Debrecen

„Nincs vesztenivalónk Fehérváron”

Tisza Tibor szerint bárki szerezhet 27 pontot, így korai még bajnoki címről beszélni.
 
 

Debrecen

„Nincs vesztenivalónk Fehérváron”

Tisza Tibor szerint bárki szerezhet 27 pontot, így korai még bajnoki címről beszélni.
 
 
 

Debrecen

„Nincs vesztenivalónk Fehérváron”

Tisza Tibor szerint bárki szerezhet 27 pontot, így korai még bajnoki címről beszélni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 21. fordulójában a Debrecen hazai pályán legyőzte a PMFC csapatát. A találkozó győztes gólját a télen szerződtetett Tisza Tibor szerezte a saját maga által kiharcolt büntetőből. A Loki újabb győzelmével komoly lépést tett a bajnoki cím felé, de a legnagyobbat vasárnap, a második helyezett Videoton otthonában teheti meg.

A Rangadó.hu megkeresésére a debreceni támadó, Tisza Tibor elmondta, hogy nagyon jót tett neki, hogy a Ligakupában és a Magyar Kupában is pályára léphetett. Ezen kívül kitért a Videoton elleni rangadóra, ami szerinte korántsem bajnoki döntő.

– A Pécs ellen lépett pályára először az NB I-ben, amióta Debrecenbe igazolt...

– Nagyon örültem, hogy végre bajnoki mérkőzésen is ott lehettem a csapatban. Nehéz találkozó volt, mert a Pécs most jó formában van, így a győzelmünk is felértékelődik – kezdte Tisza Tibor.

– Amiben önnek is nagy szerepe van, hiszen győztes góllal tért vissza!

– Szerencsére sikerült kiharcolnom és értékesítenem egy büntetőt. Annak pedig különösen örülök, hogy három pontot ért a találat.

– A Ligakupában és a Magyar Kupában is betalált az utóbbi két hétben. Miért csak a negyedik tavaszi fordulóban lépett pályára először?

– Ez a szakmai stáb döntése volt. Úgy érezték, most jött el az ideje, hogy pályára lépjek. November közepe óta nem játszottam bajnoki mérkőzést, így azért meccshiányom volt. Ezért is jött jól nekem a Ligakupa és a Magyar Kupa is, mert játékba lendülhettem.

– Sikerült már beilleszkednie a Lokiba?

– Úgy érzem, igen. Eddig három mérkőzésen léptem pályára, és mindhárom alkalommal csatárposzton játszottam. Valószínűleg a jövőben is a támadósorban kapok majd szerepet.

– Mi a Debrecen legnagyobb erőssége?

– A csapategységet mindenképpen kiemelném. A pályán talán az, hogy egy játékot játszunk.

– A Debrecen kiütötte az NB II-es Nyíregyházát a Magyar Kupából, így bejutott a legjobb négy közé. Mennyi esélyt lát a végső győzelemre?

– Jó esélyünk van rá, hiszen a négy között vagyunk, és itt már bármi megtörténhet. De mi mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, úgyhogy ennyire még ne szaladjunk előre.

– A következő mérkőzés a második helyezett Videoton ellen lesz vasárnap...

– Igazi rangadó lesz. Az aktualitása szempontjából most ez a legfontosabb mérkőzésünk. Szerintem minden esélyünk megvan rá, hogy jó eredményt érjünk el. Vezetjük a bajnokságot és – bár vannak sérültjeink – természetesen győzni szeretnénk Székesfehérváron is. Nincs vesztenivalónk, így nem hiszem, hogy félnünk kellene a Viditől.

– Hétpontos előnnyel vezetik a bajnokságot. A szakértők szerint, ha vasárnap legyőzik a Videotont, akkor már bajnoknak is tekinthető a Loki. Egyetért velük?

– Egyáltalán nem foglalkozunk ezzel. Vasárnap szeretnénk jó eredményt elérni, majd utána meglátjuk, hogy alakul a jövőnk. Van még kilenc mérkőzés a bajnokságból, és bárki szerezhet még huszonhét pontot.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.