A Rangadó.hu szakértője

Életjelet adott magáról a Mezőkövesd

Az újonc borsodiak Menougong góljával 1-0-ra győztek a Bp. Honvéd ellen az élvonal 22. fordulójának nyitómeccsén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Életjelet adott magáról a Mezőkövesd

Az újonc borsodiak Menougong góljával 1-0-ra győztek a Bp. Honvéd ellen az élvonal 22. fordulójának nyitómeccsén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Életjelet adott magáról a Mezőkövesd

Az újonc borsodiak Menougong góljával 1-0-ra győztek a Bp. Honvéd ellen az élvonal 22. fordulójának nyitómeccsén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az eltiltott Rajczi Péter nélkül játszott a tavasz eddigi négy fordulójának eredményei alapján a legrosszabb formában lévő Mezőkövesd a legjobb mutatókkal rendelkező Honvéd ellen.

Lüktető mezőnyjátékot hoztak az első percek, kapu előtti izgalmakat viszont nem. Aztán a 16. percben Job szöglete után Bonazzoli lövését védte Horváth Tamás, ez volt az első gólhelyzet a mérkőzésen. A 22. percben Job lövését is bravúrral hárította a hazaiak kapusa. A 27. percben az első hazai lehetőség az első gólt eredményezte, mivel Bognár István gyorsan elvégzett szabadrúgása során minden kispesti játékos elbambult, Menougong viszont villámgyorsan a kapu előtt termett, és magabiztosan a hálóba lőtt (1-0). A szünet előtt Bognár István egy labdaszerzés után kidolgozta saját maga számára a helyzetet, aztán csúnyán a kapu fölé bombázott.

Az újra kezdés után nyolc másodperccel Harsányi máris helyzetbe került, de gyenge lövését Kemenes felszedte. Az ötvenedik percben Harsányi ugyanonnan lőhetett, ráadásul a labda megpattant Ikenne-King lábán, ezért a kispesti kapusnak bravúr kellett a védéshez. A szöglet után Harsányi fejelt közvetlen közelről mellé. A 65. percben Bognár újabb remek indítása után Harsányi csinált egy szép cselt, de a lövését Kemenes kiütötte, Kiss Máté bombáját pedig Baráth Botond blokkolta.

Ezután Alcibiade ellökte Menougongot, amikor a labda nem is volt játékban, mert a hazaiak csatára nem húzta az időt, nem akarta tudomásul venni, hogy lecseréli az edzője. A játékvezető kiállította a kispestiek légiósát. A 76. percben a debütáló Lupoli a kapufát találta telibe. A 81. percben Melczer Vilmos egyedül törhetett kapura, de nem tudta átemelni Kemenes fölött, ehelyett belegyalogolt a kapusba, majd elesett, de a játékvezető – helyesen – nem ítélt büntetőt. Fél perccel később Bognár közeli lövését védte a kispesti hálóőr, a szöglet után pedig Velicky lőtt mellé. A 85. percben Fótyik bombázott Kemenes lábába. A másik oldalon Lupoli a keresztlécre emelt.

A borsodiak ismét sok helyzetet dolgoztak ki, de egy kivételével megint kihagyták azokat, ennek ellenére sikerült megszakítaniuk rossz sorozatukat, és ezzel együtt a Honvéd remek szériáját is.

– Ezt a játékot várnám a Honvédól hazai pályán is. Uralták a játékot, és az ellenfél térfelén labdát szereztek. Persze, Véber Györgynek az volt a taktikája, hogy visszaállnak, de nem az, hogy ott el is adják a labdákat – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd egykori válogatott játékosa, a KLTE elnöke. – A megszerzett labdákat kivitték a szélre a kispestiek, de ott jöttek a bajok, hiszen a hazaiak mögé kellett volna kerülni, a kapu elé beívelni, ott pedig lendületesen érkezni. A játékuk jobban tetszett, mint a Paks ellen, amikor nem mertek támadni. Ma mentek előre, támadtak, de a kapu előtt határozatlanok voltak, nem is alakultak ki nagy helyzetek. Kemenes Szabolcs szenzációsan védett. A kapott gól előtti szituáció felnőtt szinten nem történhet meg, a BLSZ IV-ben sem. Valaki fejbe rúgja a csapattársát, a többi négy-öt ember pedig csak sétál... Egyébként nem volt olyan csatár, aki megtartotta volna a labdákat, és megfelelően lekészítette a társainak. A végén a Mezőkövesd több helyzetet is kidolgozott, de ez emberelőnynél benne van a pakliban. Ezért szép a foci, mert lehet egy csapatnál a labda nyolcvanöt percig, de elég két mozdulat, amely eldönti a találkozót.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.