Szerdai tutitár

Kupa és bajnoki!

Két, otthon erős alakulatnak szavazunk ma bizalmat...
 
 

Szerdai tutitár

Kupa és bajnoki!

Két, otthon erős alakulatnak szavazunk ma bizalmat...
 
 
 

Szerdai tutitár

Kupa és bajnoki!

Két, otthon erős alakulatnak szavazunk ma bizalmat...

Rijeka-Istra 1!

A horvát kupában már az elődöntőket rendezik: az első felvonáson a hazai együttes szerintünk előnyt szerez a visszavágóra!

A második helyért is harcban lévő rijekai brigád jól szerepel az idei kiírásban. Ugyan a Dinamo hegemóniájának megtörésére nincs esélye az együttesnek, a Hajdukkal különharcot vív az ezüstért, és bizony még közel sem lefutott a verseny. Odahaza veretlenek a rijekaiak - igaz, sok meccsüket adták ikszre (7-7-0). A formájukra nem lehet panasz: Brezovecék három győztes bajnokiból érkeznek a mai összecsapásra. A Rijeka az előző körben az eszékiek ellen csak 11-esekkel lépett tovább.

Az Istra a középmezőnyben állomásozik, a nemzetközi porondra egyetlen esélye van: megnyerni a kupát. Ami azért nem lesz egyszerű feladat, hiszen soros ellenfele erősebbnek tűnik nála. A bajnokságban a középmezőnyben állomásoznak, sem előre, sem hátra nem kell tekintgetniük a sárga-zöldeknek, akik érdekes módon vendégségben ütősebbek. A pontvadászatban két kemény ütközeten vannak túl a fiúk: előbb remiztek otthon a Hajdukkal, majd csúnyán beleszaladtak a késbe a Dinamónál (6-0). A kupában eddig jóé tolja az Istra, az előző kanyarban a Zadar ellen kettős sikerrel léptek tovább. A csapat totálisan rákoncentrálhat a kupameccsre, és tuti, hogy igyekeznek megszorongatni a rijekai társulat dolgát.

A hazaiakat erősebbnek érezzük, és noha sok remit játszottak saját közönségük előtt (az Istrával is egyebek mellett...), ma mégis bizalmat szavazunk a Rijekának: előnyből utaznak a jövő heti visszavágóra!

Motherwell-Inverness 1! +2.5!

Mindkét alakulat szinte biztos, hogy tagja lesz a felsőházi rájátszásnak, és elnézve a hazaiak támadósorát, jó eséllyel újabb három ponttal gyarapodhatnak...

Élcsapatok randevúznak a Fir Parkban, ahol is elmaradt meccset pótolnak az együttesek. A piros-sárgák az előkelő 3. helyről várják a folytatást, 51 pontig jutottak, ebből hazai környezetben 28-at (9-1-3) zsebeltek be - egy szó, mint száz, nem egyszerű dolog pontot szerezni a Motherwellnél.

A társulat mostanság nagyon kétarcú: otthon jól tolják, vendégségben viszont betliznek. Legutóbb a Hibernian-nál jártak, és végül azért egy pontocska csak összejött Mc.Faddenéknek. A brigád hajlamos gólgazgad meccseket vívni: Suttonék over/under mutatója 18-10. Saját közönségük előtt mindössze kétszer nem köszöntek be, hazai találati mutatójuk 27-21.

AZ Inverness jelenleg az 5., ám felsőházi tagsága nem forog veszélyben, ugyanis tekintélyes fórral rendelkezik a 7. Hiberniannel szemben. Most 45 egységnél járnak a fehér-kékek, akik kimondottan eredményes túrázók (7-3-4), és okoztak már jó néhány meglepetést a ligában. A klubnál mostanság nem éppen jó a hangulat, hiszen a hétvégén az Aberdeen-nel szemben alulmaradtak a Co-operative Insurance Kupa fináléjában (tizenegyesekkel), előtte nem bírtak otthon a Hiberniannel, korábban pedig ugyancsak saját stadionjában mért rá nagy csapást a Dundee United a skót kupában. Összességében tehát éltek már meg sikeresebb napokat is McKay-ék...

Az elmúlt években rendre eseménydús ütközetet vívott egymással a két együttes. Volt itt 4-3-as Inverness-siker, de 4-1-es és 5-1-es Motherwell-győzelem is előfordult. Ma megint inkább Suttonéknak szavaznánk bizalmat, no és egy másik szelvényen pedig azért behúznánk a +2,5-ös opciót...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.