Dunaújváros

„Nagy ajándék lenne”

Urbin Péter számára az elmúlt tíz év munkája lenne megkoronázva, ha csapatával feljutna az élvonalba.
 
 

Dunaújváros

„Nagy ajándék lenne”

Urbin Péter számára az elmúlt tíz év munkája lenne megkoronázva, ha csapatával feljutna az élvonalba.
 
 
 

Dunaújváros

„Nagy ajándék lenne”

Urbin Péter számára az elmúlt tíz év munkája lenne megkoronázva, ha csapatával feljutna az élvonalba.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyhalat fogott a téli szünetben a Dunaújváros csapata, amely leigazolta az NB II góllövőlistájának vezetőjét. Hiába játszik rendkívül eredményesen az éllovas Nyíregyháza kiváló csatára, Bajzát Péter, még ő sem képes utolérni Urbin Pétert, aki ősszel a Balmazújváros színeiben 15 találatig jutott, és már a DPASE csapatában is eredményes volt négyszer. Bár az újrakezdés nem sikerült valami jól az újvárosiaknak, két pontot még mindig megőriztek a Siófokkal szembeni előnyükből.

A DigiSport televízió reggeli műsorában a klubhoz télen csatlakozó Urbin Péter elmondta, hogy az NB I-ben szeretne játszani, de akkor sem búslakodik, ha idén nem jön össze a feljutás.

– Azért igazoltam Dunaújvárosba, mert szeretnék az NB I-ben játszani. A vezetők nagyon türelmesek velünk, és az a cél, hogy két-három éven belül sikerüljön a feljutás. Ha idén nem sikerül, akkor jövőre újra megpróbáljuk – kezdte Urbin Péter.

– Mivel győzte meg önt a Dunaújváros? Mi volt az első benyomása?

– Már ellenfélként is szimpatikus csapat volt számomra, hasonló futball játszott, mint a Balmazújváros. Télen megkerestek, és végtelenül nyugodtan, higgadtan vázolták a terveiket, amelyekről úgy gondoltam, hogy találkoznak az én terveimmel. Jeleztem a balmazújvárosi vezetők felé, hogy szeretnék előrelépni a karrieremben, és ha van rá mód, akkor támogassanak ebben. Így sikerült átigazolnom Dunaújvárosba.

– A terveit tekintve három év múlva hogy képzeli el magát?

– Szeretnék az NB I-ben játszani. Idén leszek harminc éves, és eddig tízszer léptem pályára az élvonalban, kilencszer a Diósgyőr, egyszer a DVSC színeiben. Tíz év NB II-es játék után nagy ajándék lenne. Az elmúlt tíz év munkája ezzel lenne megkoronázva.

– Könnyű volt beilleszkedni a közösségbe és a játékrendszerbe?

– A közösséggel abszolút nem volt problémám, nagyon jó társaságba kerültem. Hasonló futballt játszunk, mint az előző csapatom. Szerkezetben kicsit más, de a lényege ugyanaz, és emiatt könnyű volt beilleszkednem. A tél folyamán azért voltak nehezebb pillanatok, de szerencsére úgy néz ki, hogy formába lendültem.

– Négy gólnál jár már. Mennyit ígér még?

– Nem szeretnék ígérgetni. Bízom benne, hogy minél többet sikerült majd szereznem, aztán majd kiderült, hogy mire lesz elég.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.