Pénteki tutitár

Magyar és francia gólok

Megint gólos történeteket választottunk, egyet itthonról, egyet Galliából...
 
 

Pénteki tutitár

Magyar és francia gólok

Megint gólos történeteket választottunk, egyet itthonról, egyet Galliából...
 
 
 

Pénteki tutitár

Magyar és francia gólok

Megint gólos történeteket választottunk, egyet itthonról, egyet Galliából...

Caen-Tours 1! +2,5!

Az élvonal kapujában áll a hazai együttes, amely ma ünnepelhet. A liga két legjobb támadóalakzata ma sem hazudtolja meg önmagát - jönnek a gólok is!

A hajrájához érkezett a gall második vonal. A Caen végre teljesítette a célkitűzést, és bár még matematikailag lemaradhat a dobogóról, s így a feljutásról, nehéz lenne elképzelni, hogy a bombaformában lévő alakulat elrontaná a végjátékot. Duhamelék az ősszel még bukdácsoltak, de a téli erősítések hatására tavaszra valósággal megtáltosodtak! Február eleje óta nem találtak legyőzőre, legutóbbi hat mérkőzésüket pedig megnyerték. Patrice Garande együttese 11-4-2-es hazai mérleget produkált, ehhez 31-12-es imponáló gálarány párosult. Jelenleg 62 egységgel a 2. a csapat, ám még van egy elmaradt meccse. A riválisok közül a 4. Nancyval szemben már 5 pont az előnye. A keretben egy középpályás és egy támadó sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.

A Tours a 9. helyen állomásozik, lényeges változás nem várható pozíciójában. 46 pontig jutott, a hazai teljesítménnyel különösebb probléma nem volt, csak azok a fránya túrák... 4-4-10-es idegenbeli statisztikája gyengének mondható, 21-31-es gólaránya viszont arról árulkodik, hogy vendéglátóként sem bunkerfociznak a toursi legények. Összességében is rendesen termelték a találatokat, 57 góllal épp a Caen mögött a 2. legtermékenyebb alakulat a ligában. Delorték formája ugyanakkor tragikus: legutóbbi 9 bajnokijuk közül csak egyet húztak be... Az első számú kapus két hete nem bevethető.

Ősszel, fordított felállásban a Tours nyert 2-1-ra. Ma szerintünk visszavág a Caen, és lesz legalább három találat a kilencven perc során!

MTK-Puskás Akadémia Mindkét fél betalál: IGEN!

Felszabadult játékot és gólváltást várunk a találkozón.

Az MTK megmenekült... A téli szünetben még kieső pozícióban állomásozó kék-fehérek jól erősítettek, ennek megfelelően össze is szedték a biztos bennmaradáshoz szükséges egységeket. Torghelléék a 10. helyről várják az utolsó három játéknapot, 31 pontjuk van, ebből 18-at (5-3-5) szereztek a Hungária körúton. Garami mester együttese igencsak szeszélyesen szerepel mostanság: egy ötöst hintett a Lokinak, négyet idegenben az Újpestnek, ugyanakkor kapott egy hármast a kupában a liláktól, és a kecskemét is lesimázta őket a Széktói Stadionban (3-0). Nagyon sok logikát nem találtunk az eredménysorukban...

A Puskás Akadémia 28 pontig jutott, a Mezőkövesdnek 23 van, tehát elméletileg még nem biztosította élvonalbeli tagságát a felcsúti társulat. Ugyanakkor a keleti együttesnek rosszabb a sorsolása, és összességében is lényegesen erősebbnek gondoljuk a Fejér megyei együttest. Benczés Miklós kedvére igazolhatott, és a "fiatalok" azért megmentették a bajnokságot botrányosan rosszul kezdő akadémiát. A támadással nincsen baj, hiszen Lencséék viszonylag jól termeltek (36), viszont a védelem... Már 47-szer kapituláltak Vaszicskuék, ezzel ők a rekorderek a ligában.

Egy pont mindenképpen kellene a vendégeknek, sőt, inkább három. Az MTK viszont erős otthon tavasszal (csak a Viditől kapott ki). Nálunk leginkább gólos e történet. mindkét fél beköszön, és jöhet a +2,5-ös opció is!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.