba (1-0). Az 57. percben Diallo lőtt a tizenegyespontról a kapu fölé – nagy egyenlítési lehetőség volt... A 67. percben Diallo erős, jól helyezett lövését hárította Calatayud. A 74. percben Stopira beadása középen több hazai és kaposvári játékos előtt is elpattogott, de érkezett Nikolics, és a hálóba lőtt (2-0). A 84. percben Mbemba lerántotta Zé Luist a tizenhatos vonalánál, ezért a játékvezető kiállította.

A második félidőben némileg megélénkült a Videoton játéka, és jöttek a gólok is, ám az összkép ezzel együtt siralmas. Ha az olasz edzőjelölt, Gennaro Gattuso megnézi a találkozó felvételét, valószínűleg alaposan meggondolja, hogy Székesfehérvárra szerződjön... Vereségével a Kaposvár matematikailag is búcsút mondhat az élvonalnak.

– Egy haldokló csapat utolsó vergődése volt. A Kaposvár becsülettel küzdött, mint eddig minden mérkőzésen, és a szerény körülményeihez képest maximálisan helytállt. A Videoton megint bizonyította, miért ott van, ahol van, és miért nem ott, ahol lennie kellene. Megérett a csapat a váltásra, a keret átalakítására. Amit hetekkel ezelőtt jósoltunk, egyre jobban érik. Van mit megreformálni... Mélabút láttam az unott játékosokon. Hiányzott az a profizmus, amivel meg akarták mutatni magukat, hogy kössenek vele szerződést a következő szezonra is. Nem akarom bántani őket, de... Örülni kell, hogy még versenyben van a csapat az európai kupaindulásért. Ez a mérkőzés pozitívuma – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa.

címlapkép: vidi.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.