A Rangadó.hu szakértője

Egy büntető döntött a 94. percben

Tisza Tibor tizenegyesgóljával a Debrecen 1-0-ra győzött hazai pályán a Pécs ellen.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Egy büntető döntött a 94. percben

Tisza Tibor tizenegyesgóljával a Debrecen 1-0-ra győzött hazai pályán a Pécs ellen.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Egy büntető döntött a 94. percben

Tisza Tibor tizenegyesgóljával a Debrecen 1-0-ra győzött hazai pályán a Pécs ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szeptember 22. óta veretlen debreceniek eddig mindössze kétszer kaptak ki a bajnokságban, egyszer éppen az aktuális ellenfél, a PMFC otthonában. A pécsiek október 19-én vesztettek legutóbb a bajnokságban. A listavezető hazaiaktól Mészáros Norbert és Selim Bouadla hiányzott sérülés miatt.

Egyik csapat sem rohant neki a másiknak, rendkívül szervezetten, óvatosan, céltudatosan futballoztak, persze, ez izgalommentes játékot eredményezett. Az első negyedórában némi meglepetésre a pécsiek tűntek aktívabbnak, ennek bizonyítékaként a 11. percben Koller 14 méterről, nagy helyzetben fölé lőtt. A huszadik percben varázsütésre feltámadt a DVSC, és rendszeres vendéggé vált a baranyaiak tizenhatosán belül.

A 27. percben Szakály Péter éles szögből ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt. A 34. percben Korhut Mihály tört kapura, az asszisztens lest jelzett, a játékvezető továbbengedte, majd a tizenhatoson belül elesett, de büntető helyett kifelé járt a szabadrúgás... A negyvenedik percben a pécsiek védjegyévé váló gyors, rövid passzos, kis területen végrehajtott akció végén Kővári lőtt, de Novakovics védett. A szöglet után Mohl veszélyeztetett. A szünet előtt Lázár Pál pontatlanra sikeredett beadásából majdnem gól lett...

Az 52. percben Koller közeli lövése Novakovics testén megpattant, és szögletre gurult, mert a középen érkező pécsi játékos elcsúszott, és nem tudott a hálóba továbbítani. A 61. percben Volas tekert kapu fölé egy ígéretes szabadrúgást. A 66. percben Perics csupán centiméterekkel maradt le egy veszélyes beadásról a kapu előtt. Két perccel később Perics nagy ziccerbe került, de megbotlott, és odalett a lehetőség.

Vadnai a 74. percben tíz méterről, hat perccel később távolabbról lőtt, a labda mindkétszer kevéssel kerülte el a kaput. A 89. percben Tisza lőtt fölé. A hosszabbítás perceiben szinte kizárólag a pécsiek tizenhatosán belül pattogott a labda, és a nagy nyomásból végül gól lett! A 93. percben Tisza Tibor a földre került Fodor Ferenc szorításában, a játékvezető előbb semmit nem ítélt, néhány másodperc után viszont büntetőt adott, amit a sértett értékesített (1-0).

A lelátóról többször is füttyszó hallatszott a meccs folyamán, ez vélhetően a kevés helyzetnek szólt. A csapatok felejthető mérkőzést játszottak, ami azért csalódás, mert mindkét együttes remek formában volt a forduló előtt. Ezúttal viszont csak a három pontnak, és a veretlenségi sorozatuk folytatásának örülhetnek a hazaiak, a pécsiek – akik nem érdemeltek vereséget – annak sem...

– A Pécs vagány játékot mutatott be, ami Debrecenben dicséretes, főleg az ő helyzetükben. Azt játszották amit kell, kőkeményen védekeztek, és amint megvolt a labda, támadásban is nagyon jól néztek ki – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője. – Nem nekik kellett volna irányítaniuk a meccset, de a DVSC támadójátékának meghatározó játékosai gyengélkedtek, Szakály Péter kereste önmagát, és Volas is olyan volt, mintha formán kívül lenne. Nagyon bosszantó, hogy a kilencvennegyedik percben kapott jogos tizenegyesgól miatt nulla ponttal kell hazamenniük a vendégeknek, mert a játékuk alapján rászolgáltak az egy pontra, de nem mindig a játék képe alapján osztják a pontokat... A Pécs a gólt leszámítva mindent megtett, hogy pontot szerezzen. Le a kalappal a védekezése és a támadása előtt is. Tisza Tibor klasszisa kellett a Debrecen sikeréhez. Összességében nem láttam rossznak a mérkőzést, a gólok hiányoztak, illetve hazai részről a minőség.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.